Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Chip araca zarar verir mi??

E_G_E

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Ocak 2011
Mesajlar
1,182
Yaş
33
Arkadaşlar geçenler de jetta nın balatalarını degıstırmeye goturdum orda ki bi ustaya da kendı aracıma chip yaptırcam dedım neyse adam bana yok cok sakıncalı işte motor kendını korumaya almaz onu yapmaz bunu yapmaz bi dunya sey soledı hatta araca chip yaptırınca fren balatalarıma bile düz yolda bişeler olmuş o yuzden benım de gozumu korkuttu napsam bilemedim yardımcı olursanız cok ama cok sevınırım şimdiden tesekkureler :)
 
Chip taktırmanın sıkıntı yarattığı hep söyleniri,onu yaptıracağına yazılım yaptırmak daha mantıklı ve risk oranı daha düşük..
 
Anladım abi ya şöle komik bişe sorucam ben chipi zaten yazılım olarak biliyodum aslında degılmıs chip ne? yazlım ne ? diye sorarsam daha mantıklı olcak sanırım
 
bende tam emin değilim ama chip sanırım motora dışarıdan entegre edilen bir ürün,yazılım ise motorun beynine bilgisayar yazılımı ile etki edilen bir durum.
 
Sagol Gökhan abi bilgilerin için yani benim yaptırmam gereken yazılım İzmir de nerde yaptırabilirim daha önce SRK denmişti ama başka bi bilgisi olan varsa lütfen soylesin
 
Valla o konuda bilgisi olan arkadaşlar cıkar mutlaka ama şunu tavsiye ederim,sakın önüne gelen "ben yaparım" diyen kişiye yaptırma araştır derim..
 
Chip zaten türkiye'de yazılım olarak biliniyor. Gökhan abinin demek istediği modüller var. Ufak bir modül motorun beynini yanıltma yöntemiyle çalışıyor. Pek sağlıklı olmadığı söylenir ki sağlıklı olsaydı daha zahmetli olan yazılım yapılmazdı :)

Yazılım dediğimizde motorun beynine girilerek ayarların değiştirilmesidir. Sağlıklı yapıldığı sürece pek bir zararı yoktur fakat yine de turbonun ömrünü azaltabilir. Aşırı yüklenme sonucunda ve bilinçsizce yapılırsa motoru elinize bile alabilirsiniz. Son zamanlarda laptop'ı olan yazılım işine girdiği için yapılan yer önemlidir. Yazılım yapıldı diye ha bire gazlarsanızda motorun ömrünü kısaltırsınız. İşi iyi bilen birisine yaptırırsanız pek bir sorun yaşamazsınız. Forumda da genelde Barbaros Bayrak (PSChiptuning) öneriliyor. Bende gittim yaptırmak için dyno'da veri alındı fakat benim motorun koduna uygun dosya yoktu yani henüz ana bilgiler okunmamış. Okuduğu zaman haber verilecek ve yaptırmaya gidicem. Aracınız daha iyi yürüsün istiyorsanız iyi bilen bir yerde yaptırabilirsiniz.
 
Chip genelde dışarıdan elektronik devre ekleme yapılarak araçtan güç almak için kullanılan bir yöntemdir.Kısaca halk dilinde buna chip denilir.Chip standart olduğundan ve her aracın değeri birbirinden farklı olduğundan dolayı zararlıdır yada size istediğiniz cevabı vermez.
Yazılım yaptırmak ise mevcut olan araç değerlerinin o anki şartlara göre daha güncel ve biraz daha farklı değerlere çıkartılarak araca tork-güç eklemesine olanak verir.Yazılımı doğru kişiler yaparsa araçtan oldukça güzel verim alınır ve verdiğiniz paraya değer.

Yazılım yapan çok tecrübeli ve nam salmış firmalar var.

xx
 
Ben firma adı vermemiştim ama Murat vermiş:)
Pschiptuning ve revo başlıca firmalardandır!

xx
 
Geri
Üst Alt