Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Boya koruma hizmeti

imprezaWRC

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ağu 2011
Mesajlar
72
Yaş
43
Öncelikle forumda beni aranıza kabul ettiğiniz ve bu başlığı açmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar Kozyatağı Marriott otel otoparkında AutoPlay adında yıkama ve uygulama merkezi mevcut. Ben hafta içleri çok müsait olmadığımdan ancak haftasonları bu merkezde çizik giderme, boya koruma, camlara, trimlere ve jantlara bakım ve nano kaplama uygulamaları konularında hizmet verebilmekteyim.
Mekanın sahibi olan arkadaşım ise gene benim vereceğim hizmetleri hatta detaylı iç temizlik ve koruma hizmetlerini de vermektedir.

Çizik giderme için kullanılan malzemeler menzerna ve chemical guys markalarına aittir.

SeatClubWorld kullancılarına özel boya koruma ve çizik giderme şöyledir.

- Aracınız atas ürünleriyle fırçasız ve süngersiz şekilde yıkanacak ve über kurulama havlusu ile nazikçe kurulanacak. (mikrofiber kurulama havlusu)
- Aracınızın çizik durumuna göre aşındırıcı seçimi yapılacak hatta spot test yapılacak.
- Aracınızın boya kalınlığı çizik giderme işlemi öncesi boya kalınlık ölçer ile ölçülecek. Ve çizik giderme işlemi sonrasında da ölçülecek. Tüm bu aşamalar fotoğraflanacak ve gerekirse çıktısı alınacak ve size verilecektir.
- Çizik giderme işlemi far ve stop camlarınada yapılacaktır.
- Ayrıca aracınızın boya kodunu bana vermeniz halinde taş izleri veya ufak çizikler rötüşla ve zımpara ile daha az fark edilir hale getirilecektir.(Alınan rötüş boyası da araç sahibine hediye edilecektir.)
- Çizik giderme işleminden sonra hare kalıp kalmadığı hare gösterici sprey ve 400w ışık ile kontrol edilecek.
- Hare olmadığı görüldüğünde polish tozları ve lekelerinin temizlenmesi için aracınız tekrar yıkanacak. Kurulama işleminden sonra ipa (izopropil alkol) ile yüzey temizlenecek.
- Son aşama olarak tüm camlara, jantlara, trimlere , far ve stoplara ve tabiki boyalı yüzeylere nano kaplama yapılacaktır.

Tercih edilen nano ürünler Wolf's Chemicals, Nanolex ve Caremaxx firmalarına aittir.

Tüm bu işlemlerin karşılığı 550 TL yerine 400 TL'dir. Benzer bir uygulama Sonax'ta 1000TL'den aşağıya değildir.

Kullanılacak malzemeler
- Extech boya kalınlık ölçer
- Makita polisaj makinası
- Hex logic polisaj padleri
- İki adet 400W ışık kaynağı.
- Hare gösterici spray
- Maskeleme bantları ve naylonları
- Menzerna ve chemical guys pastalar
- Wolf's chemicals nano kaplama grubu
- Nanolex cam kaplama
- Caremaxx nano boya kaplama

Tabi isteyen olursa daha uzun süreli boya koruma seçeneği olan xzilon uygulamasıda ödenecek 200 TL fark karşılığı aracınıza yapılabilir. (Borusanda xzilon uygulaması 1200TL + KDV şeklindedir)

Ayrıca, komple chemical guys ürünleri ile çizik giderme, boya koruma, jant koruma ve cam koruma istersenizde fiyat 300 TL'dir.

Bir diğer seçenek ise;
yıkama+ hızlı cila uygulaması 60 TL. Ama, bu fiyata cilanın sahibi oluyorsunuz. Bir dahaki yıkamaya geldiğinizde kendinizde cilayı uygulayabilirsiniz.
Sadece 8 kişi için geçerlidir. Çünkü elimde 8 adet hızlı cila var.

Hızlı cila ürünleri aşağıdaki gibidir.
paint protection, paint, protection (3 adet)

ve

Express Car Wax (5 adet)

Özellikle haftasonları yardımcı olabilirim. Bu uygulamadan faydalanmak isteyenler bu başlık altından listeyi oluşturabilirler.

Son olarak, Aybars arkadaşımızın aracına yaptığım uygulamadan isteyenler için yani yıkama+boya temizliği+çizik maskeleme+cila 100TL'dir.
Bu uygulamada da hızlı cila işleminde olduğu gibi cila sizin oluyor; ancak bu kampanyada stoklarla sınırlıdır.
 
Hayırlı olsun, markalar ve fiyatlar yazıldığı için soracağım: Ziebart Diamond Gloss , liste fiyatı 550TL. Bu işlemden farkı nedir acaba yaptığınızın?
 
Hayırlı olsun, markalar ve fiyatlar yazıldığı için soracağım: Ziebart Diamond Gloss , liste fiyatı 550TL. Bu işlemden farkı nedir acaba yaptığınızın?
Yaptığım işlemler ziebarttan daha uzun süre koruma sağlıyor. Aracınız daha geç çiziliyor. Sadece su ile aracınızı yıkayabiliyorsunuz.
 
abı beyazda hangısını tavsıye edersın cılaların?

Uzun süreli istersen nano derim. Yok 6 ayda bir kendi cilamı kendim atarım dersen, chemical guys öneririm. Hemde uygulama yapacapım 0km cila senin olur.
İstersen bu cumartesi autoplay'e gel çiziklerine bakalım. Hemde orada o gün uygulama için kırmızı bir Golf olacak çizik giderme ve nano kaplama ve diğer sorularına cevap bulursun :)
 
tesekkur ederım valla guzel bır aksılık cıkmazsa gelırım dıe dusunuyorum tum soruların cevaplarını almıs olurum:)
 
Bugün 11:30-17:30 arası Golf GT'leydim :)
Komple wolf's chemicals nano boya koruma uygulaması yaptım. Öncesi hallerini çekmemişim :(
Ama sonrası var :)

Çizik giderme için sadece Chemical Guys Scratch Swirl B- gone ürününü kullandım.


co2.jpg

co3.jpg

co4.jpg
 
Geri
Üst Alt