Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Cupra ön arka tampon boya yardım

nedjo

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ara 2010
Mesajlar
623
Yaş
38
Selamlar.

Erya tamponlarımı bugün yolladı.Yeni cupra tamponlar. (Önünde 3 adet delik olan) Astarlı bir şekilde elime ulaştı. Boya işini sanayide yaptırayım diyorum. Servis 300 + kdv fiyat verdi. Size sormak istediğim şey ön tarafının orta alt kısmını piano black boyatayım mı? Eski cupralarda çok güzel görünüyor. Yenisinde de yaptıranlar var sitemizde ve benim hoşuma gitti. Ama boya mı yoksa kaplama mı yaptırmışlar bilgim yok. Sizce tamamını beyaza boyatıp o kısmı piano black mi kaplatayım? Yan aynaları da piano black kaplatmayı düşünüyorum. Bu işlemi yaptıranlar bana tavsiye verebilir mi? Sitede yan aynaları boyatmak veya kaplatmak hakkında konu açılmıştı. Burada yan aynaları kaplatmak istediğimde oraları kaplayamayız eriyebilir demişlerdi. Bir de kaplatanlar aynayı tamamen söktü mü? Sadece beyaz kısmı sökenler olmuştu ama tırnaklarının kırılması konusunda da bazı tartışmalar vardı. Kusura bakmayın çok soru sordum ama o kadar çok şey var ki karar vermem gereken. Sizlere danışmadan birşey yaptırmam zaten. Tavsiyelerinizi görüşlerinizi bekliyorum.

Bu arada makyajlı kasa spoiler almayı düşünüyorum. Spoylercenter diye bir yer varmış oradan sipariş vereyim diyorum. Kayseri'ye gönderirlerse piano black boyalı mı isteyeyim yoksa onu da beyaza boyatıp piano black mi kaplatayım?
 
Bence tamponu komple beyaza boyattıktan sonra ortasını kaplat. Boyada hata olursa geri dönüşü daha zor olur. Spoileri de istediğin renge boyat. Nasıl olsa sıkıldığında başka renge kaplatırsın küçük parça zaten.
 
Necmettin Ben orjinalciyim biliosun (Örn:Cupra pedal seti) benim olsa orjinali ne ise öyle yapar bırakırdım fakat senin için hangisi güzel geliosa gözüne onu yaptır... piano black konusunda bişeydiyemem hem aynalar hemde taomponaltı için ama hacı yapacaksanda boya yap çünkü kaplama işler eninde sonunda sıkıntıoluyor ha sökülürse yada erirse sökerim hevesimi alim diyosan evet olabilir ama sökülünce yada yırtılınca geneaynısınıyaptırırım diosan bence boya en güzeli
 
piano black kaplattır bence Necmettin orta kısmı, makyajlı spoileride kesinlikle orjinal beyaz kaplattır derim.
 
Şimdi boyaya verdim. Arka tampondaki park sensörünü ne yapacağım? Hiç düşünmemiştim onu. Serviste aracı aldığımda takılmıştı sonradan. Tamponcuda taktıracağım cupra tamponları. Sensörleri de onlara mı taktırayım? Aracın renginde beyaz sensörler. Cupra tamponun neresine nasıl takılacak hiç bir fikrim yok. Cupra tamponu olanlardan foto ve tavsiye alabilirim.
 
plakanın üzerinden gelen çıkıntıya takılıyor.

 
aynaları piano black boyatın..kaplama atar.. :) tamponun orta alt kısmınıda piano black kaplatın derim hoş duruyor gerçekten..umarım verdiğiniz yerdeki boyayla aracın boyası tutar..bizim beyaz hafif kirli beyaz gibi duruyor çünkü..hayırlı olsun bizede nasip olur inşallah :D
 
necmettin abi hayırlı ugurlu olsun
 
Şimdi boyaya verdim. Arka tampondaki park sensörünü ne yapacağım? Hiç düşünmemiştim onu. Serviste aracı aldığımda takılmıştı sonradan. Tamponcuda taktıracağım cupra tamponları. Sensörleri de onlara mı taktırayım? Aracın renginde beyaz sensörler. Cupra tamponun neresine nasıl takılacak hiç bir fikrim yok. Cupra tamponu olanlardan foto ve tavsiye alabilirim.

Ayna kapaklarını kaplatanların aynalarını da gördüm fakat öyle parlak ve güzel durmuyor. Ben ayna kapaklarımı boyatmıştım gayet şık ve güzel oluyor. Tavsiyem kesinlikle boyatın. Çıkartması çok zor değil fakat dikkat gerektiriyor çünkü tırnakları kırılabiliyor. Çıkartmak için aynaların ayna bölümlerini çıkartıp içinden tırnakları bir tornavida ile iterek çıkartabilirsiniz ya da aynaları çıkartmak istemezseniz aynaları içe doğru ayar butonu ile alın ve yanda kalan boşluklardan tırnakları ittirin bu şekilde çıkıyor. Ama içiniz rahat olsun ben ikisinden de birer tırnak kırmıştım fakat fazlasıyla tutan tırnak olduğu için sıkıntı yaratmıyor. Boyatacağınız bütün parçalar için boya kodu önemli, iyi bir boyacıdan alın boyaları. Ayna kapakları ve diğer bütün parlak siyah yapacağınız bölümler için boya kodu "LY9B" olması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam. Bu boya kodu Audi'lerde kullanılan parlak siyah renk ile aynı boya kodu, ben kodu Doğuş'tan almıştım Cupralar için kullanılan ayna kapaklarındaki boya ve kodu da aynıymış.

Ön tamponda, Cupra'da plakanın altındaki yer parlak siyah oluyor, fakat ben mat siyah yapmıştım, ama parlak siyahta tavsiye ederim o da güzel duruyor. Ön tamponun altını bence boyatma, sonra değiştirmek istersen boya sıkıntılı fakat kaplamayı söküp çıkarmak gayet kolay. Bence tamponun altını kaplat parlak siyaha, zaten aşağıda kaldığı için matlaşması falan sıkıntı yaratmaz.

Arka tampona gelince, orjinal durmasını istiyosan kesinlikle mat siyah yap ortadaki bölümü. Parlak siyah bence güzel durmuyor. Fakat istediğin zaman bi süre parlak siyah kullanıp nasıl durduğunu görmek istersen, o bölüme mat siyah boyattıktan sonra ya da zaten yanlış hatırlamıyorsam mat siyah geliyordu, parlak siyah kaplama yaparak denersin beğenmezsen de sökmesi kolay olur. Park sensörleri içinde normalde tamponun içinde yerleri var oraları delerek takabiliyorsun. Orjinal tamponda içerden baktığın zaman plakanın alt kısmında kalacak şekilde yerlerini görebilirsin, bir halka ve içinde bir artı şeklinde işaretlidir yerleri. Cupra arka tamponda sensörlerin yerleri yukarıdadır. İçinden baktığın zaman aynı şekilde yerlerini görebilirsin. Sonradan takılan sensör uçları orjinaline göre kaba durduğu için ben Cupra tamponlara geçince arka park sensörünü iptal etmiştim. Çünkü Cupra arka tamponun üzerinde güzel görünmüyorlar. Fakat sen takmak ve kullanmak istersen, yanlış hatırlamıyorsam Serbay'ın (Patron) eski Leon'un da orjinal yerlerine takılmış şekilde vardı. Forumu biraz tarayıp onun eski aracının fotoğraflarını bulabilirsin ve nasıl duracagına bakabilirsin. İstersen yerlerine kendin karar verip aşağıda herhangi bir yere de deldirip takabilirsin sensörlerini. Takması ve delmesi gayet kolay, boyanmadan önce rahatlıkla delinebilir.

Önemli olan iyi bir boyacı seçmek. Umarım boyayacak kişi ve işçiliği iyidir. Tamponlara atılan astar da çok önemli ona da dikkat et iyi yaptıklarından emin ol. Sonra dan boya atması gibi bir problemle karşılaşmazsın. Umarım boyanın tonunda problem yaşamadan güzel ve şık tamponlara sahip olursun. Bildiğim kadarıyla yazmaya çalıştım, inşallah işine yarar. Güle güle kazasız belasız çiziksiz kullan...
 
Geri
Üst Alt