Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

BAN'lanan Üyeler Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kaya5789

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Eyl 2009
Mesajlar
1,882
Yaş
35
Evet diğer başık nedense kilitlenmiş, ben de fikrimi belirtemedim ve benim gibi fikrini belirtmek isteyen arkadaşların olabileceğini düşünerek bu konuyu açtım. İnşallah problem değildir.

Öncelikle o günkü tartışmaların çoğunun içinde bulundum ve çoğunu eş zamanlı olarak okudum. Bence 1 haftalık banlanma çok ağır bir karar olmuş. Şahsa bariz hakaret filan yoktu. Birbirinden hoşlanmayan iki kişininin arasında tahmin edilebilecek tarzda diyaloglar vardı. Arada ben de katıldım hatta o diyaloglara. Şahsen Cupra ile pek iyi anlaşabildiğim söylenemez ki böyle şeyler gerçek hayatta da olur forumlarda da. Gayet normal yani. Ama ben fazla girmedim olaylara yoksa ben de 1 hafta gidecektim heralde :)

Ayrıca o tartışmada kimin tartışmayı başlattıgı belli. Değişen bir mesaj YCO'yu yani konu sahibinin kızdırdı ve olaylar gelişti ama yine belirteyim hiç bir abartı mesaj görmedim ben, iki taraftan da.

Ben yönetici değilim ama sevgili yönetici abilerime soruyorum, böyle ufak bir tartışma yüzünden iki üyenin 1 hafta süreyle banlanması normal mi?

İki arkadaşın da suçları eşit mi ki ikisi de aynı cezayı aldı?

Ayrıca burda kimse kimseyle tartışamayacak mı yani artık ki siz de zaten böyle bişey istemezsiniz ama ufak bir tartışma yüzünden 1 hafta banlanıldıgına göre üyeler, bence bu diğer üyeler üstünde kötü bir izlenim bırakacaktır. Aile içinde de her zaman tartışmalar olur zaten.

Hadi bu iki arkadaş 3 günde bir düzenli olarak tartışıyodu o yuzden ceza aldı diyelim, 1 hafta gibi bir uzun süre neden tercih edildi? Şahsen 1 hafta boyunca Yiğit gibi foruma faydalı bir arakdaşın açacagı başlıklardan mahrum kalacak olmamdan ötürü üzgünüm. Ayrıca Cupra da her ne kadar hoşlanmadığım bir üsluba sahip olsa da forumdaki arkadaşlara teknik konularda yardımcı olmaya çalışan bir üye ve onun da eksikliği hissedilecektir. Bence 1 hafta süreyle bu iki arkadaşın uzaklaştırılması forum adına da büyük eksiklik yaratacaktır.

Bu yuzden bundan sonraki olası tartışmalar sonucu verilecek cezaların daha hafif olmasını rica ediyorum.

Okuduğunuz için ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Herşeyi içimden geldiği gibi yazdım, lütfen yanlış anlaşılmasın yöneticiler tarafından. Zaten nerdeyse hepinizi gerçek hayatta da tanıyorum yanlış anlaşılcagımı sanmam ama nacizane fikirlerimi belirtmek istedim.
 
melih 7 gun söyledıgın gıbı cok uzun bır sure orda sana katılıyorum .ikiside son derece aktif üyeler.ama ben yönetımın sadece dun akşamkı tartısmaya bakarak bu kararı aldıgnı sanmıyorum.daha oncedeki konulardaki tartısmaların bunda etkısı var bence.
 
bende bu ıkı arkadasın 1 haftalık uzaklastrılmasına uzuldum ama su anda burda olmayan kısılerın arkasıdan konusmak doğru değil bu ıkı arkadas ve bı kac kıs daha oncedende bole bı sebep yuzunden uyarı aldıklarını hatırlıyorum vede bır daha tekrarı halınde 7 gun uzaklastırma daha sonrasındada suresız uzaklastırma alıcakları yonetım tarafından solenmıstı bana gore yonetımın verdıgı karar dogrudur..eger yonetım bole bı karar vermese bu forumda yaptırımını nasıl saglayacaktı...sonuc üzücü ama kural kuraldır...
 
bende bu ıkı arkadasın 1 haftalık uzaklastrılmasına uzuldum ama su anda burda olmayan kısılerın arkasıdan konusmak doğru değil ...

Aman abi ben kimseye hadi bbakalım hangisi haklı hangisi haksız onu bulalım demedim zaten. Arkasından da konuşmadım kimsenin sadece gerçekten cezanın gerekli olup olmadıgını ve gerekliylse 1 haftanın çok olup olmadıgını sordum. Tabi biraz daha uzun uzun yazdım bu dediklerimi ilk mesajımda :)
 
Aman abi ben kimseye hadi bbakalım hangisi haklı hangisi haksız onu bulalım demedim zaten. Arkasından da konuşmadım kimsenin sadece gerçekten cezanın gerekli olup olmadıgını ve gerekliylse 1 haftanın çok olup olmadıgını sordum. Tabi biraz daha uzun uzun yazdım bu dediklerimi ilk mesajımda :)

zaten konumuz kım haklı kım haksız olayı değil bence daha önceki olaylarıda göz önüne alarktan verilen karar doğrudur daha önceden uyarılmışlardı...1 hafta konusuda forumu takıp eden herkes bılıyodu bana kalırsada...Tabiki yönetimin verdiği kararlara saygı duyuyorum ama bu karardan da vazgeçeceğini sanmıyorum vaz geçersede ilerisi için yanlış bir karar olacağını düşünüyorum...
 
Benim bildiğim bu ceza bu forumda verilen ilk belli süreli uzaklaştırma cezası. Zaten bu arkadaşların cezasında indirime gidilmesi gibi bir durum olmaz ama burda herkesin fikri alınıp bir dahaki tartışmalarda daha farklı çözüm yolları izlenebilir. Meslea önce 3 kere uyarı verilir 3. uyarıda ceza alınır 3 günlük vs vs gibi.

Yani maksat fikir alışveriişi. Kimsenin işine de karışmıyorum yine yanllış anlaşılmasın fikrimi belirttim.
 
iş herkesin kararına kalıcak olsa bence ortaya ikilikler çıkacaktır herkes kım kime daha yakınsa onu kollıyacaktır bunu yapmam ben diyen de bana kalırsa yalan söler:D:D tabı bu da benım gorusumdur:D:D::D:D
 
Her sitenin belli başlı kuralları vardır.Site;otoritesini,kalitesini üst seviyede tutmak için herkese eşit haklar sunar ki bu forumda bunlar tamamı ile mevcut ayrıca şuan indirim vs diyenler olabilir ama yarın başka yeni arkadaşlar aramıza katılacak ve konuyu gördüğünde belki çok rahat davrananlar olabilir fakat verilen kuralı gerçekten eksiksiz uygulandığını görünce ki uygulanıyorda düzene uymak zorunda olduğuna dair kendini şartlandıracak...(Kendi görüşümdür)
 
bu güzel formda tabiki tartışmalar olacak ve olacaktırda.yanlız bu tartışmalar teknik konular otomobiller vs. üzerine olmalıdır.bu konuları kim nekadar doğru biliyorsa bildikleri doğrultusunda o konuyu tartışabilir.bu tartışmlarada karşısındaki kişiyi rencide edeck küçük düşürecek üsluba gidilemez gidilmemelidirde.evet konu şuan ayberk ve yiğit kardeşlerimin konular üzerindeki kendi doğrultuları üzerinde tartışmaları olmalıydı ama bazan bu işi kişiselleştirdiklerini ben okudum diğer (tampon gibi.) konularda.ayberk benim kişisel olarak tanımadığım ama teknik bilgilerinin bence bir çoğumuzdan daha iyi olabileceğini düşündüğüm (teknik konularda)yazdıklarında yola çıkarak kendisinin herkes gibi doğruları olduğu için bunlardan kolayca vazgeçemeyeceğini düşündüğüm bir arkadaşım.yiğit kardeşimi de gerek form gerekse form dışında tanıdığım iyikalpli kötüve art niyetli olmayan bir arkadaşım.asıl konuya gelecek olursam malesef her ikiside bazan konuları kişiselleştiriyor.herkesin bildiği kendine doğrudur ama kim en doğrusunu biliyorsa karşısındakinin tezini onu rencide edici küçük düşürücü sözler sarf etmeden yapmalıdır ( yapabiliyorsa )

not:ben kendi şahsi adıma söylüyorum çok şey biliyor idim ama hiç birşey bilmediğim böyle formlarda daha iyi anladım :D
 
Daha önce yönetim tarafından bi konu açılıp böyle bir yola gidileceği söylenmişti aslında..Bu uyarıya rağmen tartışmalar hala aynı seviyede olduğu görüldü..Son yaşanan tartışmada her ne kadar başlatan isim Yiğit olmasada,tartışmayı uzattığı için oda ceza aldı sanırım...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt