Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Blow Off Nedir ?

buracle

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Eyl 2013
Mesajlar
242
Yaş
33
Turbo otomobillerde turbochargerın oluştuduğu sıcak havanın tahliyesini sağlar gazı bıraktığınız zaman turbonun sıkışmasını engeller. Dolayısıyla daha çok performans alırsınız ve turbonuzun ömrü kesin bir şekilde uzar. Tüm turbo otomobillerde mutlaka kullanılması gereken bir parçadır.
Her turbo beslemeli otomobilde bulunması gereken turbo timer turbonuzun ve motorunuzun sağlıklı bir şekilde hizmet etmesini sağlar kullanım süresini uzatır ve dolayısıyla verimini arttırır.

Dünyanın en sesli 3 blow off undan birisi. (190 dB'e kadar ses)
Tamamen alüminyum gövde
Sertlik ayarlı
5-35 psi arasında çalışır.
Universal. Her tür turbo araca monte edilebilir
Adaptörleri ile birlikte kutusunda teslim edilir
Tüm turbo araçlara uygulanabilir
Montajı kolaydır

Blow OFF Valfi vitesleri değiştirdiğnizde ya da yavaşladığınızda dakikada 100-150.000 kere dönen turbo tribünlerinin ani şekilde durup zarar görmesine engel olan ve çıkardığı "Pshhhht" sesi ile çevrediklerin dikkatlerini üzerine çeken bir sistemdir.

Turbonun basıncını ayarlayan ya da onu direk olarak etkileyen bir sistem kesinlikle değildir.Turbo'nun devreye girmesinden sonra ayağınız gazdan çekmeniz durumunda ya da vites atarken
Turbo tribünleri hala dönmeye devam etmektedir. Ayağınızı gazdan çektiğinizde gaz kelebeği kapanır ve motora giden hava durdurulur ve geri çevirir.Geri çevrilen hava tekrar turbo bıçaklarına gider ve ters basınç oluştuğu için ani şekilde durmalarına sebebiyet verir.Ayağınızı tekrar gaza bastığınızda ise kelebek tekrar açılır ve turbo tribünlerinin tekrar dönmeleri beklenir.Bu ancak motorun yeterli dönme hızına ulaşana kadar gerçekleşebilir ve belirli devirlerde yeteri basıncı(boost) üretir.Gaza basma ve Turbo tribünlerinin dönmeye başladığı yeterli basınca ulaşıldığı an'a kadar ki geçen bu zamana "Turbo Lag" denilir.

Blow Off Valfi kelebekteki emişi algılar ve bir valf açarak aşırı basıncı bu valf vasıtasıyla atmosfere ya da valfin türlerine göre kademeli olarak atmosfere bırakır.Bu esnada içeride sıkıştırılmış basınç olmadığı için Turbo bıçakları serbest şekilde dönmeye devam eder ve ani şekilde durmasının önüne geçilir.Bunun sonucu olarak tekrar gaza basmanız durumunda turbo bıçakları zaten döner durumda olurlar ve bu da Turbo Lagını azda olsa düşürür.


( ALINTI )
 
Geri
Üst Alt