Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Cordoba 1.6 Signo - 2001 model / HELP?

lAsilTurkl

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Eyl 2014
Mesajlar
5
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni kaltıldım.
22/09/2014 (dün) SEAT ile tanıştım ve 2001 model 1.6 Cordoba Signo aldım. 2 saat uzak bir ilçeden aldım ve gelirken yolda gidişi ve konforunu hayli beğendim. Aracın bazı eksikleri var ve bu eksikleri netten nerden nasıl sipariş verebilirim, bana yardımcı olabilir misiniz?

* Sol ayna
* Torpido çekmece açacağı (kolu, tutacağı, vs adı her ne ise :) )
* Gögüs üzerinde bulunan ikili kalorifer çıtalarının sol taraftaki ızgaraları
* Radyo, teyp üzerindeki plastik parça (çok yıpranmış, kötü görünüyor)
* Ekran üzerindeki yazılar çizgi şeklinde silik, ekran
* Ehliyet kemeri arka koltuk tekli giriş yeri
* Sağ ön kapı hoparlör kapağı

Bir de fikrinizi almak istiyorum, araçta güneş yanığı var. Komple boyatsam mı yoksa kaplama falan mı yaptırsam, kararsızım. Siz olsanız ne yapardınız?
 
Son düzenleme:
daha önce internetten parça siparişi vermedim o yüzden o konuda yardımcı olamıyacam ama boya konusuna gelince sadece tavandaysa kaplama yaptır derim tavandaki boya satmanı baya bi zorlaştırır
 
Hayırlı olsun demek istiyorum lakin neden bu kadar problemi olan bir otomobil aldığınızı merak ediyorum,
tabi standart olarak herkes önce motoruna, şasesine vb. bakıyor ama 6k2 kasalarda en çok sıkıntı olan şey bu tür interior malzemelerin hiç bir araçla ortak olmaması (ibiza hariç) parça tedariği açısından sıkıntı yaratıyor.

* Sol ayna > Bunu internette kolayca bulabilirsiniz.
* Torpido çekmece açacağı (kolu, tutacağı, vs adı her ne ise :) ) > İşte ortak parça olmaması sorunu başladı. Yedek parçacılara parça kodu ile gidip sormanız ya da servisten tedarik etmeniz gerekecek. Çıkmacılara da bakın, Konya'da fazlaca VW çıkmacısı var.
* Gögüs üzerinde bulunan ikili kalorifer çıtalarının sol taraftaki ızgaraları > O ızgaraları tek parça olarak alabilir misiniz inanın bilmiyorum ben o parça göğüs ile bağlantılı diye biliyorum.
* Radyo, teyp üzerindeki plastik parça (çok yıpranmış, kötü görünüyor) > O parçayı söküp boyatabilirsiniz, o parçalar serviste tedarik edilemiyor, sadece o parça için komple göğüs (teyp-klima dahil) fiyat almıştım 2000 TL üzeri...
* Ekran üzerindeki yazılar çizgi şeklinde silik, ekran > Bunu tamir ettirenler de var, belki yapan biri denk gelir yorum yazar. Ben EBAY.de'ye bakmanızı öneririm.
* Emniyet kemeri arka koltuk tekli giriş yeri > Bunlar üniversaldir, polo 6n (96-2001) olanlar da uyar, bir çok yedek parçacıda olur.
* Sağ ön kapı hoparlör kapağı > Bu da sıkıntı. Parça no yazıyor ise servisten tedarik edin, orijinalden sökmek bile bir dert onu. Ben balpeteği alüminyum ızgaradan yapıp boyayıp vidalamıştım. Orijinalin yerini tutmuyor ama çok da çirkin durmuyor.


Allah kolaylık versin, sürüşü keyifli bir araç almışsınız ama bu ufak tefek şeyler size epey para ve zaman harcatacak (epey paradan kastım, aracın bedeline oranla)


Tavan olayına gelince, ben karbon yaptırıp 1 sene kullandım, sonra muayene geldiği için söktürdüm. Keşke yaptırmasaydım dedim.

Hem yaptırmak 100 TL iken söktürmeye pasta cila gerektiği için 150 TL verdim, hem de yanık çok daha fazla hale gelmişti.

Boyatırsanız Konya'da satamazsınız. O yüzden olduğu gibi binip yakın zamanda model yükseltin derim.


Moralinizi bozduysam özür dilerim lakin ben çok çektim bu tarz şeyleri. Araba annemde, her gördüğümde özlediğimi farkediyorum ama bindiğimde gelen tıkırtılar, o iç parçaların sorunları "lan paramızla rezil olduk!" dedirtiyor bana.
 
Teşekkür ederim tüm bilgiler için. Tek avantajım sanırım kardeşimin kaporta&boya dükkanı olması :)
En azından teyp panelini ve aynayı orada boyatayım :)

Neden bu arabayı aldım; motoru gayet iyi durumda ve değişen tek parçası yok. Bu belirtiğim eksikleri giderebilirsem tek sorun güneş yanığı olacak, bu eksikliklerde de kesinlikle çalışmayan aksam yok sadece göze çirkin hitap ediyor. Ve piyasasını biraz araştırdım sanki biraz'cık uygun oldu diye düşünüyorum. (Yanılıyor olabilirim) :)
 
Teşekkür ederim tüm bilgiler için. Tek avantajım sanırım kardeşimin kaporta&boya dükkanı olması :)
En azından teyp panelini ve aynayı orada boyatayım :)

Neden bu arabayı aldım; motoru gayet iyi durumda ve değişen tek parçası yok. Bu belirtiğim eksikleri giderebilirsem tek sorun güneş yanığı olacak, bu eksikliklerde de kesinlikle çalışmayan aksam yok sadece göze çirkin hitap ediyor. Ve piyasasını biraz araştırdım sanki biraz'cık uygun oldu diye düşünüyorum. (Yanılıyor olabilirim) :)

Eğer aracınızı 15000 TL altına hele hele 12-13 bin TL'ye aldıysanız çok uygun diyebilirsiniz.

Ben ilk araba aradığım sıralar "motoru sağlam olsun, değişeni olmasın da" dedim, bi Cordoba'ya bakmak için sanayiye çağırdım. Araba daha gelirken benden -'yi yedi. Her tarafı çizik idi. Neyse boyanır deyip içine baktım. Kapıyı bi açtım ki, arabayı insan kullanmamış... Her tarafı kırıp dökmeyi nasıl becermişler anlamadım.
13000 TL istiyordu 2011 yılında, vazgeçtim dedim kapıyı kapattım. 11'e vereyim dedi. Yok dedim yolladım.

Nevşehir'den 2. sahibinden aldım bi ibiza, o da küçük şehir olduğundan, bir de Hacıbektaş'ta binildiğinden her yerinden ses geliyor arabanın.

Dediğim gibii, keyifli bir alet, ama bu ufak tefek parçalar ve sesler can sıkıcı oluyor.

Cordoba'nın bagajı başlı başına olay ama :) Kampa gidilip bagajda yatılır onda :)

Değişen yok demişsiniz, boya var demek ki. Eğer belaltı ise tavanı da boyayın güzelce fotoğraflayıp öyleyse. Ama siz daha iyi bilirsiniz tavanı boyalı araca "taklalı" gözüyle bakıyor bizim insanımız.
 
Geri
Üst Alt