Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Benzinli cordoba tavsiye edermisiniz görüşleriniz nelerdir

fatihyksel

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Şub 2012
Mesajlar
1,487
Yaş
32
bu ikinci konuyu açmamın sebebi görünür olup bilgiyi iyi almam cordoba benzin lpg kullanlar varmı temizi bulunursa benzin lpg ye girilirmi ben sadece dizel bakıyodum ama benzin lpg yede bak dediler ama bilgim olmadığı için terddütlü bakıyorum
 
Bir önceki aracım Cordoba idi. Kesinlikle ve kesinlikle memnundum. Benim tavsiyem 100hp'lik Signo donanımına bakmanı tavsiye ederim. Forumda resimleri illaki vardır. Plakası 54YT199. Düzce'de bir arkadaşa satmıştım, kendisiyle sonrasında yapmış olduğum bir görüşmede 40 ltlik full depo ile 500 km üzerinde yol yaptığını söylemişti. Tavsiyem lpg montajının yeni yapılmamış olmasına dikkat et.
 
kaç model bir araba düşünüyorsun mesela bende 2001 model cordoba var ben lpg li aldım ve aldıgımda 4 ay olmuştu lpğ takılalı ve milano marka kit vardı ilk başta iyi ama sorun yapmaya başladını çalışmada güçlük çekiyor du bende sağdan soldan duyarak enjektör temizleyici koydum şimdi çalışmada sorun yok ama lpg den bazen fullde olsa bir bakmışım koca yolda benzinle gelmişim.
yani sözün kısası paranıza göre konfor 100-150binde dizel alacagıma lpg li araba alırım ama param varsa 1.2-1.4 benzinli araba alırım benzinli bineceksem kapalı yere parkedemiyorsun güvenlik lpg li giremez dediğinde coluk cocuk soruyor
baba neden almıyorlar bizi :
kızım biz lpgliyizde ondan
LPG kötübirsey mi demek
galiba kızım
bana soracak olsan ben birdaha araba aldıgımda ya lpg yada az yakan benzinli alırım lpg ye bulaşmam arkadaşım bu naçizane benim fikrim.
 
fatih benim nacizane fikrim senin baktığın araçları örnek vererek konuşuyorum 150-200 binde dizel alacağıma lpg li bir araç alır binerim en azından dizelde çıkacabilecek masraflarla benzinde çıkabilecek masraflar arasında çok fark çıkıyor. ben kayseride uzun yıllardır lpg li araç kullanıyorum seat grubundada bu 5. lpg li aracım hiç birindede sorun yaşamadım bunların içinde lpgsini kendi taktırdığımda vardı aldığımda üzerinde olanda vardı. bence lpg de hiç korkma derim.
 
4 aydan beri 2004 cordoba 1.4 signo 100hp lik araç kullanıyorum.

motor alt devirlerde biraz cansız. çok yüklü olduğunda dik rampalarda zorlanıyor.

yakıt tüketimi ankara şehir içi 100 kmde

lpg 8.58 litre benzinde kullanılsaydı bu değer 7.15 litre olacaktı ( lpg %20 daha fazla tüketir)

lpg 2.34 tl benzin 4.38 tl

bir depo lpg 102 tl aynı km için benzin 158tl tasarruf 56tl tasarruf oranı %35.4
(not 2 hafta önce ölçülmüştür. ilk çalıştığında harcanan benzin hesaplanmamıştır. onuda hesaplıyorum :))

dizel araç kullanmadım kıyaslama yapamam. lpg li olacaksa iyi bir ustanın taktığı iyi bir sistem sıkıntı yaşatmaz size diye düşünüyorum.
 
arkadaşım ben 2004 seat cordoba 1.4 signo kullanıyorum sıfır almıştım şimdi okcan marka lpg taktırdım 2 yıldır lpg li kullanıyorum hiç problem yaşamadım aracı satsam bile tercihim seattan yana olacak
 
Geri
Üst Alt