Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bridgestone Ecopia EP100A almak üzereyim

coccinea

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eyl 2011
Mesajlar
238
Yaş
40
Arkadaşlar bende uzun süredir hangi lastiği alsam diye araştırma içindeyim. Aracım inanılmaz sert gidişli ki lastikleri gözden geçirince hiç bir lastiğin çift olarak değişmediğini gördük. mesela arka lastiklerimin ikisi de michelin energy ama desenleri farklı ayrıca birinin üretim tarihi 2003, diğeri 2006 ! :rolleyes: ön lastiklerim lassa impetus revo ama onlarında tarihleri arasında 1-2 yıl fark var ayrıca sol önden kapana girmiş, kaynak fln yaptırmış eski sahibi. lassaların diş derinliği bitmek üzere, michelin ise 2003 model olan resmen soyulmuş.

Bu vaziyette nasıl gittiğimize gelince yolda puhaha hergün e-5 üzerinde max 70-80km hız ile gidiyorum eh işte idare ediyor. kış lastiğine bütçemm de uymayınca, optimum bir lastik almaya karar verdim.

İncelediklerim;

Michelin Energy (daha önce kullandım, sessiz yumuşak ama 20.000km de soyulmalar görmüştüm)
Bridgestone Turanza ER300 (toyotamızda 2. takımı eskittik taş gibi lastik çok memnunuz ama ne yazıkki cordoba bir avensis gibi sessiz değil)
Conti PremiumCont 3. (çabuk sertleştiği belirtiliyor)
ve bir de Bridgestone Ecopia EP100A

ecopia mantık olarak michelin energy tarzında, bridgestone olduğu için sadece sağlamlığına güvenim daha fazla. olur olmadık yanaktan yarılmaz, sırtları soyulmaz.

bu lastiklerin tanesine 170 TL fiyat aldım. 195x60x15 88H olanına. bulduğum en mantıklı fiyat. Siz olsanız ne tercih edersiniz ya da deneyimi olan var mı bu lastikte?
 
Lastik konusunda çok araştırma yaptım ve sonunda pirelli çinturato p1 aldım, çinturato p1 yeni bir model gayet memnunum arabanın da biraz yumuşadığını söyleyebilirim.. Ancak daha ekonomik başka bir alternatif istersen dunlop sport lm 703 e bak derim 195 55 r15 tanesi 140 TL.. Kardeşime bundan alacağız olursa, fiyatına göre kaliteli bir lastik, konforlu da olduğu söyleniyor..
 
Lastik konusunda çok araştırma yaptım ve sonunda pirelli çinturato p1 aldım, çinturato p1 yeni bir model gayet memnunum arabanın da biraz yumuşadığını söyleyebilirim.. Ancak daha ekonomik başka bir alternatif istersen dunlop sport lm 703 e bak derim 195 55 r15 tanesi 140 TL.. Kardeşime bundan alacağız olursa, fiyatına göre kaliteli bir lastik, konforlu da olduğu söyleniyor..

eski pirelliyi düşününce çok soğuk geliyo bana ama yeni bir lastik sanırım en kötü 1 sene değerlendirmek lazım. inşallah bozulmaz ama sanırım pirelli tercihlerim arasında olmayacak bu yüzden. bir de dunlop için çok yumuşak ancak buna paralel çok dayanıksız olduğunu okudum çok yerde aslı varmı acaba merak halindeyim
 
bridgestone kullanıyorum tavsiye ederim bende b250 var memnunum

b250 eski corollamızda kullanmıştık. güzel yol tutan ancak gürültücü bi lastikti. er300 onun yanında baya iyiydi kullanımı.

bu arada ne şans var bende de :)

ilk aldığımız araba 96 corolla GLİ idi 2006 da aldık üzerinde 10 yıllık bridgestone sf-321 lastik vardı :) dişler sağlam ancak içeriden çatlamıştı :)

ikinci avensis idi potenza gr-80 di sanırım lastikler ve f1 lastiği gibi resmen diş kalmamıştı :)

üçüncüyü kendime aldım bunundan bütün lastiklerinin hikayesi başka :)
 
arkadaşlar ecopia yı aldım. yol tutuşu ıslak kuru test ettim güzel gözüküyor ayrıca michelin energy gibi sessiz. araba yaylanmaya şimdi başladı diyebilirim. düşünen arkadaşlara tavsiye ederim ilk izlenim olarak.
 
Güle güle kullanın, ilerleyen zaman içerisinde de tecrübelerinizi paylaşırsanız herkes için yararlı olacaktır.
 
Geri
Üst Alt