Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

'Ay taşı' meğer tahtaymış

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
090828-aytasisahtesi.widec.jpg


Sahte Ay taşı Apollo 11 astronotları tarafından, uzay seyahati ertesinde Hollanda’ya yaptıkları gezide zamanın Hollanda Başbakanı’na hediye edilmişti.

‘Ay taşı’nı bilimsel analizden geçiren uzmanlar cismin aslında taş görünümlü sertlemiş ağaç kütlesi olduğunu ortaya çıkardı. Rijksmuseum yetkilileri de Apollo 11’in uzay seyahatinden hemen sonra bu kadar önemli bir bulgunun Hollanda’ya hediye edilmesinin o zaman da şaşırtıcı bir olay olduğunu belirtti.

Ay taşı, Rijksmuseum’un bugüne kadar en önem verdiği neslerin arasındaydı. Müze sözcüsü Xandra van Gelder, ‘kopya’nın yine de saklanacağını ve olay hakkında bazı sorulara yanıt aranacağını söyledi.

taşı 1969 yılında üç Apollo 11 astronotunun Hollanda’ya ziyareti sırasında zamanın ABD Büyükelçisi tarafından Hollanda Başbakanı Willem Dreesmn’a şahsi bir hediye olarak verilmişti. Başbakan’ın 1988 yılında ölümünü takiben Ay taşı da Rijksmuseum’a teslim edildi.

ntvmsnbc
 
"taşı 1969 yılında üç Apollo 11 astronotunun Hollanda’ya ziyareti sırasında zamanın ABD Büyükelçisi tarafından Hollanda Başbakanı Willem Dreesmn’a şahsi bir hediye olarak verilmişti."

işin ilginç tarafı burası..
yuh ya..
 
o büyükelçi tam sopalıkmıs
yok artık ya
 
foto bende nedense açılmıyo ama..
haberi okur okumaz taşın aslında ay taşı falan olmadığını anlayan adamın o andaki surat ifadesi ve çevresindekilere yetiştirdiği an gözümün önü geldi resmen..
foto açılmıyosa ntvmsnbc'den bakabilirsiniz habere..foto taşınmıyo nedense çünkü..
 
fotoya sag tıklayıp ozellıkler yap
ordan lınkı cıkıyor resmın
 
orası öyle taşınmıyo nedense son zamanlarda ntvmsnbc'den foto.. :S
 
ayıp yapmışlar adama kıhkıhkıh
 
İşin ilginci tamam adamı kandırıyorsun bak sana ay taşı getirdim diye ama getirdiğin taş bırak ay taşı olmasını taş bile çıkmıyor.Yani bu kadar olur...
 
Geri
Üst Alt