Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bu hafta 6 yeni film vizyona giriyor...

schumi

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
8,180
Nahit Sırrı Örik`in aynı adlı romanından uyarlanan, Zeki Demirkubuz`un yönettiği ve senaryosunu yazdığı `Kıskanmak`, bu hafta sinemaseverlerle buluşacak.
Görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen, sanat yönetmenliğini Nilüfer Çamur Giritlioğlu ve yapımcılığını Zafer Çelik ve Zeki Demirkubuz`un üstlendiği filmde, Nergis Öztürk, Serhat Tutumluer, Berrak Tüzünataç, Bora Cengiz, Hasibe Eren, Nihal Koldaş, Ferdağ Işıl, Mustafa Uzunyılmaz, Reyhan İlhan, Serdar Orçin, Rafi Emeksiz, Birsen Dürülü, Yeşim Gül, Şule Demirel, Can Anamur ve Hatice Aslan rol aldı.
Cumhuriyet`in ilk yıllarında geçen filmin konusu şöyle:
`1930`lu yılların Zonguldak`ı... 29 Ekim gecesi Cumhuriyet Balosu yapılmaktadır. Bu küçük, sıkıcı kömür kentine 2 ay önce taşınan maden mühendisi Halit, eşine az rastlanır güzellikteki karısı Mükerrem, kız kardeşi ve sığıntısı Seniha da davetlilerin arasındadır. Kentin en zengin ailesinin oğlu Nüshet, Mükerrem`i dansa kaldırdığında oturduğu kuytu köşeden onları gözleyen Seniha, yengesinin bu kız gibi güzel çocuğa karşı koyamayacağını hemen fark etmiş, Tanrı`nın onu çirkinliğin yazgısına boyun eğen olmaktan, güzelliğin kaderini çizen mertebesine yükseltmeye karar verdiğini o anda anlamıştır.`


Aşk, cinsellik, eşcinsellik, bekaret, cinayet ve kader temalarının işlendiği `Mezuniyet` filmi, bugüne kadar Türkiye`de uzun metraj sinema filmi çeken en genç yönetmen Doğa Can Anafarta`nın elinden çıktı.
Bir mezuniyet balosu sabahı başlayıp, ertesi gün hayatları tamamen değişen gençlerin hikayesini anlatan `Mezuniyet`, son yıllarda gençlerin hayatını en gerçek ve doğal haliyle anlatan bir film olarak yorumlanıyor.
Yapımcılığını Hatay Tozkoparan, Selen Sevigen ve Batu Müftüoğlu`nun üstlendiği filmde, Gül Gölge Saygı, Aykut Oray, Billur Kalkavan, İlker Ayrık ve Haldun Boysan rol aldı.
Filmin konusu özetle şöyle:
`Mezuniyetlerine bir yıl kala en yakın arkadaşlarının intiharıyla sarsılan liseli genç grup, aradan geçen zamana rağmen hala bu intiharın etkisinden kurtulamamıştır. Kız arkadaşıyla sorun yaşayan Akın, aklı hala serserilikte olan Metin, ailesi ve okuldaki diğer gençlerle sorunu olan Efe ve varlıklı ailelerin çocuklarıyla takılmak yerine bir çete grubuyla arkadaşlık yapan Aykut ve her şeyin iyi gitmesi için elinden geleni yapan Umut`un hayatları akıl almaz bir şekilde kesişecektir.`


-MARDİN`DEN BİR KADIN HİKAYESİ-
Selda Çiçek`in yönettiği ve Özgü Namal ile Derya Durmaz`ın başrollerini üstlendiği `İncir Çekirdeği`, bu hafta gösterime girecek başka bir yerli yapım oldu.
Yönetmen Selda Çiçek`in ilk filmi olan `İncir Çekirdeği`nin çekimleri, geçen yaz Mardin`de gerçekleştirildi. Çiçek, Batman`da yaşanan gerçek bir hikayeden etkilenerek senaryoyu da kaleme aldı.
Özgü Namal ve Derya Durmaz`ın yanında filmde Sevinç Erol, Nalan Başaran, Veysel Diker, Turgay Tanülkü, Barış Çakmak, Burcu Salihoğlu, Onur Dikmen, Makbule Sitare Akbaş ve Semanur Dönmez oynadı.
Filmin kısa özeti şöyle:
`Günümüzden 7 yıl önce, ailenin tek oğlu Celil, askerden gelecektir. Evde telaşlı bir bekleyiş vardır. Celil`in ablası Delal, Nazif`le evlenmiş ve ondan bir kız bebek doğurmuştur. Aile Celil`i heyecanla karşılar. Hemen ertesinde gittikleri piknikte Delal, ağabeyinin komşu kızından etkilendiği fark eder. Henüz çok genç olan kızkardeşi Heda`yı da peşlerine takarak alan dışına gönderir. Amacı konuşup anlaşmalarını sağlamaktır. Ancak, Celil ve genç kız dolaşırken bastıkları mayınla hayatlarını kaybederler. Aradan geçen zaman zarfında Delal vicdan azabına dayanamayacak ve intihar edecektir. 7 yıl sonra Heda, ablasının kocası ile evlendirilmiş ve onların kızına analık etmektedir. Ayrıca hamiledir de. Aile arasında bebeğin oğlan olacağı inancı hakimdir. Ancak, Nazif karısı ile ilgilenmemekte ve gecelerini sevgilisi Defne ile geçirmektedir. Tüm bunlar olurken Heda`nın annesi Cemile`nin kimselerin göremediği bunalımı büyümektedir.`


YILIN AŞK FİLMİ
Yapımcılığını Tims Productions ve Sugarworkz`ın üstlendiği, yönetmenliğini Murat Şeker`in yaptığı `Aşk Geliyorum Demez`, Yeşilçam tadında bir aşk filmi olarak romantik sinemaseverleri salonlara çekecek.
`Türk İşi` romantik komedi olarak adlandırılan filmin çekimleri 5 hafta sürdü.
Başrollerini Bergüzar Korel, Tolgahan Sayışman, Zeki Alasya, Altan Erkekli, Altan Gördüm, Ömür Arpacı, Müfit Aytekin, Yılmaz Gruda, Hakan Bilgin, Kemal İnci, Yosi Mizrahi ve Sarp Apak`ın paylaştığı filmin senaryosu Murat Şeker ve Selami Genli tarafından yazıldı.
Filmin konusu özetle şöyle:
`Ali, Mahmutpaşa`daki bir hanın esnaflarından birinin oğludur. Ali, oldukça yakışıklı ve çapkın bir delikanlıdır. Gözde ise esnafın çalıştığı hanı satın alan zengin müteahhidin, yardımsever, doğaya ve hayvanlara düşkün
kızıdır.
Müteahhit, esnafın çalıştığı hanı satın alır ve orayı yıkıp alışveriş merkezi yapmaya karar verir. Han esnafının bir an önce hanı boşaltmasını isteyince esnaf birleşerek bir plan yapar ve Ali`den Gözde`yi etkileyerek hanı kurtarmasını ister. Bir yardım gecesinde tanışan Ali ve Gözde birbirlerinden çok etkilenirler. Esnafın da yardımıyla yapılan planlarla komik ve romantik bir hikaye başlar.`


UZAYLILAR ARAMIZDA
Neill Blomkamp`ın yönettiği, Neill Blomkamp ve Terri Tatchell`in senaryosunu yazdığı `Yasak Bölge 9/District 9` adlı film, bu hafta gösterime girecek 2 yabancı filmden biri oldu.
Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, Elizabeth Mkandawie ve John Summers rol aldığı ve yapımcılığını ünlü yönetmen Peter Jackson`ın üstlendiği bilim kurgu filmin konusu ise şöyle:
`30 yıl önce uzaylılar, dünyayla ilk bağlantılarını kurar. İnsanlar onlardan ya bir saldırı ya da büyük bir teknolojik ilerleme geleceğini bekliyor. Fakat hiçbiri olmaz. Aksine, kendi gezegenlerinde son hayatta kalan uzaylılar sığınmak için dünyamıza gelirler. Tüm dünya devletleri onlarla ne yapacaklarını tartışırken yaratıklar Güney Afrika`da `District 9` olarak tanımlanan bir yere geçici olarak yerleştirilir.
Artık, uzaylıların dünyada bulunmasıyla ilgili sabırlar tükenmiştir. Uzaylılar üzerindeki kontrol, Multi-National United`e (MNU) verilmiştir. Bu özel şirket eğer uzaylıların silahlarından yapabilirlerse muazzam paralar kazanma peşindedir. Fakat şirket başarısız olmuştur, çünkü silahların aktivasyonu için gereken şey uzaylı DNA`sıdır.
Bir MNU çalışanı olan Wikus van der Merwe, DNA`sını değiştiren gizemli bir virüsü kapınca, insanlar ve uzaylılar arasındaki tansiyon had safhaya çıkar. Wikus, en fazla peşinden koşulan ve en değerli adam olmuştur. O, uzaylıların teknolojisini çözecek anahtardır. Şimdi Wikus`un bulunduğu düşmanca ortamda saklanacak sadece bir yeri vardır.`


COCO CHANEL BEYAZPERDEDE
Audrey Tautou, Benoit Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Emmanuelle Devos, Regis Royer, Etienne Bartholomeus, Yan Duffas, Fabien Behar, Roch Leibovici, Jean-Yves Chatelais, Pierre Diot, Vincent Nemeth, Bruno Abraham-Kremer ve Lisa Cohen`ın rol aldığı `Coco Chanel`den Önce/Coco Before Chanel` adlı filmin yönetmenliğini Anne Fontaine yaptı.
Edmonde Charles-Roux ve Anne Fontaine`nin senaryosunu yazdığı filmde, yetimhanede başlayıp, kabare şarkıcılığına uzanan daha sonra da dünyanın en önemli modacısı olan Chanel`in masal gibi hayatı anlatılıyor.
Gerçek adı `Gabriella Chanel` olan `Coco Chanel`in Paris`e taşınmadan ve ünlü olmadan önceki yaşamından kesitlerin sergilendiği filmin konusu ise şöyle:
`Kız kardeşiyle birlikte Fransa`nın orta kesimlerinde bir yetimhaneye gönderilen ve her Pazar günü boş yere babasının onu almaya gelmesini bekleyen küçük bir kız... Pek de iyi olmayan sesiyle sarhoş askerlere şarkı söyleyen bir kabare göstericisi... Bir taşra terzisinde, kıvrım kenarları diken mütevazı bir dikişçi. Koruyucusu Etienne Balsan`ın, yozlaşmış kişilerden uzakta bir sığınak sunduğu genç ve sıska bir hayat kadını... Kimsenin karısı olmayacağını bilen, aşkına karşılık veren Boy Capel ile bile evlenmeyi reddetmiş aşık bir kadın... Yaşadığı dönemin adetlerini baskıcı bulan ve sevgililerinin kıyafetlerini giyen bir asi... Bu hikaye, hayata inatçı bir yetim olarak başlayan, olağanüstü bir yolculuk sonunda modern kadının sembolü ve zamansız bir başarı simgesi haline gelecek efsanevi modacı Gabrielle Chanel`in hikayesi.`
 
yasak bölge 9 u izledim.izlenilesi bi film değil..
2012 yi bekliyorum..
 
aynen2012 yı beklyıroum bende
 
Bende 2012'nin DVD'si var ya Allah Allah vizyona girmedi mi daha o :D
 
2012 nin 2008 deki dvd si vardır sende..bu yeni..
 
2012 fragmanına göre çok güzel bi film gibi gözüküyo. Yönetmeni The day after tomorrow'un yönetmeni zaten. Adam felaketler üzerine çok güzel filmler yapıyo bence çünkü yarından sonraya 2 kere gitmiştim ve çok çok beğendiğim bi filmdi. Buda öle olcak heralde. Hele fragmanda beyaz sarayın yıkılışını gördüm böyle bi gerçekçilik yok =) bu cuma direk gidicem kısmetse :p
 
Evet yeni 2012de de John Cusack var..
 
paranormal activity i izleyin derim...
 
Geri
Üst Alt