Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Debriyaj Baskı Balata Değişimi Hk.

smiley

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Mar 2014
Mesajlar
19
Merhaba arkadaşlar,
Aracı belli bir süre kullandıktan sonra debriyajdan kapı gıcırtısı gibi bir ses geliyor. debriyaj da biraz sert ve yukarda kavrıyor. baskı balatanın bittiğinden şüpheleniyorum ustanın biri baskı balata zamanı gelmiş diye yorum yaptı. Öncelikle leonların debriyajları sert midir ve bu kapı gıcırtısı sesini baska duyan var mı? Son olarak da eğer değişim gerekirse usta tavsiyesi alabilir miyim yakın zamanda değişim yapan varsa fiyat da verebilirler mi?
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: ULU
Özellikle motor çalışmaz konumda iken daha net duyulan bir gıcırtı bende de var. Lakin bahsi geçen 5. vitese takıp kaldırma olayını denediğimde aracım tereddütsüz stop ediyor. Yani bir çok ustaya göre baskı balata sağlam. Başka görüşleri bekleyelim.
 
Otoparkıma girdiğimde araç viteste ayak debriyajda iken o sesi bende alıyorum, 2 hafta evvel 15000 bakımına gittim debriyajda bir sorun görmediler herhal, trafikte sesi duymak zor, dediğiniz gibi uyuz edici gıcırtı sesi bende hiç hoşlanmıyorum.
 
değişim için usta tavsiyesi ve fiyat hakkında bilgisi olan var mı?
 
Eğer vites geçişleriniz ve kavraması normalse sakın baskı balata değiştirtmeyin bnm şanzumanımdaki bir arızadan dolayı indirttim inmişken baskı balatada değişsn dedik 240000 de araç değiştik şimdi hem debriyajım yumuşacık var yok belli değil hemde vites geçişlerim bozuldu sacma sapan bişey oldu arabadan soğudum


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Benim aracim toledo 2005 yanilmiyorsam leondaki 1.6 motorla ayni bgu kodlu. Ayni ses bende de var. Ben hic problem etmedim cunku cekisinde gidisinde devir saatinde hic sacmalama yok. Benim debrijayimda sert.

Eger yolda giderken arac devirleniyor ama gitmekte nazlaniyorsa o durum baski balatanin son demleridir. Vw grubu araclar zaten biraz yukarida kavrar diye biliyorum. Cok yukarida son noktada degilse dert etme derim.
 
Geri
Üst Alt