Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

bu Seneki birinci basın ın işine yaramadı

plajhavlusu

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Şub 2010
Mesajlar
3,139
Yaş
40
Artık gelenekselleşmiş hale gelen, sınav birincisi olduğunu dağda çobanlık yaparken öğrenen gençlerin aksine, birinci olduğunu Miami'de havuz partisi verirken öğrenen Özbükey Holding'in veliahtı Ersin Özbükey (19) basından büyük tepki görmeye devam ediyor.

Fakir olmadığı gibi gözlüklü de değil!
Konuyla ilgili olarak Türkiye Basın Konseyi'nden bu sabah yapılan açıklamada, her sınav sonrası yapılan "birinci olduğunu tarladayken öğrendi" tarzı haberlerin Türk gazeteciliğinin en köklü geleneklerinden ve en temel değerlerinden biri olduğu belirtilerek, Özbükey'in birinciliği sert bir dille kınandı. Açıklamada Özbükey'in aldığı derecenin özgür basına yapılmış bir saldırı olduğunun altı çizilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Beklerdik ki bu şahıs en iyi ihtimalle öğretmen ya da memur çocuğu olsun ancak kendisi sınav birincisi olmak için yeterince dar gelirli bir aileden gelmediği gibi gözlüklü ve sivilceli bile değil. Maalesef resmen dalyan gibi bir delikanlı çıktı. En azından ailesi bir iki kuşak öncesinden fakir olsa biraz kasıp ondan da bir azim hikayesi çıkarabilirdik ama bildiğimiz kadarıyla Özbükey'lerin serveti ta Tanzimat dönemine kadar dayanıyor. Elimiz kolumuz bağlanmış durumda. Yerel ve ulusal basınımızın en büyük dayanaklarından biri olan 'Koyun otlatan sınav şampiyonu' haberlerini elimizden almaya, basın emekçilerinin ekmeğiyle oynamaya kimsenin hakkı yok!"

Ebeveynler de mağdur durumda
Açıklamada ayrıca skandal birincilik yüzünden zor duruma düşen tek tarafın basın kuruluşları olmadığı da vurgulanarak, özellikle orta-üst sınıf ebeveynlerin yaşadıkları mağduriyete de dikkat çekildi. Özbükey'in "Bak elin çobanı bile mum ışığında neler başarıyor" diyerek çocuklarına şarlama imkanı elinden alınan milyonlarca ebeveyni de zor duruma düşürdüğü belirtilirken, "Halkımızın da bu haberlere büyük ilgisi vardı. Şu anda ortada çok büyük bir belirsizlik var ve kamuoyunda oluşan bu panik havası birilerinin işine geliyor. Ancak Türk Halkı'nın sağduyuyla bunun da üstesinden geleceğinden eminiz. Biz bu hareketin çok daha organize ve dış kaynaklı olduğunu düşünüyoruz." sözleriyle, milli birlik ve beraberliğe duyulan ihtiyaca vurgu yapıldı.

Ailesi perişan: "Dünya başımıza yıkıldı sandık"
YGS 3-4 ve 5. bölümlerde Türkiye 1'incisi olan Saint Joseph Lisesi son sınıf öğrencisi Ersin Özbükey ise sınavdan hemen sonra sonuçların açıklanmasını bile beklemeden ailesine ait bir Jet'le Miami'ye uçtu. Skandalın baş rolündeki isim olan Özbükey, konuyla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçınırken, ailesi oğullarının can güvenliği için böyle bir önlem aldıklarını açıkladı. Baba Erol Özbükey, "Ersin sınavdan çıktı, 'Nasıl geçti oğlum?' dedim, 'Çok kolaydı, hepsini yaptım, galiba 1. oluyorum baba' dedi. O an dünya başıma yıkıldı sandım. Nitekim korktuğumuz başımıza da geldi. Kafası çalışsa da neticede cahil çocuk, ülke gerçeklerinden habersiz. Bir süre göz önünde olmasın diye koyduk Jet'e yolladık." sözleriyle Ersin'in kaçış öyküsünü özetlerken, basından ve kamuoyundan özür dilemeyi de ihmal etmedi.

Son olarak "N'olur n'olmaz" diye Ersin'in bundan sonra Türkiye'de yapılacak hiç bir sınava girmesine izin vermeyeceklerini söyleyen acılı baba, "Lütfen halkımız müsterih olsun. Parası neyse verip Amerika'da falan bir yerlerde okutacağız evladımızı." sözleriyle kamuoyunu rahatlatacak mesajlar verdi.

---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

bu arada haber feyk haber ama cok hosuma gıttı ozellıkle evlatlarına bak bagıramayacak olan velıler bolumu
 
tarlada öğrenmemiş mi yani şimdi 1.. :D :D
 
kim yazdıysa iyi yazmış valla tebrik etmek lazım :D

Baba Erol Özbükey, "Ersin sınavdan çıktı, 'Nasıl geçti oğlum?' dedim, 'Çok kolaydı, hepsini yaptım, galiba 1. oluyorum baba' dedi. O an dünya başıma yıkıldı sandım.

ben babama galiba 1. oluyorum desem heralde adamcağız sevinçten bayılır :D
 
Geri
Üst Alt