Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

cordobaya carbon clean.

mustafabeyoglu

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2011
Mesajlar
32
Yaş
46
arkadaslar merhaba. cordobaya carbon clean yaptırsak ne gibi faydası olur yada faydası olurmu. yaptıran arkadaslar varsa bilgi ve görüşlerinizi bekliyorum..
 
ben bosch servise gitmiştim aracınızın çekişinden falan şikayetiniz yoksa gerek yok ama istiyorsanız yaparız demişlerdi bende yaptırmadım.
 
Ben yaptırdım faydası motorunuzun ömrü ve olası arıza,tıkanıklık vs önlemek için zaten öncelikle, tüketim ve performansta eğer motorunuzda aşırı bir kurum bağlamışlık yoksa pek birşey değişmez çünkü araçlarımız zaten az yakıyor.. Carbon clean yaptırırken sanırım enjektörlerde temizleniyor yaptıracaksanız bu hususa dikkat edin yoksa enjektörler tıkanabilir, carbon clean ın bence düzenli olarak yapılması en sağlıklısı motor için, ben 10 bin km önce yaptırdım gayet güzel motorun sesinden bile anlıorsunuz ne kadar sağlıklı çalıştığını..
 
25binde yaptırdım,yakıt biraz düştü,vites yükseltince daha rahat sanki ilk anda..
 
Bosch servislerinde, Tofaş servislerinde Carbon Clean yapılıyor, bu bir markadır, değişik markalarda aynı işlemleri yapabilirler buna dikkat, test raporunu sunabilen tek marka Carbon Clean dir. Periyodik olarak 20-30.000km de bir yapılan temizlik sonrası , enjektör arızalarının bittiği test edilmiş raporlanmıştır. Mekanik atölyem olsa, işlem sonrası çekişte fark oluşmaz ise ücret bile almazdım.....
 
tsi motorlara carbon clean uygulamasında bir sorun oluyor mu bu konuda bilginiz var mı? bir de anadolu yakasında carbon clean yapan yerler nerelerdir bilgisi olan varsa söyliyebilir mi?
 
Yüksek km'li motorlarda daha önce yapılmamışsa risklidir. Yüksek km'den kastım 140 - 150 bin km'den sonraları...
 
Riski, yoğun kurum bağlamış subaplar varsa, yağ içinde kalmış emme manifoldu mevcut ise, beklenmedik hadiseler ile karşılaşılabilmesi, atmosferik benzinlide şahsen hiçbir şeyden çekinmem, diesel motorda bazı ön tedbirleri almak yerinde olabiliyor, temizlik sırasında, sonrasında tekleme/geç çalışma olabileceği de öncceden anlatılırsa, sorun kalmaz. Piyasa bunun derdi ile uğraşmamak için müşteriyi başından savıyor.
 
Geri
Üst Alt