Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Benzin-Dizel vites gecisi

frknylmz38

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Şub 2013
Mesajlar
55
Yaş
30
Merhaba arkadaslar,

Gecenlerde jetta 1.6 tdi highline man. test ettim bayide ve dizel arac oldugundan midir emin degilim ama vites gecisleri cok hissediliyordu ibiza 1.4 man. de bile o derece degildi veya simdi ki insigniam da o derece degil ama hem cevremde olsun hemde test olarak kullandigim dizel manuel araclar vites degistirirken one dogru sanki araba yigiliyor gibi oluyordu.acaba bunun sebebi nedir benzinde rahat iken dizelde boyle bi sorun farkettiniz mi ? Bu dizellerde normalmidir yoksa benim kullanimimla alakali bi durummudur bu? Belli bi devirde mi vites degistirmek gerek vs vs.. Simdiden tesekkurler.
 
2000 devir sonrası egzos gazının hızı ile harekete geçen turbonun itişine alışmışken vites büyüttüğünüzde turbo verimi neredeyse tamamen düşecektir. öne doğru yığılma yada belli bir devire kadar geriye yapıştırmama bu nedenle mümkündür. (anladığım kadarı ile bir cevap oluşturdum)
 
Tesekkur ederim.ama kisa bi anlatim yapiyim;
Turbo benzin de vites gecisleri normal duzeyde konforlu iken turbo dizel de vites gecisleri benzinliye gore daha belirgin daha sarsarak geciyor arabayi.o yuzden..
Umarim anlatabilmİsimdir derdimi :)
 
jetta ile denemedim hiç ama accent blue, fluence ve corsa da bahsettiğiniz tarz, kendi aracımda olandan fazla (1.4 tsi 140) bir sarsma yaşamadım, alışkın olmadığınız için doğru devirde değiştirmemiş olabilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt