Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

cordoba 2006 dizel hakkında birkaç sorun

hakkibilgehan

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Şub 2012
Mesajlar
13
Arkadaşlar Selamlar,

2006 tdi cordoba alarak seat ailesine merhaba dedim. Aracın genel olarak özelliklerinden memmunum fakat aklıma takılan birkaç soruyu sizlere sormak istiyorum.

Aracımda bugün -1 derece soğukta bir sorun oluştu dün böyle birşey yoktu. Frene bastığımda ( zaman zaman yapıyor ) sanki fren bir yere takılıyormuş gibi arabanın altından ses geliyor ve fren tam tutmuyor. Ayağımı frenden çekip bir iki defa bastığımda düzeliyor. Bu sorun neyden kaynaklanabilir.

Birde klima veya kaloriferi çalıştırdığımda sağ yolcu koltuğunun önündeki torpido gözünün altında solda bi yerden soğuk hava üflüyor. Ne yaptıysam kesemedim o soğuk havayı bunu engellemenin bir yolu var mı yoksa bizim beyaz güvercin bozuk mu .

Bilgisi olan arkadaşlar sorularımı yanıtlarsa memnun olurum.
 
oncelıkle hosgeldın kardesım.

o ılk dedıgın sorun benımde basıma gelmıstı frene basınca kesıyordu bende tam cozemedım 2. ıse polen fıltresı tam oturmuyor oraya ona bı baktırabılırsın altından sogk ufler tam oturmayınca yada tıkanmısta olablr ona bır baktır kardesım
 
Hoşgeldiniz kazasız nazarsız sürüşler...
Cevaplara gelince 1 büyük ihtimalle disklerin üzerinde buzlanma ıslandığı için hafif paslanma oluyo olabilir ve ilk frene basıldığında balatanın arasına girerek frenlemeyi tam yaptırmıyordur..
2 nci sorunsa büyük ihtimallepolen filtren üflüyordur. tek ordan geliyorsa. benim ibizamda sürekli ortadan veriyordu tam kapatmıyormuş konsol sökülüp halloldu. umarım büyük sıkıntılar yoktur...
 
öncelikle bilgilendirme için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip eylesin inşallah.

Bugün hava biraz daha güzel freni bugün de test edeceğim. Polen filtresinide kontrol ettirip gerekirse değiştireceğim. Sonucu size bildiririm.
 
benim araçta yapıyor.alttan bazen soğuk geliyor.oyle ki hissdebiliyorsun.sebebini öğrendiğim iyi oldu:Dtekrardan hoş geldiniz aramıza.:eek:key:
 
Arkadaşlar Selamlar,

Bugün Konya'da bi wv bayiye gittim. Polen filtresini adam çıkardığında simsiyah olmuş :) Değiştirdiğimde soğuk üflemeyi anında kesti. Torpido gözünün altından soğuk hava üflemesi varsa polen filtrenizi değiştirmeniz yeterli olacaktır. (15-30 TL Aralığında)

Fren problemide baktı Disk dedi yanlış hatırlamıyorsam değişirse güzel olur dedi. Ondan kaynaklanabiliyormuş.

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim hepinize.
 
tecrübe en değerli bilgi kaynağı galiba ;)

hoş geldin hayırlı olsun :)
 
hayırlı olsun hoşgeldin sorunun çözülmesine sevindim polen filtresini sık sık değiştirmekte fayda var öğrenirsen takıp çıkarmasıda çok kolay ve ucuz bi parça...

frenlere gelince diskleri tornolattırabilirsin belki düzelir tornadan sonra balataların durumuna göre değiştirirsen o da şimdikinden çok daha iyi olur çünkü balata azaldıkça abs daha cabuk devreye giriyor her ani fren yaptıgında fren pedalından hissediyorsun absyi
 
Selamlar arkadaşlar,

Frendeki problem değilmiş aslında. Abs'li bir arabaya ilk defa biniyorum. ABS devreye girince oluyormuş o. Bende frenler tutmuyor diye veryansın ediyordum :)

Yağmurlu ve karlı havalarda direk devreye giriyor hafif bassam bile. Fakat normal şartlar altında test ettim sorunsuz frenler tutuyor yani abs devreye girmiyor.

Frene bir iki defa bas çek yaptığımda da şişip kalıyor basılmıyor frene :)
 
Geri
Üst Alt