Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Binayı vinç tutuyor...

Floydian

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
1,978
Yaş
34
Bayrampaşa'da bir inşaatın temel çalışması nedeniyle temeli kayan 5 katlı bina, vinç yardımıyla ayakta duruyor. Belediye ekipleri, apartmandaki 5 aileyi tahliye etti.


Cevatpaşa Mahallesi Mehmet Akif Caddesi'ndeki 49 numaralı 5 katlı apartman, dün yeni bina yapımı için kazılan temelin derin olması nedeniyle gece saatlerinde kaymaya başladı. Durumu fark eden aparman sakinleri, evden ayrılarak, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen belediye ve polis ekipleri, apartmanın yıkılmaması için vinçle apartmana destek sağladı ve çevrede güvenlik önlemi aldı. Apartmanın kapısını mühürleyen ekipler, vatandaşların girişini yasakladı.

Apartmanda kalan 5 aileden 2'si gidecek yerleri olmadığı için belediye misafirhanesine yerleştirildi. Diğer 3 aile ise geceyi yakınlarının evlerinde geçirdi.

Apartmanın ikinci katında oturan Alaaddin Demir yaptığı açıklamada, dün yapı denetim firmasının gözetiminde apartmanlarının yanında yeni bir bina yapılmaya başlandığını belirtti.

Temel çalışmasının saat 17.00'de bittiğini, akşam saat 23.00'te binadan çatırtı sesleri duyduklarını ifade eden Demir, olayı şöyle anlattı:

“Deprem olduğunu sanarak telaşla binayı terk ettik. Sabah 06.00'da oturduğumuz apartmanın bitişiğindeki binadan ayrılmaya başladığını gördük. Yeni bina çalışması için bizim mevcut binadan 2 metre fazla kazı yapmışlar. Yapı denetim ve belediye ekipleri çalışmanın doğru olduğunu söylüyor. Eğer bu işlem doğruysa bizim apartmanın neden kaydığı sorusuna cevap vermiyorlar. Biz yapı denetimin bu işi iyi yapmadığını görüyoruz. Bizim binamız 1999'da yapıldı. 17 Ağustos depremini gördü ama böyle bir sorun yaşamadı. Bu kış günü 5 aile dışarıda kaldı. Bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz.”

Yasal olarak haklarını arayacaklarını söyleyen Demir, “Avukata bu işin takibi için vekalet verdik. Hafta sonu olduğu için henüz başvurumuzu yapamadık. Müteahhit ve yapı denetimi firması ile belediye hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.


Hürriyet...
 
adam gibi zemin etüdleri yapılmazsa adam gibi tasarım yapılmazsa birde gidip kç kça bina yaparlarsa olacağı bu :)

bu arada vincin modelini merak ettim aylığı iyi paradır onun öyle 40 50 tonlk bişi tutmaz o kütleyi :D
 
Allahım dünyanın sonu geliyor galiba insanlık diye bisey kalmadı ama burası Tr burda hersey mümkün...
 
AlP neresi hazır abii böle vinçlerle tutturalarakmı hazırlanıyor Tv lerde bağırıyolar eğer büyük deprem olursa ki allah korusun istanbulun yarısı çökücek diyolardı....

Hazır değil anlamında yazmıştım puhaha noktaları görmedinmi :D:D:D
 
Geri
Üst Alt