Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Cam filmi yasağı kalkıyor..

Lejyoner

Administrator
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
9,069
Yaş
46
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yasak olduğu için araçlarına cam filmi uygulatamayan sürücüleri sevindirecek bir çalışma başlattı.

AA muhabirinin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, bakanlık, araç sürücülerinin büyük bölümünün istemesine rağmen, güvenlik amacıyla yasak olduğu için kullanamadığı cam filmleri konusunda çalışma başlattı.
Toplantılar sonucunda, konuyla ilgili olarak ivedi şekilde düzenleyici mevzuat oluşturulması ve şu an uygulanan yasaklayıcı mevzuatın da cam filmlerinin geçirgenlik oranlarının yasal sınırları dikkate alınarak, tekrar düzenlenmesine karar verildi. Bu amaçla çalışmalara da hız verildi.
Mevzuat hazırlanıp yürürlüğe girdiğinde, araçların arka camları ile arka yan camlarına cam filmi taktırmak serbest olacak. Konuya ilişkin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) görevlendirilecek ve TSE, cam filmi uygulaması yapmak isteyen firmaların yeterliliklerini değerlendirip, bu firmaları yetkilendirecek.
Böylece araç sürücüleri trafik kontrol noktasına ya da muayene istasyonuna giderken, cam filmlerini sökmek zorunda kalmayacak.
Diğer yandan bu uygulama ile araçlarda enerji verimliliği sağlanmasının yanı sıra ülkenin cari açığına da pozitif katkı sağlanacak.


Kaynak..

 
dün şahit olduğum bir olay. polis gözümün önünde vatandaşın birini filmden çevirdi. ceza kesiyo. adam diyoki "kardeşim film yasak değil artık yasak kalktı". polisin dediğide "ben keseyim cezamıda istersen sonradan mahkeme açar kazanırsın"!!! zihniyet para toplamak olduktan sonra yapacak bişey yok abi
 
Kadir yasak daha kalkmadı,resmileşince yürürlüğe girecek..Yani polisin hala ceza kesme hakkı var..ama yazıdan anlaşıldığı gibi kapkara cam filmlerinin yasağı devam edecek..
 
evet abi bende dükkana gelen polis memurlarına sordum elimize düsersen yazarız diyor heryerde haber var ceza yazılmayacak hatta gecenlerde şu avukat geri aldı parasını filmden ceza kesmişlerde dedim ya boşver onu milyonda bir avukat cıkıyo oda kanunu ve farklı prosedurları bildigi için iptal edilmiştir dedii yani yakalarsam yazarım sende sansını mahkemede denersin gecene tam bi kanun cıkana kadar sıkıntılı bi durum olacaga benziyor :confused:
 
yasak kalksa da polisler bunu hemen anlamayıp ceza yazmaya devam edecektir. aynı bizim camiada bir konunun müfredattan kaldırılmasına rağmen eski öğretmenlerin inatla o konuyu hala anlatması gibi..:eek:key:
 
yasak masak filimsizde olmuyor yani ama kalkarsada büyük bir iş olur bence...
 
Geri
Üst Alt