Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Dünyanın en etkili yangın söndürücüsü!

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
160521845.jpg


Orman yangınlarının hızla ilerleyip yerleşim yerlerini tehdit ettiği Los Angeles’ta dünyanın en büyük yangın söndürücü uçağı kullanıma sokuldu.

Henüz geçtiğimiz yıl tasarlanıp test uçuşları gerçekleştirilen dev Boeing 747-100, bir seferde 20 bin galon (75 bin 700 litre) yangın söndürücü sıvıyı yanan ormanlık bölgelere bırakabiliyor.

Alçaktan uçuş ve yangın eğitimi almış özel bir ekipçe yönetilen Supertanker, pazartesi günü Los Angeles’in doğusundaki Oak Glen bölgesinde ilk müdahalesini yaptı. 5 kilometre uzunluğunda bir alana bir kaç kez binlerce litre yangın söndürücü sıvı bırakan uçak, daha sonra 10 bin evin alevlere teslim olmak üzere olduğu ve 2 bin 600 yangın görevlisinin aciz kaldığı Station bölgesine kaydırıldı.

Kanyonlar ve vadiler gibi daha dar alanlara giremese de, uçağın akıllı kontrol sistemleri ve tek uçuş esnasında önceden belirlenen stratejik noktalara tam isabetle sıvı bırakabilmesi, dev tankeri şimdiden ülkede kahraman haline getirmiş durumda.

Bir 747’yi yangın müdahale uçağına dönüştürme fikrini ilk kez 3-4 yıl önce düşündüklerini söyleyen firma yetkilileri, son Los Angeles yangınlarındaki performansı ertesinde dünyadan siparişler almaya başladıklarını belirtti.

ntvmsnbc
 
Bu iyi hoşta bu uçak kalkıp inicek içi su dolacak uzun iş 1-2 tane ile olmaz:)
Bu konuya msj yazdım ama silinmiş
 
bu yuzden mı gecen hafta 6 gunde sondurduler yangını resmen yer herden gozukuyordu ...
 
Evet ormanlık alanlarda araçların ulaşamadığı bölgelerde çok etkili olur bakalım türkiyeye gelirmi bundan :)
 
Atilla doğru tespit, işletme süreleri çok daha kısa olabilecek bir çözüm bulunmalı.
 
Bu iyi hoşta bu uçak kalkıp inicek içi su dolacak uzun iş 1-2 tane ile olmaz:)
Bu konuya msj yazdım ama silinmiş

Atilla bi uçak dolusu sıvıdan bahsediyoruz..
1 defa bile gelse yeterince yardımı olur en kötü yayılmasında..
 
Atilla bi uçak dolusu sıvıdan bahsediyoruz..
1 defa bile gelse yeterince yardımı olur en kötü yayılmasında..

Haklısın abi yayılmasına engel olabilir ama hava sartları istediğin gibi olmuyor her zaman zaten yangının yayılma sebebi rüzgar e o zaman bu su boşaltılırkende hepsi istediğin yere gitmiycek diymi yiğit abi ne kadar büyük olursa olsun süreklilik çok önemli ama her yıl binlerce hektar alan yok oluyor bunlardan olabildiğince lazım:(
 
Geri
Üst Alt