Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bugatti Veyron, Hız Rekoru Kırdı

biLaL

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
1,579
Yaş
41
Dünyanın en pahalı otomobili unvanına sahip Bugatti Veyron, hız rekoruna imza attı 1200 beygir gücünde motorla donatılan Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, dünya hız rekorunu kırmak için çıktığı testte ortalama 431 km/s hıza ulaştı.

Otomobil, TÜV ve Guiness Rekorlar Kitabı temsilcilerinin onayladığı test sonucunda, dünyanın en hızlı seri üretim otomobili unvanını kazandı. Almanya’da özel bir pistte geçrekleştirilen hız rekoru denemesinde, Bugatti Veyron 16.4 Super Sport’ta patlasa da yol alabilen Michelin lastikleri kullanıldı.

Güney kuzey parkurunda 427.933 km/s hıza ulaşan Veyron, parkurun tersten geçilişinde 434.211 km/s hıza ulaştı. Aracın böylece ulaştığı ortalama sürat 431.072 km/s olarak belirlendi.
 
Paylaşılmıştı. Videosuyla beraber :)
 
Geri
Üst Alt