Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

cordoba dizel enjektör sorunu

mustafabeyoglu

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2011
Mesajlar
32
Yaş
46
öncelıkle herkese selamlar. arkadaşlar 2004 1.4 tdi signo cordoba aracım var. enjektör sorunu yasıyorum antepteyım. sıfır enjektörler cok pahalı. gecen senede bır defa problem yasadım enjektörden tamırcı arkadaş çıkma bır enjektör taktı ve sorunu kısmen çözdük problem yoktu kullanıyordum. geçenlerde tekrar aynı olay oldu 3 enjektörün lastiklerini contalarını degıstı gene sorun kısmen düzeldi sallama yapmıyor fakat arabanın cekısı düştü ve yakıt bır mıktar arttı. başka çıkma parça taksakta sorun çözülmedi. bılgısayara bağlayınca değerler bırınde normal dıger ıkı gözde yüksek görünüyor. antepteyım ve kimseye güvenemiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum daha önce böyle bır sorun yasayan arkadaşlar varmı varsa sorunu çözmenın en ekonomik yolu nedır. şimdiden tsk ederım
 
Geçmiş olsun..fakat bunlar çıkma parçalarla olacak iş değil enjektörler miadını dokdurduysa ve arabana uzun süre bineceksen yenisi ile değiştir.çıkma parça ertesi gün yine arıza çıkartıcaktır.
 
haklısınız . bugun ankarada seçkin pompa ile görüştüm tamırını yaparız dedıler. 150 tl işçilik artı çıkacak olan parça masrafı ne tutarsa dedı. memeler arızalı ıse 1000 tl yi geçer dedı. memelerde sıkıntı yok ise maksimum 800 dedı. görmemız laızm dedıler kararsız kaldım.
 
Arkadaşım bu konu ya benzer bir konuda bende vardı,araç çekişten düşüp birde egsozdan beyaz duman atıyordu.seçkin pompa bana motor bitik motor yapılması lazım dedi.bir ustanın tavsiyesi ile uzman pompaya gittik (uzmandizel.com.tr) herşey dahil 500 tl ye işi yaptırdık şuan yaklaşık bir ay oldu araçta problem yok.enjektörleri söküp gönderdiğin zaman ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum ama adamlar bu işte iyiler.inşallah senin sorunda çözülür.

- - - Mesaj Birleştirildi - - -

birde aracın kaç km bilmiyorum ama ustanın sölediği 500.000 den önce memeler arızalanmaz diolar.bilgin olsun.turboya baktırdınmı hiç çekişi çok etkiliyor çünki.
 
turboya baktılar sorun yok dedı usta. pc ye bağladık herhangi bır arıza vermıyor göstermiyor sadece enjektör değerleri biraz yüksek hatta 1 tanesi normal diğer iki tanenın değeri az yüksek . değerleri yazıyorum. 0.52 -1.42 1.04 değerler bunlar.

- - - Mesaj Birleştirildi - - -

sizde sorun ne olarak cvp aldınız yani sorun ne cıktı enjektör falanmı
 
enjektörlerin tamir takımları değişti,yuvaları temizlediler.enjektörleri yeniden ayarladılar.sorun bitti.birde yağı değiştirdik.castrol tam sentetik 5/40
 
bende tamir takımlarını degıstırdım ama düzelmedi. mazot fıltresıyle alakalı olabılırmı ben hiç değişmedim 70 bin km yol yaptım hiç değişmedim onunla alakalı olma ıhtımalı nedır.
 
Allah kolaylık versin sana dostum oralarda işin zor
 
Dizellerde bakım periyodunu aksatmamak çok önemli, değişim zamanı gelen parçayı değiştirmek önemlidir, filitreden yaparmı bilmiyorum ama, 1.4 TDI motordan anlayan bir yer bulup orada yaptırmanızı, yoksa serviste yaptırmanızı tavsiye ederim, hem servisin işleri garantili oluyor..
 
Geri
Üst Alt