Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bu seat değil ama yardım lütfen..

berko

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Ara 2011
Mesajlar
119
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta şirket içinde güvenilir pozisyonda birisinin bir yakını 2011 Corsa 1.3 cdti satıyordu, babamda o tarz bir araç arıyordu. Sıfır alacaktı fakat kardeşim acemiliğini atsın diye 2. el alalım dedik. Ilk kez 2. el araç aldığımızdan acemiliğimize geldi biraz. Aldığımız adam akademisyen ve güvenilir bi adama benziyor. aracın ayna kırığı dısında hasarı olmadığını söyledi. Kaskodan yapılmış, faturaları verildi tramer sorgusunu yaptım sadece o çıkıyor. Aracın sağına soluna kaput altına baktım, özellikle bağlantı noktalarına baktım ki anahtar izi sökme takma oldumu diye hiçbişey göremedim. Aracın üzeri biraz kirliydi bikaç ufak çizik dışknda bişey göremedik. Aracı aldık haftasonu istanbula döndük. Gece mola yerinde ışığın altında kaputun uç kısmında 2 karış kadar çizgi şeklinde dalgalanma olduğunu farkettik. Ertesi gün babamın ahbap olduğu servise gittik ve boya makinasıyla bakıldı. Tüm parçalarda 5-6.5 micron civarı boya çıkarken kaputta yer yer 8.5 mikron boya çıkıyor köşelerinde falan 5 çıkıyor ama. Adam hasar macun yok çiizikten püskürtme boya atılmış yani direk komple boyanmamış dedi ama hasarsızlık daha doğrusu arabada görüntü bozukluğu takıntı olduğu için kafama taktım. Sahibini aradık kendisinin ayna dışında hasarının olmadığını orayı ilk defa bizden duyduğunu söledi, o dalganma yani çok ufak sac ezilmesi için serviste ustalar üstünebişey düşürmüş olabilir dedi. Benim aklıma araba bakımda kaput açıkken liftte kaldırılırken kaputun tavana değmiş olabileceği geliyor, bunu serviste öğrenebilirmiyim? Kaput komple kazıtıp boyatmak ilerde çok sıkınt açarmı başımıza satarken? Araçtan aşırı memnun kaldık yarım depoyla 550 km yol yapınca fakat kafamı meşgul ediyo bu sorular.. çok uzun yzdım herhalde kusura bakmayın :)
 
Satıcı yalan da söylüyor olabilir gerçekten haberi de olmayabilir. Herneyse arabayı aldınız zaten adamın boğazına yapışacak değilsiniz.

Yalnız şunu söyleyebilirim... Ben aracımı servise verdiğimde, günün büyük bir bölümünü serviste geçiriyorum ki neler yapıyorlar göreyim. Araçlarınızın başına sizden habersiz çok şey geliyor arkadaşlar. Yanlışlıkla camı kırıyorlar, size "aracınızın bakımı tamamlandı ama bir gün daha kalsın iyice testini yapalım" diyip, camı değiştiriyorlar. Oraya buraya sürtüp, sizden habersiz boyuyorlar veya rütuşluyorlar. İşçiler yanlışlıkla veya dikkatsizlikten parçaları kırıyor, amirine söylemekten de korkup, ordan burdan bulduğu çıkma parçayı takıveriyor. Sizin de ruhunuz duymuyor ya da anladığınızda artık çok geç oluyor.

Kısacası gerçekten servis adamdan habersiz boyamış olabilir. Bu tarz şeylere çok takılmayın, İstanbul'da yaşıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Aracın kaportasına daha fazla zarar gelme olasılığı zaten çok çok yüksek, omuz omuza ite kaka yaşıyoruz bu şehirde. Cila yapın parlasın, devam edin. He araca çok özeniyorum tırnak kadar çizik olmasın derseniz boyatabilirsiniz tabi ama boyacılarımızda da iş olmadığı için sonradan o çizikten daha da büyük boya dökülmesi olur, boşuna uğraşırsınız.
 
Kaputu komple boyatsan ne olucak..Motor ve yürüyen sağlam olduktan sonra sorun değil...Satarken de zaten öyle takıntılı adamları arabanın yanına dahi yaklaştırmayın...
 
Yapılan işçilik günü kurtarmak için yapılmış belli, yani serviste büyük iht bişey geldi aracın başına kimsenin ruhu duymadan düzeltebildikleri kadar düzelttiler. Aldığımız adamda bakımı yaptıralı bir ay falan geçmis farkına varmamış olma ihtimali var. Yarın bakımın yapıldığı servise gidip bi sıkıştırıyım servisi bakalım ne diyecekler. Başına ne geldiğini öğreniyim ona göre içimi rahatlatıyım bende...
 
Kaputun işlem öncesi, işlem yapılırken ve sonrası hallerini detaylı olarak fotoğraflayın hiç birşey olmaz.

Zaten değişmediği ilerde sattığınız vakit expertiz yapılırken ortaya çıkacaktır
 
aracın motorunda yürür aksamında bi sey yoksa hiç takma kardeşim ne kadar üstüne düşersen o kadar cekiyo mıknatıs gibi ufak tefek seyleri allah buyk kaza beladan saklasın cümlemizi illaki oluyor belki aldıgın kişi de bilmiyor belkide bilmezlikten geliyor kafana yattı mı araç sevdinmi gerisi onemli degil satarkende illaki bi alıcısı cıkar takıntılılara hiç bilaşmıycaksın zaten servisin elinde kayıt yoksa bişey cıkcagını sanmıyorum
 
valla saolun arkadaşlar içim rahatladı, biz aracı satarken neyi var neyi yoksa sölüyoduk insanlarında bizim kadar dürüst olmasını bekliyoruz haliyle, bundada sahibi dürüst birine benziyodu hatta oda şaşırdı bunu söliyince neyse artık araç alındı mekanik yürüyen bi sorunu yok çok şükür değişeni yok, parçalarda macunda yok artık kafaya takmadan binecez. Tekrar dizele dönmenin keyfini çıkarcaz, daha doğrusu babam çıkarcak bense leonla benzinle cebelleşcem :)
 
boyası olması cok onemlı degıl
yakalanacak sey bence aracım motor ve diger mekanık aksam saglamlıgıdır
 
Kesinlikle Resimleri "Boya Öncesi Ve Sonrasını Elinizde Bulundurunuz, Arkadaşlar Dogru diyorlar ama Resim olmadan derdinizi kimseye anlatamazsınız" :eek:key:
 
Geri
Üst Alt