Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

boyle bir yakıt sarfiyatı olmaz

agape666

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ocak 2011
Mesajlar
238
arkadaşlar arac soğuk caddeye ındınız 8-10 kez dur kalk yaptınız trafik var boyle bi sarfiyat olabilirmi , ayrıca rolantı 1000 devir civarında seyrediyor bu durumda
[video=youtube_share;TDAHsa_5ask]http://youtu.be/TDAHsa_5ask[/video]
 

Ekli dosyalar

  • 2012-03-30 19.14.54.jpg
    2012-03-30 19.14.54.jpg
    78.5 KB · Görüntüleme: 154
motor soguk havada soguk normal degılmı araç ısınıncaya kadar :confused:
 
Soğuk motorda kalkış yaparken zaten gaza yüklenince 49.9 lt/km'de sabitleniyor anlık tüketim. Eee..7-8 kere bunu yaparsanız ortalamanız da bu civarda olur, yani bu anlık tüketim ortalamanız. Sonuçta soğuk motorda sürekli dur-kalk dur kalk yaparak 1 km yol alsanız 50 litre benzini içerim demek oluyor bu.
 
pekı her sanıye tuketımın artması normalmıdır aracı avek e goturdum servis danısmanının agzı açık kaldı boyle bişey olmaz die aracı aldı bişey yok diye geri gonderdi yine
 
sanırım araç hareket etmiyor o nedenle durduk yerde yakıt sürekli artar o nedenle kullanma klavuzları derler ki aracı durduk yerde değil giderken yolda ısıtın.....
 
Bu kaç km lik yolun ortalaması?
Eğer 1km den uzunsa ciddi anlamda sorun var veya fazla gösteriyor ya da 1. viteste dip gaz geçilmesi lazım.
Ben kendi aracımda ki dizel bile değil 1. viteste ani yüklenmeler dışında bu değerleri hiç görmedim.
Yakıt ortalaması rolantide bu şekilde yükselir ama bu çok ani yükseliyor gibi geldi bana.

Sabah soğuk havada motoru çalıştırıp 1 2 km içerisinde 3 4 ışıkta bekleyip yol bilgisayarına baktığımda 12 13 lt civarlarını gösteriyor benim araç.
 
normallll:eek:key: araç soğukken ve geçen 5 veya 6 dakka içindeki dur kalklarda bu ortalamalar çok normal kafaya takacak birşey yok :eek:key:
 
benım aracım 1 tl yakıyor kmde :D sen sarfıyat görmedın bence :D
 
Anlamadığım bu videoda araç gidiyor mu yoksa rölantide mi çalışıyor? soğuk motorla dur-kalk yaptığınızı söylemiştiniz ama motor devri sabit hep. Nasıl oluyor bu?
 
Geri
Üst Alt