Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Buz tutan yolda ESP deneyimim

son samuray

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Kas 2011
Mesajlar
28
Yaş
39
Herkese selamlar, gecenin bu vaktinde yazmak istedim.

3 gün önce akşam saat 11 sularında, yer yer 30-40 derece eğime ulaşan yaklaşık 200 metre uzunluğunda gizli buzlanma oluşmuş bir yolda, tam rampaya giridğim anda ( inerken ) 16 inç yaz lastikleri ile araba bir kaydıki aklım çıktı. arabada iki kişiyiz.

kendi kendime dedimki tamam hapı yuttuk, buraya çekici bile gelmez. önce kısa aralıklarla esp devrede iken geri vitese takıyorum basıyorum gaza ama nafile. tabi panik yaparak tekrar ediyorum bu önemli bir ayrıntı.

sonra espyi kapattım, tam gaz araba patinajda aksine yine kayıyoruz, ve yaklaşık 40 metre sonrada asıl rampanın en dik yeri var. oraya bir gelsek allaha emanetiz.

1 dk. bekledim, yanımdan connect geçti gitti ve ileride eski bir bakkalın yanında sanki buz yok gibi durdu, tabi kış lastiklerinin faydası!

her neyse, derken karar mekanizmalarım 1 dk. içinde eski haline döndü:) ESP nin patinajı önleyeceğini ve bu sayede sağa sola yalpa yaparak bu rampadan kurtulabileceğimi düşünerek ve haydi bismillah diyerek bastım gaza...ve mutlu son rampadan çıktım, elbette ESP sayesinde. eğer ESP olmasaydı imkansız çıkamazdım oradan. hakikaten çok korktum, rampayı gösterebilsem şaşırırdınız.

ESP yi karlı yollarda kullanınız.
 
ılk once gecmıs olsun dıyorum sana basıma hıc bole bısı gelmedı fakat esp deneyımlerım farklı sekıllerde oldu ve cok faydalı bır sıstem oldunu soylememe gerek yok ama espnın boyle bır durumda sana fayda saglıyabılecegını sanmıyorum aracın ıstem dısı kaymalarında etkılı oldugunu bılıyorum patınaja kaldıgımda bole bır seyle karsılasmadım hıc yanılıyoda olabılırm tabıkı belkı daha farklı deneyımlerı olan arkadaslardan da bısıler ogrenebılırz...
 
evet, ikinci olayım geliyor...( bu arada ilk mesajımda yazdığım ESP değil, çekiş kontol sistemi olacaktı ama ESp düğmesini kapatınca devreden çıkıyor ) düzelttğiniz için saol sahinsp.

Geçtiğimiz haftalarda; mecidiyeköy ali samiyen stadını geçip, levent yönüne doğru giderken, sizi levent zincirlikuyu yönüne bağalayan viyadüğü bilirsiniz. Ben o lanet yere hiç fark etmeden çok hızlı girmişim. yanlış olmasın korkudan bakamadım hız göstergesine. Yalnız öyle hızlı girmişimki arkamdan gelen X6 frene abanmış ve benim taklaya girmemi beklemiş zannedersem...

Derken frene, yumurtaya basar gibi basıyorum ama ara ara, ve ESP devrede; araba resmen kendi virajı aldı. İnanamadım çünkü kendimi taklaya resmen hazırlamıştım saniyeler içinde. Byük şaşkınlık yaşadım. Arabanın burnu bir dışarıda bir içeride ve öyle çıktım virajdan. Araba teknolojilerini geliştiren mühendislere hayranlığım kat ve kat arttı. Helal olsun bu adamlara.
 
burda espnin birşey katması yok..
buzda kayarken vites küçültüp motor freni yapılır ..istediğiniz kadar geri vitese takıp gaza basın ..yine kızaklama yapar..
hafif gaza dokunacaksınız..esp sistemi genel olarak buzlu bir yolda sonuna kadar gaza yüklenin espnin bu gazı kesip az az verdiğini göreceksiniz..
ayrıca o viyadükte takla atmazsınız araba kayar ve bariyerlere vurur..

tahminim aracınızı yeni aldınız..aracınızı biraz tanıyın nerde ne tepki veriyor daha sonra ona göre kullanın..
 
esp de degilk asr de EDL beyler o durumlarda devreye giren.
 
Benim arabamda hiç bir sistem yok, ne asr ne esp. Hiç de sorun yaşamıyorum.
Ukalalık olmasın ama, biraz aracı tanımanız biraz da sürüşünüzü geliştirmeniz faydalı olacaktır.

utku asr yok ama o model tum vw lerde EDL standart idi.
 
Geri
Üst Alt