Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Asıl Kriz 2010'da..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
DOĞUŞ Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, Avrupa’da ve Türkiye’de hükümetlerin destek ve teşvikleriyle otomotiv sektörünün diğer sektörlere göre krizi tam anlamıyla hissetmediğini savunarak, “Özellikle Avrupa’da verilen teşvikler satışları öne çekti. Mesela Almanya’da bu yıl 3.2 milyon adet araç satılması hedefleniyor. Bu tarihi bir rekor. Ama teşviklerin bitmesiyle birlikte öne çekilen talepler 2010 yılından itibaren Avrupa’da satışları önemli ölçüde düşürecek. Bu da otomotiv sektörünün krizi 2010 yılında daha fazla yaşamasını sağlayacak” dedi.

Türkiye’nin ise Avrupa’ya göre biraz daha şanslı olduğunu kaydeden Bilaloğlu, şöyle konuştu: “ÖTV indirimleri sayesinde ilk 6 ayda işler otomotiv sektörü için çok iyi gitti. Sadece düşük motor hacimli araçlar değil showroom trafiğinin artmasıyla lüks oto satışlarımız da arttı. 16 Haziran’dan itibaren ÖTV oranlarının kademeli olarak artması kuşkusuz satışları yavaşlattı. Ama bu dolaylı olarak 2010 yılında Türkiye’nin Avrupa’ya oranla daha az araç satmasına yol açacak.”

2009 yılı başında yıl sonu toplam pazarın 350 bin adet olacağını öngördüklerini kaydeden Bilaloğlu, ÖTV indirimleriyle birlikte öngörülerini 580 bin adede çıkardıklarını söyledi. Bilaloğlu, “İlk 6 ayda 270 binin üzerinde araç satıldı. Kasım ve aralıkta da toplam satışların yüzde 30’unun gerçekleştiğini düşünürsek, yıl sonu geçtiğimiz yıla yakın bir satış gerçekleşecektir. Bizim de Doğuş Otomotiv olarak hedefimiz 2008 yılında olduğu gibi yüzde 10-11’lik pazar payı” dedi.

Hürriyet
 
kriz tutumsuz olana her zaman var..
 
yapacak bişi yok ayağımızı denk alıcaz ...
 
2010 kotasını doldurduk diyor yani, doğru fiyat ve düzgün politika istikrar ile engellenemeyecek kriz yoktur. bu tür haberlerin çıkmasını destekliyorum, bravo Yiğit daha güzel haberler bekliyoruz senden. Her kriz bir fırsattır.
 
Yapay gündem ve yapay krizlerle hep uyutulduk uyumaya da devam edicez bu gidişle sonumuz hayır olsun...... bu kriz söylentileri yüzünden millet para harcamıyo sonra üretici krize giriyo çember işliyo bravo bu tür haberlerle rant sağlayan gazete ve değerli zengin işadamlarına....
 
cafeler ağzına kadar dolu , hamburgercide sıra beklerken kokusundan doyuyoruz , daha dün arabayı aldığım bayideydim satış temsilcisi arkadaşın elinde 29 tane dosya , teslimat vardı yetiştirilmek üzere olan ..kotası bu aylık 20 adet satışmış 44 adet araba satmış sırf kendisi ... patronlar ağaolu my ctıyden daireleri çifter çifter alıyolar ... gözümüz yok Allah daha iyilerini nasip etsin..

ama şunu sormadanda edemiyorum ... hani kriz ??
 
şahıs olarak düşününce tabi belli olmuyor ama, firma içi finanslarda durum pek öyle değil gibi. Sen dolanlardan örnek göstermişsin, bide dolmayıp kapanmak üzere yada kapanmakta olanları örnekle istersen. bu kriz ortadirek ile kaymak tabaka arası mesafeyi epeyce açtı, en fazla değişen kısım da o yönde. kredi alamayan limiti dolmuş, yada merkez bankasından krediye uygun bulunmamış, kart borcunu ödeyemeyen ve kapısında hacizle bekleyen oranlara bakarsan kriz kesin var. ama kesinlikle bunu fırsat bilip diğer insanların aleyhinde kullanan da var fırsat bilip bütçesini katlayan da.
 
Bu "kriz" denen finans darlığının bazen iyi olduğunu bile düşünüyorum. Kriz var diye çığlıklar atan bazı otomobil üreticisi yerli firmaların Mart ayında otoda ÖTV indirimi yapılınca çok kısa bir zamanda 5-6 defa zam yaptıklarını biliyorum. Devlet planlanmış bütçeden vergi kaybını göze alıyor, yeter ki istihdanda daralma yaşanmasın diyor, bizim doymak bilmeyen açgözlü firmalar bir yandan ağlıyor, satışlarına destek olacak önlemler sayesinde talep yaratılınca da fırsatçılığın en adicesini yapıyorlar. Eğer işsiz kalacak o kadar insana acımasam, batsın bunlar diyeceğim. Yıllardır montajdan başka ne verdiler, hangi katma değeri, hangi markayı yarattılar ki dünyaya.
 
Geri
Üst Alt