Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Briatore ve Symonds, Renault'dan ayrıldı

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
flavio-briatore-face-2.jpg


Renault, takım patronu Flavio Briatore ve mühendislik şefi Pat Symonds'ın takımdan ve şirketten ayrıldıklarını duyurdu. Açıklamada ayrıca, gelecek hafta toplanacak Dünya Motor Sporları Konseyi'nde manipülasyon iddialarına itiraz edilmeyeceği açıkladı.

Renault takımı, geçtiğimiz yılın Singapur Grand Prix'si esnasında Nelson Piquet'nin bilerek ve kasten kaza yapmasını istemiş ve bu yolla Fernando Alonso'ya avantaj kazandırmayı hedeflemişti. Alonso gerçekten de söz konusu yarışı kazanmıştı.

Takımdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ING Renault F1 takımı, FIA tarafından yapılan 2008 Singapur Grand Prix'sine yönelik suçlamalara karşı gelmeyecek. Bununla birlikte, Flavio Briatore ve Pat Symonds'ın hem takımdan hem de şirketten ayrıldıklarını duyurmak istiyoruz. 21 Eylül tarihindeki konsey toplantısından önce tarafımızdan başka bir açıklama yapılmayacaktır."

Bilindiği gibi Nelson Piquet, Renault'daki koltuğunu kaybetmeden az önce FIA ile yakınlaşmış ve Briatore ile Symonds'ın kendisinden kasıtlı bir kaza yapmasını istediğini söylemişti. Bunun üzerine yapılan araştırmada, telsiz konuşmaları ve telemetre verileri incelendi ve kazanın kasten gerçekleştiği tespit edildi.

TurkiyeF1.Com
 
Hahaha resmen kaçtılar....
 
işler daha fazla karışmadan topukladılar elbet..

bi gün bu isimlerin bu şekilde ayrılıcağını hiç düşünmemiştim..
 
Geri
Üst Alt