Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Chemical Guys - Revive Glaze - elle çizik giderme

imprezaWRC

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ağu 2011
Mesajlar
72
Yaş
43
Baştan söyleyeyim, aracın markasını-modelini bilmiyorum. Google'da gezinirken Hollanda'lı detailing meraklıların forumunda gördüm ve paylaşayım dedim.

IMG_3052_.jpg

IMG_3053_.jpg

IMG_3054_.jpg

IMG_3055_.jpg


review CG revive glaze & polish

Revive glaze & polish ürününün web sayfası,
Revive Paint Car Polish for Showroom Mirror Finish Shine

Ürünün içerisinde düşük miktarda aşındırıcı var, elle yapıldığında bu sonuç çıkıyorsa makina ile daha güzel sonuçlar çıkartacağını düşünüyorum.
 
Her markanın çizik giderici, sosyetik aşındırıcı ürünü vardır, el ile uygulamada, lokal oalrak iyi görünüm verebilir ama komple kaputa al ile sürerseniz, güneş altında harelenme görüntüsü olma olasılığı bayağı yüksektir, hare giderdikten sonra cila+koruma da yapmazsanız, 2 yıkama sonra mat bir boya kalır elinizde.
 
Harelenme konusunda ne yazıkki hem fikir değilim, harelenme makina ile çizik giderme yapıldığında makinayı yanlış tutmaktan kaynaklanır. Polish, compound veya glaze'ı elle uygulayıp üzerine cila atmazsanız aracın boyasına koruma yapmamış olursunuz. Bir boyanın matlaşması içinde öncelikle o boyanın opak boya olması gerekir. Opak boyada vernik en üst katman olmadığından, koruma yapılmadığında uzun süre ve inatla aracı güneş altında bırakmanız neticesinde boya yüzeyi uv ışınlarından etkilenir. Uzun süreden kastımda 1 gün veya 1 hafta değil.
Sadece polish veya glaze sürüp cila atmazsanız iki yıkama sonrasında matlık oluşmaz parlaklığın etkisi azalmaya başlar. Özellikle dolgulu ürün sürdüyseniz ve ardından cila atmadıysanız, dolgu çıkmaya başlar ve çizikler görünür olmaya başlar.

Cila = wax veya sealant'tır. Yani cila zaten korumadır. Wax veya sealant'ın Türkçe'de düzgün karşılığı olmadığından cila deniliyor.
Cila+koruma nedir onu anlayamadım.
 
cila veya koruma tarzı ürün demek istemiştim. Her hare giderici aşındırıcı ürün olacağından, ardından cila yapılması gerekecek.
 
cila veya koruma tarzı ürün demek istemiştim. Her hare giderici aşındırıcı ürün olacağından, ardından cila yapılması gerekecek.
Hare giderici aslında amatörler için türetilmiş bir isim...vs. Polisaj makinasını yanlış tutarsanız en hafif çizik gidericiyle (hare giderici diye bilinen aşındırıcılar) bile hare yaparsınız. Keza, pede fazla ürün koyarsanız ve gene makina ile düzgün yediremezsenizde hare oluşur. Hatta, makina ile aceleci hareketlerle ve yüksek devirde yüzeyde çalışırsanız gene en hafif aşındırıcı ile (hare giderici diyelim biz buna) hare oluşturursunuz.

Polisaj sonrasında boyanın ömrü ve sizin emeğiniz ve cila sürmediğiniz zaman daha hızlı oluşacak boya hasarlarını minimize etmek için cila sürmek farzdır.

Elle çizik giderme konusuna tekrar dönersek, elinizi hiçbir zaman önce 800d/d sonra 1200d/d sonra 2000d/d gerekirse de 2500d/d'de döndüremeyeceğiniz için zaten hare oluşturmanız olası gözükmüyor.
 
Müthiş becerikli amatörler var, yanlış ürün ile birleşince, kaputu boyamadan kurtarmanın bile imkanı kalmayabiliyor :eek: doğru ürünü, kullanım talimatına uygun olarak kullanmak önemli.
 
Müthiş becerikli amatörler var, yanlış ürün ile birleşince, kaputu boyamadan kurtarmanın bile imkanı kalmayabiliyor :eek: doğru ürünü, kullanım talimatına uygun olarak kullanmak önemli.

Valla elle yapılan uygulamada boyayı yakabilen veya geriye dönüşü pahalı hasarlar verebilen varsa ona plaket vermek lazım.
 
Bundan önceki aracım siyahtı ve kaputta bir iki kısmında yakma olmuştu. 2-3 gün sonra farkettim :)))
plaketim?:D
 
Geri
Üst Alt