Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

bmw 316d

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
yeni gelmeye başlıyormuş arkadaşlar. fiyatı uygun olucaktır düşncesindeydim ancak motor halen 2,0 mış.

BMW 3 Serisi ürün gamı yeni bir seçenekle zenginleşiyor. 316d adlı bu versiyonun en büyük özelliği, 118 g / km’lik CO2 emisyonuyla ve EfficientDynamics teknolojisi ile en temiz BMW olması.



Bu noktada bir uyarı yapmamız gerek. 316d’de sanıldığı gibi 1.6 litrelik dizel motor bulunmuyor. Otomobilde tıpkı 318d ve 320d’de olduğu gibi 1995 cc’lik, dört silindirli turbodizel görev yapıyor. 318d ve 320d’deki motorun daha sakin bir versiyonu olan bu motor, 116 HP güç ve 260 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 10.9 saniyede tamamlayan 316d, maksimum 201 km/s’ye ulaşabiliyor. Otomobilin 100 km mesafedeki ortalama yakıt tüketimiyse 4.5 lt/100 km olarak açıklanıyor.
 
fazla hacimse fazla güç olmalı, ben sevmedim bu seçeneği.
 
vergiden avantaj sağlamadıktan sonra neden alayım ki ben bu motoru anlamadım.. :)
 
şöyle düşünün yüksek km yapıyorsn. az yakan bir bmw daha uygun fiyatla biniyorsn.
 
biraz daha fazla yakan ama daha çok giden bi BMW'yi tercih ederim.. :)
zaten dizel..
 
biraz daha fazla yakan ama daha çok giden bi BMW'yi tercih ederim.. :)
zaten dizel..

sana bir örnek. tsi hakkaten az yakıyor ama peder benzin fiyatlarını görünce passata binmiyor. TDİ olsaydı araç şimdiye kadar 100 bini devirmişti. bu tarz araçlara bakanların %90 ıda bunu istior zaten.

---------- Post added at 21:27 ---------- Previous post was at 21:24 ----------

316i almakran çokdaha mantıklı seçenek olacağı kesin. bir iki seneye ugun ikinci eli olrsa kesinlikle düşünürm ben.
 
dizelin bakım masrafı yüksek alırken 2-3K daha pahalı..
samimi bi arkadaşımda arasıra örnek veririm zaten '07 Focus dizeli var bakımları 500'den aşağı değil genelde..toplamda dizel motor için harcanan para kenara konsa zaten 70K km'den önce kar getirir mi ki..velakin dizelin ağır bakımları heleki enjektör fiyatları ayrı bi dünya..1 hafta içinde 75K bakımı için gidicek bakalım ne kadar tutucak ben de merak ediyorum..60K'ni ekstra değişen turbo hortumuyla birlikte 780 Lira civarı olması lazımdı..
 
focustaki psa motoruyla bmw motorunumu kıyaslıyorsn yiğit :)

dizel her zaman avantajlıdır. küçümseme bu kadar.
 
Abı dıesel bır yandan ekonomik bır yandanda harbı bakımları cok cok pahalı tutuyo degıstırdıklerı 1-2 parca yag bakımı vss..
 
Geri
Üst Alt