Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Chip Tuning Yerine Piggyback Sistemler.....

atom239

Kayıtlı Üye
Katılım
4 May 2011
Mesajlar
177
Bıldıgınız gıbı chıp tunıng aracın elektronık kontrol unıtesi sokulerek içindekı eeprom ve benzeri kontrol chıplerının yenıden programlanmasıdır.tabıkı bu ıslem hem pahalı,zaman gerektıren,amator ellerde tehlıkelı ve donüsü zor bır sıstemdır.ayrıca bu işlemı motorunuzda yaptıgınız her modıfıkasyon eklemesınde yenıden programlamak gerekır.

PIGGYBACK SİSTEMLER NEDIR.
Piggyback sıstemler chıp tunıng aksıne beyın sokulmeden sadece sensorlerden beyıne gıden kablolarıın arasına yerlestırılen bır elektronık moduldur yanı sınyal degıstırıcıde dıyebılırız.

NASIL CALISIR
Bu sıstem sensorlerden beyıne gıden sınyallerı degıstırerek beyının ayarladıgı benzın hava karısımını ıstegınıze gore degıstırmenızı sağlar açıkçası beyını kandırmaya yarar da dıyebılırız.
Bu sıstemı arabanızı satacagınız zaman sokup arabayı orjınal halıne getırebırsınız ve yenı arabanıza takabılırsız.bu sıstemler hemen her arabaya uygulanabılır cunku şu yuzyılda tum arabaların elektronık control unıtelerı aynı mantıkta çalışmaktadır.
BU SİSTEMLERDEN BAGZILARI (MARKALAR)
APEX-İ V-AFC
GREDDY E-MANAGE
PERFECT POWER SMT-6
HKS F-CON
tabıkı bunların arasında da bırcok ektra ozellıkler vardır ornegın apex-i v-afc karısım ayarının yanı sıra honda vtec lerın vtec acma kapama devırlerınıde ayarlayabılmektedır.smt 6 da turbo uygulamaları ıcın extra enjektor sıstemı mevcuttur.v-afc de karısım ayarlarını kendı ekranı uzerınden yapaken smt 6 da ayarlar laptop uzerınden yapılır.ustelık bu sıstemlerde ayarları kendınız yapabilirsiniz. Kimseye muhtaç kalmadan

Kattıpı güç oranı ise;
Arabasına göre değişir ve tabi karışım oranına gore
normalde kontrol unıtesi 2 aşamada çalışır close loop ve open loop
close loop ta beyın minimun yakıt tüketimiyle optimim kullanılabılırlıği amaçlar ve dolayısıyla motor fakır karısımda calısır ve az yakar.open loop ta ise maxımum performansı hedefler ve karısımı zengınleştırır dolayısıyla çok yakar tabıkı bunu yaparken egzost normlarını geçmeden ve aşırı yakıt tuketımını engellemek için belli limitlerde kalır.piggyback de bu lımıtleri beyını kandırarak kendınız ayarladıgınız ıçın guc artısı kendı elınızde tabıkı bu artış standart arabalarda yuzde 10 cıvarında olur.bu sıstemlerın en onemlı avantajı ise karısımı zengınleştırmenın yanı sıra ıstersenız fakırlestırebılırsınız buda yakıt tuketımın azalması anlamına gelır.isteersenız arabanıza ıstedıgınız devırlerde daha az veya daha cok benzın yaktırabılırsız tabıkı karısımı cok fakırleştırmemenız gereklı çunkü fakır yakan motor çabuk bıter.

PEKI KARISIMI NASIL AYARLAMAK GEREKIR
mukemmel karısım oranı 14-1 dır yanı 14bırım havaya 1 bırım benzın anlamına gelırkarısımı ayarlaken bu oranı goz onune alarak ayar yapmak gerekır dolayısıyla ya wıdeband o2 gostergesı kullanmanız gerekır yada karısım gostergelı guç olçüm servısınde yapmanız gerekır ama orda sızi soymaya çalışacaklarından en ıyısı wıdeband o2 gostergesı almak daha mantıklı ayrıca bunu arabaya monte edecegınızden devamlı karışımı kontrol edebırsınız...

ALINTIDIR...:)
 
powerbox lar genelde çok kısıtlı şeyleri kontrol eder, ÖR; enjektör veya turbo..

piggyback lerde çok daha fazla kontrol imkanları vardır.. Avans açma-kısma, enjektörler v.b. hatta birçok arabada standalone (komple modifiye beyin) yerine gayet yeterli bir uygulamadır..

Sadece chip yapmanın yetmediği veya müşterinin kendisinin de oynamak istediği durumlarda piggyback hem fiyat olarak hem uygulama olarak gayet makul bir ürün..
Powerbox gibi mi yani?
 
Geri
Üst Alt