Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

bir sorum var

Juan-Juan

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Kas 2012
Mesajlar
77
Yaş
37
az önce bu forumda okudum araç kalkş ve park da el frenı sonra p konumu olcakmış,, halbukı ben önce p sonra el frenını cekıorum kalkışta da once d sonra el frenını ındırıorum yanlış mı uyguluyorum..

birde geri geri yokusta frenden bı ses gelıo bu nedir acep ?
 
Bir sıkıntı olmaz düzlük bi yerde oturuyorsanız fakat olması gereken okuduğunuz gibi olandır..
 
evet duz bi yerde oturuyorm ..
bunları duyunca ben de şaşırdm, ben hep frene basarak araçı çalıştırp sonra el frenı ındırıp d ye takıp freenden ayağı cekerdım

parkı da durur halde frene basılı şekilde p ye getrp el frenı çekip kontağı kapatrdım doğrusunu bu biliodum :)
 
Frenden gelen ses abs sesidir. Tik tik tik diye balata vuruyor gibi deyilmi.? Eger oyleyse bir orun yok normal bi durum bus
 
okuduğun doğrudur ve bence her zaman elfreni sonra p yap.nedeni ise sen ilk p alıp freni bırakıp el frenini çekersen hafifte yokuşsa aracın bütün ağırlığı şanzumana yüklenir kii bu çok sakıncalı çünkü kısa zamanda arıza vaya sıkıntı yapabilirsin.ancak önce el freni çekip ayağını frenden çekersen araç boşluğunu alır ve yük frene biner.daha sonrsadan p alırsan şanzumana yük binmez.ve hareket ederken o KÜT sesini duymassın ve kafan rahat bir yolculuğa başlarsın.
 
Frenden gelen ses normal p de kalsın el freni çekik olsun d ye atıp el freni indirmenizin zararı yok.
 
evet burakk ses dediğin gibi.

cevaplar için sağolun , yalnız ben p ye aldıgmda ayağım el frenı cekılene kadar frende o yuzden yuk bınmez herhalde
 
Geri
Üst Alt