Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

cordoba bakım % yakıt??

rallier_61

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Tem 2010
Mesajlar
280
arkadaşlar,benim cordoba 18bin kmyi geçti.eryada 10bin bakımında 5w-30 castrol slx prof.b4 diseel yağ koyulmuş.. ben ise bu bakımı özelde yaptıracağım;5w-30 mobil1 esp formüla yağ alacağım,mecburen 5 lt(4+1).. yağ harici servis mazot filtresi de dahil 100lira fiyat çekti bakıma..
bir de yakıt konusu var; geçenlerde 42lt eurodiesel aldım,kavacık opeten..650km civarı gitti,dolumdan sonra 880 menzil gösteriyor.. soğuk motora,rampa-dur-kalk-kısa mesafede kullanıyorum,normal mi? ortalama da 5-6 lt vicarlarında gösteriyor.. total excellium nasıldır,var mı deneyen? total-opet-shell-bp arasında kaldım;yakıt, motor sesinden-performansa-menzile kadar etki ediyormuş.. benzini shellden alırdım civice,fuel save 95 oktan,ama mazotta kararsızım.. ford anlaşmalı opet diye deneyeyim dedim ama menzil hoşuma gitmedi..benzinden kalan deneyimlerimden bp pek hoş anılar bırakmamıştı,menzil açısından.. total için olumlu şeyler söyleyen de çok,menzil yükselip,performans da artıyormuş,..motor sesini zaten takmıyorum:p bu illk dizel aracım,yardımcı olur musunuz??
arabam chip tuningli 1.4 tdi..:hosgeldin:
 
araç chipli old. için o km ler normal fakat ben shell den almaya başladım menzilde bariz uzama var (tabi benzinciden benzinciye fark olur insanoğlu herşeyi yapabiliyor.)
 
4+1 lt olarak mobil1 5w-30 esp formula yağı 110tlye aldım.. 1lt olan 09/09 üretim,4 lt ise 06/10 üretim..raf ömürleri 3 yıldı galiba.. değişimi kaldı,orjinal parçaları temin edebilsem ben de değiştiririm ama..
bizim burda bir shell var ama deniz kıyısı,tanklarda nemden dolayı terleme v.s. olur diyorlar,ne derece doğru bilemem.. opette umduğumu bulamadım,total ise 50 liralık aldım şu an kırmızıya bir çizgi kaldı,km ise 250 küsür.. ortalama da 6-6,5 arası.. ama sanki totalde motor sesi daha azaldı gibi..tüketimi-performansı da bakımdan sonra deneyeceğim..
aslında chipten sonra tüketim düştü;devir aralığı aşağı geldiğinden..önceden 2000devir altı eziyetti,şimdi kasislerde 2.viteste rölantiden başlayıp 1500den sonra canlanıp yürüyor.. basınca ise aynadan mazotun kara duman olarak uçtuğunu görebiliyorum:eek: rakamlara gerek yok:D
 
ben petrotürk kırsal motorini alıyorum ortalamam 4 ün altında değişiyor bu ortalama yogunluk şehir dışı olsada şehir içi dahil ortalama.

Motor yagını ve tüm filtreleri bende değiştirdim geçende 5 tane 1lt 5W30 castrol edge dizel aldım 80 tl ye filtrelerde tanesi 10 tlden polen yağ hava üçü 30 tl tuttu yanlız filtreler yerli çünkü alman malı yada orj piyasada heryerde bulunmuyor...
 
totalden alınan yakıtla gittiğim km gerçeği yansıtmıyor;depo bitmeden almıştım..
bakım bugün yapıldı;yalnız mazot fitresinde motocar oem mann yazıyor..acaba orjinale göre geçirgenliği farklı mı,zaten chip var,mazot fazla gidiyor,görevini hakkıyla yerine getirir mi? bosch,mann olsa içim rahat olacak da.. orjinalinde vwag yazıyordu.. ben işteyken bakımı babam yaptırmış,ben olsam o filtreyi taktırmazdım.. yağa da baktım,kararmaya başlamış bile:hosgeldin: eski hava filtresini de aldım,suya bastım,su siyahlaştı:p oysa ki cillop gibi duruyordu.. polen filtresini değiştirmedim sadece,onu yıkamıştım geçen ay:D yürür aksam kontrol-vida sıkmalar falan,turbo hortları kontrolü,yağ-filtrelerin değişimi v.s...birkaç yüz kmden sonra redlinea başlayacağım,yağ film tabakasını oluştursun bakalım..
ayrıca bizim motorlarda N75 valfi nerede,kodu ne,en güçlüsü J kodlu olanı galiba..16binden itibaren egr iptal,carcon clean ister mi acaba?
 
aracı az kullandığım için izlenimlerimi şimdi yazabiliyorum;
artık rölantiden itibaren bile debriyaja basmadan toparlıyor makul viteslerde.. turbo dolunca 2000devir üstü gelen içten gürültü artık 1500den itibaren geliyor,alt devirlerde duman da azaldı..
buna sebep hava filtresi olamaz,temizdi.. yağ da idare ederdi,aynı viskotizedeydi.. üzerinde vag yazan orjinal mazot filtresi kalıyor geriye,çekişi etkileyebilecek; ya tıkalıydı,ya da bu filtrenin geçirgenliği daha fazla orjinalden.. sizce?? mazot filtresi dahil olan bakımlarınızdan sonra böyle bir canlanma farkettiniz mi??:confused:
 
yüksek nem ve sıcaklık çok etkiliyo aracın performansını..
ayın başına kadar hissedilir derecede performansı düşürüyodu..bu aralar iyi ama..tabii ki filtreler vs. de değiştirir arabayı hafif bi tıkanıklık falan varsa..
 
birşey daha farkettim; kontağı açınca gelen anlık sıvı pompalama sesi ki şöyle "foşşurt":D,artık gelmiyor.. ayrıca mazot filtresi üzerindeki oem kodları doğru.. böyle kullananlım şimdilik,birşey olursa adamın başına ekşiriz:p
42lt mazot alan depo üzerine 150 km yol yapıldı,menzil 600,ibre de bir diş inmiş fullden.. opetten yine,bir de shelli deneyeceğim sonraki depoda,olmadı total..
 
benim arabadada var o foşşurt sesi :D nedir bu ses her kontağı açtığımda o ses geliyor..
 
iftardan sonra turlamaya çıktım,bakımdan sonra ilk defa redlinea girdim,4600e kadar zorladım,tabi gaza basmadan ağır ağır,maksat filtreden max. miktarda mazotu yavaşça geçirmek..üst devirlerde fark yok ama altlarda toparlanma daha iyi..600 olan menzil bu 5-10kmlik koşu sonrası 500e indi:p 9 litreye yakın ortalama yaktı..daha sonra misafirlerimizi evlerine bırakırken 2500 devri(o da rampada 1den 2ye atarken) geçmedim,gidiş-geliş 5.5 lt ortalama yaktı,bakımdan önce aynı güzergahta 1 vitesi isteyen araba şimdi 2 ile az da olsa nazlanarak çıktı..

foşurt sesi motor kısmından marşa basmadan geliyor,bence mazot filtresi ya hava yapmış oluyor,ya da su:hosgeldin: çünkü yeni filtrede sıcak-soğuk motor farketmeksizin hiç yapmadı.. önceki sahibi P.O.(civicle en az menzili bu markada gördüm) ve BPden (2.en az menzilim de bu markada idi) almış eurodizeli;hiç hazzetmediğim markalar..opeti yerli sermaye olduğu,shelli benzin alırken edindiğim deneyimlerden,totali de kullanıcılarının yüksek menzil iddiaları yüzünden liste başı yaptım..opetten menzil harici memnunum..sırada shell var,yeni tadilat görmüş hatta tam olarak bitmemiş bir istasyon var,deniz kenarında;onu deneyeceğim,heralde tankları temizdir,civicle bu istasyonun eski halinde benzin alıyordum ;fuelsave 95 oktan..bu istasyonda gtl yoktu en son,normal eurodan devam..hayırlısı bakalım,3 enjektör=3bin liraymış;kucağımıza almadan doğru istasyonu bulmayı umuyorum..:eek:key:
 
Geri
Üst Alt