Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Atlas Dergisi Karayolları Haritası

  • Konbuyu başlatan swotr
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

swotr

Guest
Arkadaşlar, Atlas Dergisi Haziran sayısında -18.yıl hediyesi olarak- Türkiye'de ilk kez 1/250bin ölçeğinde yayınlanan harita veriyor. Navigasyon, dijital ortam varken belki çok gerek kalmadı diye düşünebilirsiniz ama kağıdın yeri değişmez.. 7TL ye satılıyor dergi, aktardım içindekileri ve özelliklerini aşağıda bulabilirsinz :)

b8a5c3ab_ek.jpg


Harita özellikleri
81 il, 892 ilçe, 688 bucak ve 35119 köy
A4 ebatında 290 sayfa
1/250bin ölçek
Otoyol/duble/ana/ara yollar
Tarihi arkeolojik merkezler
Milli parklar/tabiat parkları/kaplıcalar

Ek bilgiler:
Trafik işaret levhaları
İller arası mesafe cetveli
İl-İlçe arası mesafe cetveli
Özel işaretler
Uluslararası plakalar
Yer bulma indeksi
 
bana daha nostaljık gelıyo yol harıtaları nedense bence hıc bıtmesın,herkestede navıgasyon yok zaten saolsunlar:) Paylastıgın ıcın saol ender abı ;)
 
bana daha nostaljık gelıyo yol harıtaları nedense bence hıc bıtmesın,herkestede navıgasyon yok zaten saolsunlar:) Paylastıgın ıcın saol ender abı ;)

bencede; pil derdi yok, çalışmama bozulma derdi yok.. karıştırırken yeni yerler öğrenirsin, haritacılık yönün gelişir, nerede olduğunu çok daha iyi bilirsin... ezberlersin haritayı baktıkça.. örnegin dijital ortamda kitap okumak içinde o kadar cihaz çıkardılar okunmuyor valla :) aynı şekilde çocuklugmda Cumhuriyet in pazar bulmacalarını cözmek için ne kadar ansiklopedi varsa odaya yayardım o kadar keyif alırdım ve karıştırırken yeni bişeyler öğrenirdim.. Şimdi internet var ne o araştırma keyfi var, ne de buldugun veriye güvenebilmek mümkün.. bilgi çöplüğü..
 
güzel olmuş almak lazm çoğu zaman yararı oluyo
 
Navi, hedefe götürüyor ama haritada gezilecek bölge planlaması yapılabiliyor.
 
şu naviler çıktığındanberi hiç sevmiyorum en güzeli harite paylaşım için teşekkürler...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt