Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Dünya kriz için 4 yıl daha bekleyecek!

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
2001 Nobel ekonomi ödülünün sahibi Amerikalı Joseph Stiglitz, dünyanın küresel mali krizden ancak 4 yılda çıkacağını, konjonktürdeki hafif düzelmenin bir 'illüzyondan' ibaret olduğunu söyledi.

Fransız Challenges dergisinin perşembe günkü sayısında çıkacak mülakatında Stiglitz, ''4 yıl içinde krizden yeni çıkmış olacağız'' dedi.

Dünya ekonomisinin hala zayıf olduğu görüşünü dile getiren Stiglitz, şirketlerin kriz yüzünden varlıklarının erimesinin yavaşladığını, bunun da konjonktürde bir iyileşme illüzyonuna yol açtığını, ama krizin bitmediğini belirterek, ''Aslında normal bir resesyona geri döndük'' ifadesini kullandı.


ABD'nin eski başkanı Bill Clinton'ın danışmanlığını yapmış olan ekonomist, bazı ülkelerin (Japonya, Fransa, Almanya, vs) ekonomik büyüme ortamına geri dönüşlerinin resesyonun sonu anlamına geldiği fikrini reddetti ve ''Bu yanlış. İnsanların çoğu, işsizlik oranı yüksekse, iş bulmak zorsa resesyon olduğunu sanıyor. Şirketler için, kapasitelerinde fazlalık varsa resesyon vardır'' açıklamasında bulundu.

Lehman Brothers'ın iflasından bu yana Stiglitz, ''ekonomiyi sallandırmamaları için büyük bankaların ortadan kaldırılması gerektiğini'' ve bankaların şeffaflığının artırılmasını savunuyor ve ''kayıplarını ilan etmemek için bankaların muhasebe normlarını değiştirmelerine izin verildiği'' suçlamasında bulunuyor.

ntvmsnbc
 
vay yiğit kardeşim haber kaynağım benim :)
paylaşım için teşekkürler kardeşim
 
kriz teğet geçecek denildiği zamanlarda kriz zaten dünyayı kavurmuş fırtına öncesi sessizliğine bürünmüştü.
 
gene bu halimize şükrediyorum gerçekten işimiz zor.....
 
dünya 4 yıl daha beklesin benim 4 ay bekleyecek sabrım kalmadı artık...
 
Geri
Üst Alt