Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Debriyajın azizliği

aybarsdnr

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Eyl 2009
Mesajlar
2,680
Yaş
35
Bu sabah izmite gidiyordum ve tam izmit gişelere gelirken 110 120 km hızla debriyaja bastım ve debriyaj bir anda dipte kilitlendi.sonra frene asıldım fakat fren kaya gibi oldu ve zorlamam sonucunda açıldı.kgs bariyerine 20 cm kala güç bela durabildim ki araç bu arada savrulmuştu zor oturttum yola.neredeyse bariyerlere çarpıyordum..izmitte sanayiye çektik aracı,debriyaj balatası param parça olmuş ve tam anlamadım ama şanzımanla ilgili bir parçada da sıkıntı olmuş.sağolsun Mert abinin ve izmitteki arkadaşlarımın sayesinde sabahtan akşama kadar arabayı yetiştirdik ve istanbula döndüm...daha önce çok büyük bir kaza geçirmiş olmama rağmen inanın bugün yaşadığım korkuyu hiç yaşamamıştım.insanın basireti bağlanıyor.umarım hiçbiriniz bu tarz birşey yaşamazsınız.
ustanın dediğine göre sebep olarak en fazla dur kalk trafikte ışıklarda debriyaja basıp beklemek zarar veriyormuş.o yüzden lütfen buna dikkat edelim.ayrıca Serhat abiye de ilgisinden dolayı bir kez daha buradan teşekkür ederim.
 
geçmiş olsun yavru sende bi sıkıntı olucak bi durum olmaması sevindirici.. :eek:key:
 
gecmıs olsun aybars,altımızdakının teneke oldugunu hatırlatıcak durumlara ornek olmus sukur kazasız atlatılmıs
 
Büyük geçmiş olsun abi çok şükür bişeyn yok :)
 
Gecmis olsun Aybarscim verilmiş sadakan varmış abicim..debriyaj o duruma gelene kadar hiç sinyal vermedi mi..sertleşme,kavrama noktasının değişmesi vs..:(
 
Geri
Üst Alt