Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Debriyaj kavrama noktası

İSPİRLİdadaş

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Nis 2014
Mesajlar
466
Arkadaşlar 2002 model Toledo aracımın muayenesine 2 haftadan az bir süre kaldı. Bu sebeple gidip far ayarı falan yaptırmayı düşünüyorum. Fakat gitmeden önce sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara da şimdiden çok teşekkür ederim.​

Aracımdaki debriyaj kavrama noktası orta seviyeden biraz daha yukarıda diyebileceğim bir noktada, bir kaç gün önce bir arkadaşım bunun şanzımanı mahvedecek bir sebep olduğunu söyledi. Daha önce kullandığım şirketin Ibiza aracında da VW POLO aracında da kavrama noktası bu seviyelerdeydi. Bu bir problem midir sıkıntı mıdır? Yoksa sorun edilecek birşey yok diyebilir miyiz? Eğer bir süre sonra bana sıkıntı oluşturacaksa şimdiden bunun icabına bakmak istiyorum. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.​
 
benim aracımda 5000 km lerde ilk aldığımdan beri üstlere yakın yerde kavrıyor , sanzımanı mahvedecek bir durum değil bitme noktasına da gelse en kötü ihtimal ki oda biraz zor volanın yüzeyini bozabilir , kaçırma falan varmı ? vitesler nasıl geçiyor ?? birde pedalın sertliği ne durumda ???
 
Pedal yumuşak, kaçırma yaşamıyorum. Vites geçişlerinde de herhangi bir sorun yaşamıyorum. Yani bu durumdan ötürü bakıma sokmayı gerektirecek birşey var mı ki, yani arkadaşın kullandığı tabir şu : "debriyaj yukarda kavrıyorsa şanzımanı aşağı indirirsin acilen çaresine baktır" dedi.
Sizin aracınız da toledo mu? Modeli nedir?
 
benim aracım 2012 ibiza. aldığımdan beri ortanın biraz üstünde kavrıyor. daha önce clio3 vardı o biraz daha aşağıda kavrıyordu. bence bu markadan markaya değişen bir konu.
sonuçta çok şükür aracı sıfır aldım. yani aldığımdan beri böyle.
 
benim aracımda orta seviyelerde kavrıyr. opelim var onda aşağıda ama ibizada böyle orta seviyelerde. bunla ilgili bi kaç kişi paylaşmıştı sanırım test etme konusunda vitesi 5 e takp . ama bu zaralı sanırım. . en güzeli, hafif bir yokşta kaçırıp kaçırmamasına ve vites geçişlerinde kemikli yani takılarak mı geçior. debriyaj sertliği birde..
 
Debriyaj pedalı yumuşak, Seatlarda vites geçişleri spor tarzdır genel olarak bildiğim araçlardan, ama öyle kemikli denilecek ölçüde bir sertlik söz konusu değil. Oldukça dik yokuşlarda kalkış yaparken bile kaçırma yaşamıyorum çok şükür ama aklıma takıldı işte bir kere...
 
Pedal yumuşak, kaçırma yaşamıyorum. Vites geçişlerinde de herhangi bir sorun yaşamıyorum. Yani bu durumdan ötürü bakıma sokmayı gerektirecek birşey var mı ki, yani arkadaşın kullandığı tabir şu : "debriyaj yukarda kavrıyorsa şanzımanı aşağı indirirsin acilen çaresine baktır" dedi.
Sizin aracınız da toledo mu? Modeli nedir?
toledo değil ibiza 2013 model 9 aydır kullanıyorum km 5600 de şu an ama ilk aldığımda da ortanın biraz üzerindeydi kavrama noktası hiç takılma arkadaşım sen gönlün rahat olsun
şanzımanına falan birşey olmaz viteslerde geçiyorsa rahat ,çok zor geçerse vitesler o zaman senkromeçlere zarar verir şanzımanda , dediğim gibi düşünme bile artık o konuyu :)
 
Bizim araçlarda debriyaj malesef yukarıda kavrıyor....
 
Geri
Üst Alt