Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

cordoba 1.4 tdi ortalama yakıt

ofaltindal

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Nis 2013
Mesajlar
200
Yaş
40
arkadaşlar arabamı yeni aldım tam olarak bir depo ile şehir içinde kaç kilometre gidebiliriz sizin ortalama bir depo ile kaç kilometre gidiyor araçlarınız. benim depoda çeyrekten az kaldı şimdiye kadar 650 km gittim 100 daha ancak gidebilirim diye düşünüyorum az gibi geldi bana.
 
aykut sendede daha önce cordoba vardı azçok bilirsin, istanbul ve ankara dışındaki şehirlerde 700 km bana az gibi geliyor, sakin kullanımda minimum 800'ü devirmesi gerekmezmi?


açıkçası bana da az gibi geldi denizli gibi bi yerde trafik çok sıkışık değil zaten dur kalk az ama çok yakıyo gibi geldi...
 
açıkçası bana da az gibi geldi denizli gibi bi yerde trafik çok sıkışık değil zaten dur kalk az ama çok yakıyo gibi geldi...

Ypıştırırsan Yakar ama sakin kullanımda 800 km leri görmen lazım..:eek:key:
En son bakımını kaç k km önce yaptırdın?
 
Cordoba 1.4 TDI S-Rider benim bir önceki aracımdı. Bu araçlarda yedek depo var. Benzinlikte onu doldurtmadın sanırım. 10 litreye yakın birşey alıyor ve doldurulunca uzun yolda 1200 km lere kadar çıkabiliyorsun. Yedek depo ile şehir içinde 900 leri gördüğümü çok net hatırlıyorum. En sağlıklısı bir sonraki depo doldurduğunda yol bilgisayarından ortalamayı sıfırlayıp takip etmek. Sakin kullanım ve az trafikte araçta bir sıkıntı yoksa ortalama 5-6 litre arasında çıkmalı.

 
Güzergah, girdiğiniz trafik vs. çok etkiliyor.

Ben şehir içinde 578 km'de kaldığımıda biliyorum bi depoda, ama 1 ay boyunca en az trafiğe girerek 1 depo ile 743 km yapmışlığımda var.

Bunlar istanbulda yapılan değerler, diğer illerde daha iyi olması lazım tüketimin :)
 
İstanbul trafiğinde karma kullanım, kapatmalı ve sakin 700 km altına düşmemeniz lazım, sakin kullanımda yazın 850 km, kışın 750 km rahat görebileceğiniz değerler. Çok ekonomik uğraş ile 900-950 de mümkün. Şehir dşınıda sıkıştırmazsanız 900 üstü çok rahat zaten.
 
Ypıştırırsan Yakar ama sakin kullanımda 800 km leri görmen lazım..:eek:key:
En son bakımını kaç k km önce yaptırdın?


Aracımı yeni aldım hocam bakım kartına göre 2000 km var bakımına bakım yakıtı çok etkiler miki? etkileyecekse hemen yaptırmamda fayda var...
 
Geri
Üst Alt