Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

debriaj pedalı geri gelmiyo :S

tolgabes64

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Haz 2011
Mesajlar
473
Yaş
30
3500 km bakımını henüz yaptırmadım ama 3900 km de araç ve sıkıntılar yaşamaya başladım :S

1. aynalar kapadığımda kontağı açarken yukarı kalkmamaya başladı.(düğmeyi aşağı alıp kontağı kapatıp tekrar yukarı alıp kontağı açtığımda otomatik kalkardı)
2. debriaj pedalı arasıra ilerdeyken geri gelirken sanki sıkışıyo sonra pat diye geri geliyor!(1.vitese takıpta gaza basıp debriajı çekmeye çalıştığımda gelmiyor!
3. araba durduk yere kalkış anında stop ediyor!(debriaja sonuna kadar basılı olsa bile)
4. frenler bazen sert basıyo bazen yumuşak.

başka sorun olursa eklerim şimdilik dikat ettiklerim bunlar

1.arabamız 95 000 km ibiza 93 ( herdakka servisteydi )
2.arabamız 77 000 km polo 2001 ( en sonunda hararetten gitti fanı kömürü bitmiş )
3.arabamız 45 000 km golf 2005 ( henüz sorun yok )
4.arabamız 3800 km ibiza 2011 ( sorunlar çıkmaya başladı )

kullanıcı hatası demeyin 9 araba değiştik ilk defa böyle sorun oldu eğer kullancı hatası olsaydı öncekilerde de olması gerekirdi ama araba çok yeni daha
 
aynen bende 2. maddeyi ilk defa duydum, sorununuzu bildirdiniz mi eryaya hallettiler mi ?
 
bende bir iki defa bu pebriyajın arkada kalıp ardından atmasını yaşadım ama uzun süredir olmadı. diğer sorunlar servislik gibi duruyor. birde 3500 bakımı diye birşey var mı ben yaptırmadım. bazıları rodaj sonrasında yağ değişimi falan öneriyor ama o mudur?
 
aracın kavramasında vs. bi sıkıntı yoksa debriyaj setiyle ilgili, pedalın takılı kalması pedalın altına doğru olan yayda sıkıntı olabilir..bi vida gevşek ya da fazla sıkılmış olabilir..kolay halledilebilir bi sorun olsa gerek..dediğim gibi sorun sette değilse..
 
Geri
Üst Alt