Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Benzini koklayın

  • Konbuyu başlatan swotr
  • Başlangıç tarihi
S

swotr

Guest
Tüm dünyada artan akaryakıt fiyatları, Türkiye'de de tırmanışını sürdürürken son yıllarda fiyatıyla korkarak satın aldığımız bazı kalitesiz yakıtlar da araçların arızalanmasına ve büyük masraflar çıkmasına yol açabiliyor.

Yeni nesil otomobiller için büyük risk olan kalitesiz yakıt, sayıları hızla artan ve sıkı denetim altındaki akaryakıt istasyonlarına rağmen hala araçları tehdit ediyor. Özellikle son zamanlarda çok sık duyduğumuz solvent karışımlı yakıtlar otomobillerin motorunda büyük masraflara yol açıyor.

İçerisinde organik maddeler de içeren çözücü özelliğe sahip bir madde olan solvent, benzin gibi kolay buharlaşırken düşük yoğunluğa da sahiptir. Bu sayede benzinle karıştırılarak maliyetin düşürülmesine ve daha fazla kar edilmesine neden olur. Bunu anlamak içinse benzin alırken pompaya doğru yönelerek benzini koklamak gerekiyor. Şaka yapmıyoruz! Otomobil düşmanı bu istasyonlar denetimle tespit edilip kapanana kadar benzin satın alırken koklamanızda yarar var. Tabi iyi bir koku duyusuna sahipseniz.

Eğer benzin benzin gibi kokmuyorsa solvent karıştırılmıştır ve bu da yeni nesil otomobil için bir risktir. Özellikle ateşleme sistemi silindirlerin çevrim zamanının değişmesine neden olur. Ayrıca benzinin içersindeki solvent, püskürtme sırasında yeteri kadar parçalanamadığı için hem enjektör deliklerinin tıkanmasına hem de motorun düzensiz çalışmasına neden olur. Oksijen sensörü de sürekli çalışmayı denetleyemediği için sürekli hata vermeye başlar. Katalizatör de görev yapmakta zorlanırken başta yakıt sistemi olmak üzere emisyon azaltıcı parçalarda arızalanır. Sonuçta motor verimi düşerken diğer tarafta yakıt tüketimi de artar. Bunların hepsi çok kısa sürede olur ve yaklaşık 500-700tl den başlayan yüksek faturalrın çıkmasına neden olur.

Yakıt alırken gerekli standartları taşıyan akaryakıt istasyonlarını tercih ederken dolum sırasında benzini koklamanız bizden size bir öneri. Ayrıca KDV fişini bir sonraki doluma kadar mutlaka saklamanız gerekiyior. Eğer yakıt aldıktan sonra aracın pefromansında bir değişiklik farkederseniz akaryakıt istasyonunua geri dönerek durumu yetkililere bildirin. Burada bir sonuç çıkmazsa genel merkezine durumu şikayet edin.

Baturhan Boyacılar - Otohaber
 
fişi saklıyorum devamlı da orjinal benzin koklamadık hiç nasıl koktuğunu bilmiyorum ki.???
biraz kokuyu tarif etme şansı var mı bilenlerin
 
şuraya bak hem dunyanın en pahalı benzınını al hemde kalıtesı dusuk cıksın ohhhh
 
Kokudan anlama şansı hiç yoktur. ama ağzı açık kaba koyup üstüne eğilince, gözün yanma hissi değişiyor, ama hiç tavsiye etmem. Solventli yakıtı anlayan laboratuvarımız bile yok (yeni açılmadı ise) istasyon şikayetinde, sadece markör kontrolü yapılabiliyor o kadar. Solvent testi için yurt dışına gidiyor.
 
çoğu zaman aynı pompadan almak kendi çözümüm..
bi de fişleri bi süre saklamak tabii..
 
çoğu zaman aynı pompadan almak kendi çözümüm..
bi de fişleri bi süre saklamak tabii..
 
Geri
Üst Alt