Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Boya koruma yardımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mtrpls

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Eki 2010
Mesajlar
92
Yaş
37
arkadaşlar sıfır ibiza aldım ve siyah biliyorum korumak çok zor ama bu araçda siyah olur:D

neyse sorum Ankarada yaşıyorum ve araçımı daha hiç yıkatmadım kılçal çızıkler olmasın diye önce boya koruma yaptırmak istedim

ama ögle zibeartta yazan fiyatlarla diamont glass degil tabiki :D 840 tl diyorlar su itici boya koruma birde öne şeffaf film.

çok uçmadan makul fiatlı ve aliteli kim ve neresi yapar bu işi yardımlarınızı beklıyorum tanıdık yer olur daha önce gittiğiniz yer olur?

birde bu işlemi yaparken nelere dikkat etmeliyim nelerı sormalıyım gittigim yere öğle saf saf bakmayım gittiğim yerde:D
 
Kilcar ciziki korumuyor malesef boya koruma adam akilli babamin siyah aracindan biliyorum her yil fircasiz yikatiyoruz ama halen kilcal cizik var. Hatta boya koruma atildiginda cogu gidiyor ama tekrar olusuyor
 
yazılan herseyı okudum siteden polisaj koruma wax vs vs vs ama benim yapabilcegim yıkamaya giderim iç dış yka abi buyur anahtar :D irde bu işi böyle deodornt gibi sıkabilecegim birşey varsa onunla silerek yapabilirim :D
 
bende de siyah var yani yaptım pasta cila boya koruma ..gene de çizik oluyor özellikle tırnak çizikleri..ama bu boya koruma yapmaya mani değil..ama ankara ilgili cevabı sana ayberk verecektir
 
o zman ayberk beni yolmayacak bir yer söyle bana işinin ehli birde ben ne yapabilirm her yıkamaya götürdüğümde yada canım sıkıldığında. böyle parlatan koruyan kolay bişi var mı?:D
 
ben istanbulda bu işlemi yaptıktan sonra cilalı şampuan ile yıkatıyordum..kullandığım markanın cilalı şampuanı çok güzeldi her yıkmada iyi parlıyordu..ve üstünde su tutmuyordu..burda cilalı dedikleri onu hiiiiç tutmuyor...istanbula gidince .1 büyük kutu alacağım onunla yıkatacağım..
 
Valla sıfır araçta boya korumaya hiç gerek yok bana sorarsanız. Bildiğim kadarıyla zaten VW yeni araçlarda 25 sene boya, çürümezlik paslanmazlık vs. garantisi veriyo.
Yapılacak en güzel şey aracı düzenli yıkatıp pasta cila yaptırmak.
1-2 haftada bir dış, ayda bir iç dış, yağış mevsimi sonrası yaza girerken pasta cila yaptırırsanız hiçbir problem yaşamazsınız. Yıllar sonra da aracınız pırıl pırıl kalır. Bu esnada dikkat etmeniz gereken şeylerin başında aracı kesinlikle fırfırda yıkatmamak ve süngerle yıkatıldıktan sonra aracı silecek/silgi benzeri şeylerle suların akıtılmasına izin vermeyin. Bu işlem aracın boyasını fırfır kadar çizen bir işlem.
Kesinlikle kuru temizleme uygulamayın. Tozlu aracın üzerine sıkılıp silme işlemi aracı çizmekten başka bir işe yaramaz.
Bu konularda merakınız ve el beceriniz varsa aracın pasta cilasını el ile kendinizde yapabilirsiniz. Malzemeyi 1 kere alır 2-3 sene kullanırsınız. 1 kere pasta cilatırma ücretine 3 sene kendiniz yapabilirsiniz. Makinayla yapılan pasta işlemleri aracın üzerinde dairesel çiziklere neden olabiliyo çünkü.
Birde ağaç altına parketmekten kaçının. Mecbur kalırsanız araca binmeden önce mutlaka kuş pisliği kontrolü yapın. Yazın sıcağından korumak için aracı ağaç altına koymak bile zararlı. Mevcut kuş pisliklerini bol su ve fazla bastırmadan temizleyin ki izden kaçınırken çizikler olmasın :)
Bence kış sonu, yağış mevsimleri bitene kadar aracınızı yukarıdaki hususlara dikkat ederek yıkatın, ardından güzel bir pasta cila yaptırın pırıl pırıl binin. Yer konusunda yardımcı oluruz. Ankara'dan Emre Kaan arkadaşımız boya işiyle ilgileniyo. Gerek pasta/cila/boya malzemeleri, gerekse pasta cila boya koruma işlemlerinde iyi bir çevresi var. 100 - 150TL civarına komple pasta cila yapan ustaları var.
Eğer illa boya koruma yaptırmak istiyosanız yarın Emre'ye söylerim, uygun fiyatlı kaliteli yaptırabileceğiniz yer konusunda yardımcı olur :)
 
ayberk gerekeni söylemiş önce aracınızı collinete 915 ile cilalayın bu size uzun süre koruma sağlar daha sonra ayberkimn dediği gibi cilalamayı ihmal etmeyin
kılcal ve özellikle dairesel çizikler hep yıkama esnasında oluşur bunu engellemenin yolu öncelikle cila oranı yüksek şampuanla ve sünger ile kaportaya yatay hareketler ile yıkanmasıdır dairesel olarak sünger bez vs sürdürmeyin aracınızı iki hat şeklinde yıkatın aracın alt bölmesi herzaman daha çamurlu ve kirlidir yıkamacınıza tembih edin yıkamaya 2 bölge halinde devam etsin tavandan başlasın kapıların yarısına kadar temizlesin sonra kapı altları ve alt kısımları yıkasın böylelikle altlardaki çamuru alıp üstlere sürmez ve aracı çizmesini önlersiniz mümkünse ilaçlı yıkama kullanmayın ,suyu mümkün mertebe hava ile kurtmaya özen gösterin genellikle microfiber bez kullanın
 
teşekkür ederim aybeerk dostum ben müsait oldugum gün için sende haber alayım emrenın yanına gideyim bana gerekli malzameyı temin esin sampuan filan ve pasta cila işlemini halletsin arkadaş. çok teşekkürler yardımınıza. emrenın yerı nerede bu arada.
 
dg ye hangi bayi 840 demiş yahu şikayet edin hemen merkeze. ben geçen sene 350 ye yaptırdım bu sene 200 250 ye yenilicekler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt