Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Barum mu Hankook mu yoksa Nokian mı?

yukcell88

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eyl 2011
Mesajlar
1,521
Aracın üstünde Michelin Energy lastikleri var ama resmen bitmişler. Muayene hafif kusur verdi, yoldaki şeritleri bile hissediyorum bu lastiklerle.

Malumunuz arabaya haftada iki gün biniyorum, para biriktirme derdi bi yanda, bi yandan da zaten olur olmaz masraf yaptıran ibizama yeni papuçlar almam gerekiyor. Markalara para vererek kendimi zor duruma sokmak istemiyorum. Babam Captiva' sına kışlıkları taktırırken Barum fiyatı sormuş. 185/65/ R14 ün yazlık da kışlık da 125 TL olur demiş. (Bu durumda madem baban lastik soracak kadar ilgili, niye o almıyor demeyin, ben izin vermiyorum. Kendi malımı kullanmak istiyorum."Baba parası" lafından nefret ederim de...)

Ben Hankook sormuştum, ona 120 TL demişlerdi.

Tanıdık lastikçi "Barum' u kaçırma, süper yumuşak bir lastik" dedi, Hankook diyince "Yok sen Barum al" dedi.
Nokian dedim; "Kış lastiğinde bir numara, Finlandiya malı, biliyorsun 9 ay kış var o memlekette" dedi. Yaz lastikleri hakkında bilgisi yokmuş. Haftada iki gün ve şehiriçinde biniyorsan boşver kar lastiğini dediği için yazlıklara bakıyorum.

Şimdi sizden kullanan varsa bu lastikleri değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
ben barum lastiği şirket araçlarımızda bir zaman kullanmıştık..aynı dediğiniz gibi yumuşak bir lastik dişleri yol tutuşu iyiydi..ama çabuk yıpranıyor dayanmıyor...michelin energy serisiyle kıyaslanmayacak bir lastik tabi onu hiç önermem fransız oda..
hankook yanılmazsam japon ama sert bi lastik...yinede az kullanıyorsanız barumu öneririm karar sizin...
 
Emre abi benim arabada nokian takılı görmüştün sende gayet güzel lastik abi yol sesinide almıyor o kadar içeriye bide %7 bi yakıt tasarrufu diyodu satan kişide üfürüyor salla onu :D Ben memnunum yani
 
içlerinde en çok tercih edilen Hankook gibi görünüyor...
 
Kesinlikle Nokıan ses sıfır yol tutuş harıka :)
 
:) Herkese şimdiden teşekkürler, son durumda Hankook önde gidiyor, benim gönlümde yatan ise Nokian... Cidden denemek istiyorum... Gerçi daha neyi denedim ki :D

De Uğur senin lastiklerin deseni V değildi değil mi? Bi an öyle gibi hatırladım da...
 
Emre abi benim arabada nokian takılı görmüştün sende gayet güzel lastik abi yol sesinide almıyor o kadar içeriye bide %7 bi yakıt tasarrufu diyodu satan kişide üfürüyor salla onu :D Ben memnunum yani

bir önceki mesajdaki soruma ek, sen ne zaman ve ne kadara taktırmıştın kardeş? Seninki 205/55 R 16 değil mi?
 
Gayserililer nirdesiniz gadalarını aldıklarım? Yoh mu sizin danıdığınız lasdikçi neyim?
 
Geri
Üst Alt