Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

babam a Renault Megane sport touer 1.5 dci privilege arıyorum

kamilaltun

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Ağu 2010
Mesajlar
425
Yaş
39
babamın 1,6 avensisi vardı ve sattık.şimdi Renault Megane sport touer 1.5 privilege düşünüyoruz tavsiye edermisiniz? veya çevrenizde satan varsa 2010-2011 model 30.000 km geçmemiş cam tavanlı (boya takıntılıyız) tavsiyelerinizi bekliyorum...
 
Reno, Pejo, Ctroen sokmam Eve, Tavsiyede etmem, hayırlısı olsun ;)
 
Reno, Pejo, Ctroen sokmam Eve, Tavsiyede etmem, hayırlısı olsun ;)

saydığın markalar içinde yine en iyisi reno kardeşim..ben renolara olumsuz bakmıyorum şahsen..kim ne derse desin, ülkemizde hem ilk el, hem de ikinci elde piyasası en çok olan marka senelerdir reno..

bence alınabilir kamil..kolay gelsin..
 
Şahsen hiç Renault sahibi olmadım o yüzden yalnızca fikirlerimi paylaşabilirim, umarım yardımı dokunur.. Görünüş olarak Megane Coupéleri beğeniyorum, sizin düşündüğünüz Sport Tourer daha büyük ve oturaklı olması açısından hem daha uygun hem de kullanışlı.. Fabrika verilerine bir göz gezdirdim, şehir içi 5 litre civarı yakıyor, gayet makul.. Yedek parça sıkıntısı yok, servisi hakkında olumsuz birşey duymadım, ikinci eli rahat (ki sanırım siz de ikinci el düşünüyorsunuz), alırken de kullanırken de satarken de başınızı ağrıtmayacak bir araç gibi gözüküyor.. Yine de forumda Reanult sahibi olan arkadaşlar varsa onların fikirleri daha detaylı olacaktır..
 
bu arada yakıt konusuna da değinelim..reno son yıllarda bu konuda kendini aştı resmen..özellikle dizel motorlu araçları baya bi az yakıyor..
 
saydığın markalar içinde yine en iyisi reno kardeşim..ben renolara olumsuz bakmıyorum şahsen..kim ne derse desin, ülkemizde hem ilk el, hem de ikinci elde piyasası en çok olan marka senelerdir reno..

bence alınabilir kamil..kolay gelsin..

Hacım dediğine katılıyorum ama genede bu yeterli değil eve sokmak için, bu üç markanında arabalarını kullandım en çokda "reno" nun alacak olan arkadaşa kesinlikle alma demem, ama ben alıpta binmem.. Sebep; Reno çok tutulur türkiyede, parçasıda boldur, ustasıda, anlıyanıda, ama bir gerçek var fransız oluşu, oda şu demektir... isterse göbeğini yırtsın hiçbir alman arabası kadar mekanikte iddealı ve hiç bir volvo kadar güvenlikte öncü değildir.. ama hafif arabalardır muadillerine göre az yakarlar kağıt üzerinde de fazla beygirleri vardır..ama yola çıktığınızda size çokda güven vermezler.. hiç olmadık yerlerde olmıycak şeyler yaparak sizi şaşırtabilirler (Eniştemin Meganıyla ankaradan balıkesire geliyoruz 190- 200 n basarsan gidio, bozüyükte araba ışıklarda stop etti bir daha çalıştıramadık, ustası geldi arabayı sürükleyerek çıkarttılar kurtarıcıya, götürdük servisine, anlayamadılar, araba bursada 2 hafta yattı sonra beyninde arıza tespit ettiler, beyin değişti sonra durup dururken sinyal yakar, arıza lambası yanar silecek çalışır derken en sonunda eniştem o araçtan güç bela kurtuldu.. Megane Sport Tourer değilde, Coupe var burda bi benzinlik sahibi abimizde ara ara o benimkine biner ben onunkine, Megane 2 den sürüş keyfi bakımından bi fark yok ha dizel ve az yakıyor allah var ama benim için yeterli değil) Hakkınızda hayırlısı, hangisini seçerseniz sizin için en iyi araba odur gerisi fasarya..
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: Ali
Reno, Pejo, Ctroen sokmam Eve, Tavsiyede etmem, hayırlısı olsun ;)

Ben de senin gibi düşünüyorum fakat Fransız arabalarının Fransa'da 5.000 € civarı fiyatlara satıldığını göz önünde bulundurursak, beklentiye&bütçeye göre makul araçlar..
 
2008 model DCI Privilege kullandım daha önce. Trafikte direksiyonu çok çok rahat. 2000-2500 devirlerde biraz zorlanıyor gibi ama 3000'e doğru hızlanması çok iyi. DCI motorlar bence oldukça sağlam 87000'deyken gelmişti araç bana 1.5 sene içinde 130000 km'ye ulaştı. Hiç bir sıkıntı yaşatmadı. Uzun yolda insanı yormuyor ve cruise control sayesinde 3.4lt gibi bir rakam yakaladığımı hatırlıyorum. Servis ve yedek parça konusunda sıkıntı yaşatmaz. İkinci el piyasası da canlıdır.
 
dun tek kapılı spor modelıne bındım goruntu gercekten cok guzel arabanın kacıslarıda cok guzel ozellıkle ses yalıtımı cok hosuma gıttı ıcerıye hıc ses almıyor dıyebılırım ancak gel gelelımkı malzeme kalıtesı bence kotu on konsolda kotu ve fransız olmasından dolayı kotu bır arac goruntusu cok mukemmel ama ozellıkle cırtlak renklerde o tek kapı dehset duruyor turuncu ve fıstık yesılı gıbı sıyahla beyazdada ayrıca bır karızma duruyor
 
eklemeyi unuttum. Kapı içlerindeki tutma yerleri çok çabuk soyuluyor. O yüzden krem renkli döşemeyi tercih etme.
 
Geri
Üst Alt