Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

cordoba 1.4 tdi YARDIM

koray.cano

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Şub 2010
Mesajlar
2,720
arkadaşlar çok yakın bir dostum 1.4 dizel cordoba almyı düşünüyor 2003 ve üzeri bu araç hakkında + ları ve - leri yazarsanız ve de gidişi hakkında bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler...
 
az yakar kendınce ıyı kacar,yazılımla 105bg ye kadar yolu var,ıbızanın uzunudur cok b farkı yoktur aslında ısın ozunde:)
 
arkadasım bıraz takıntılı ilk defa dizel alıcak gider mi gitmez mi onun karar aşamasında bende yazılımda gider diyorum ama bakalım :)
 
yazılımsızda gidiyor:) hemde iyi kaçıyor kaygısı olmasın bence
 
Arkadaşın beklentisine bağlı aracın gidişi.
Arabayı sınırlarında kullanmıyo, günlük sakin kullanıyosa performansı gayet yeterli.
Yok tapagaz gidip, hızlanmaların iyi olmasını istiyosa, rezalet gider.
 
Bizzat kendim kullanıyorum. Yazılım öncesi performans beklentisi olanları tatmin etmeyebilir. Ama bana gayet yeterli geliyordu 2000 devirden sonra maksimum tork bandına girdiği zaman yani 4000 devire kadar çok acayip atak kedi gibi gidiyor ama araba yüklüyse (yükten kastım 2-3 kişi değil 5 kişi +bagaj) sadece seri bir araba oluyor. Ben kalabalık bir aile olduğum için tatmin etmemeye başladı ve yazılım yaptırdım. Yazılım yaptırırken amacım kesinlikle uçmak-kaçmak-fırlamak değildi sadece yüklüyken atik olsun çekişten ödün vermesindi. Şuanda 75hp'den 105'e çıkmış durumda 195nm tork'tan da 245 nm tork'a çıkmış durumda. Yani 1.5 dci reno motoru ve 1.6 tdi VW motoru ile aynı değerleri üretmekte. Ben gayet memnunum arabamdan. Yakıtı her türlü eksilerini unutturuyor.

Eksisi dediğim de topu topu 2 tane onlar da arka diz mesafesi darlığı ve süspansiyon sertliği. Süspansiyonu da varsın sert olsun çünkü beni ve içindeki sevdiklerimi yol tutuştan ödün vererek hiçbir zaman tehlikeye sokmuyor. Çizgisinden çıkaramadım henüz kendisini:) Konfordan biraz ödün vererek gönül rahatlığıyla binilir ha onu da 60 yanak lastikle hallettim ben :)

Yani sonuç olarak motor konusunda şüphesi olmasın. Stock hali gayet yeterli ha bana yetmez diyorsa bi yazılım tamam:)
 
bizimde düşünce o zaten dostum alırsam yazılım şart diyor gayet güzel yazmışsın ağzına sağlık akşama bu yazıyı okutucam ona :) yanı normaldır adam bu zamana kadar hep benzınlı gıden arbalara bındı sımdı bırden dızele geçmek adama koyar bıraz ama zamanla tadını vede benzınden yaptıgı karın farkına varmaya başlar :)
 
bende cordoba 1.4 tdi kllanıcısıyım evet uçmuyo ama 1.4 dizel motora göre gayet performanslı hiç şüpheye gerek yok bende tavsiye ederim şiddetle :) hayırlı olsun şimdiden...
 
Bildiğim kadarıyla diğer dizellere göre farkı 3 silindir olması.
 
Geri
Üst Alt