Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Bocanegra varex

ferhatyazıcı

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Eyl 2010
Mesajlar
161
Arkadşalar merhaba,

Hayırlısıyla 5.mesajımı atıyorum.yeni yeni yazmaya başladım öss sebebiyle sıkıntılı bir dönem yaşıyorum.
Aracıma eibach yay yaptım,k&n filtre ve varex egsoz yaptım şuana kadar.Fakat bu varex takıldıkdan sonra 120km sürat üzerinde tam gaz yapınca arkadan biyerlerden(muhtemelen egsozdan) dışarıya şiddetli bir üfleme sesi geliyor.Bunun sebebi nedir acaba?eksozu mertten satın aldım(jdm).Montajda gayet sağlam oldu çok memnunum fakat bu ses canımı sıkıyor.Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.Eksozu yapan süreyya ustaya gittim sordum fakat normal dedi üfleme sesi gelmesi.Sizlerinde görüşlerinizi almak istedim.
Teşekkürler.
Ali Ferhat Yazıcı.
 
varex kullanan arkadaşlar kesin cevap vereceklerdir..ben serhatın araca bindim biraz önce öyle bir ses duymadım..sadece egzoz sesi vardı..ama yanımızdaki 1.8T de bahsettiğin ses vardı ama onda varex varmıydı bilmiyorum daha çok blow off sesi gibiydi..
 
ukku da böyle bi sorun yaşamıştı borularında kaçak olabilir
 
varol abi ses dışarıdan değil içeriden çok net duyuluyor.ciddi bir dışarı üfleme sesi.süreyya usta krom boru yaptı,orta susturucudan çıkıp varexe kadar kromla geldi,varexin ucundanda çıkışa krom uydurdu.kendisi,krom borudan dolayı olduğunu söyledi.ama kafaya takarsan gel değişelim uğraşalım dedi sağolsun.Duruma göre bakıcam forumdan gelen cevaplara göre gidicem .
 
geri götürdüm aracı kontrol ettiler fakat borularda kaçak yoktu.bende bu şüpheyle gittim fakat kontrol edildi sıkıntı yok.bende meraktayım bu konuda.
 
valla ne yalan söyliyim bilmiyorum varol abi.hepsi aynı çaptaydı boruların içlerinden bitanesini çıkardı kesti biçti uydurdu usta.kaçlık olduğunu inanki bilmiyorum.
 
bende tahmini düşünüyorum kaçak yok ise o metalin gerçek krom kaplama ise galvaniz borudur o ...ince ıslık sesi vermesi için borunun çapının küçük olması lazım ki düdük sesi yapsın üfleme ile..
diğer taraftan gerçek krom değilde krom boya ise borunun et değeri ince ince ise ıslık yapar mı düşünüyorum zırıltı yapar..
büyük ihtimal ile borunun çapı küçüktür diye mantık yürütüyorum..egzoz dumanın basıncı borudan geçerken düdük deki ses veriyor diyeceğim ama bilmiyorum
 
Abi mantık güzel hoş ama bunu bende düşündüm fakat ıslık sesi değil bu,bildiğin fön makinasını açmışssın fön çekiyorsun saçlara :) öyle bir ses...15levelda müzik açınca sesmes kalmıyorda,sinek küçük fakat miğde bulandırıyor işte.
 
o turbonun sesi olmasın sakın....bende turbo öyle bir ses çıkarıyor fön makinesi gibi.varex den önce yokmuydu ses..
 
Geri
Üst Alt