Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Arkadan ceza kesilmeyecek !

  • Konbuyu başlatan swotr
  • Başlangıç tarihi
S

swotr

Guest
Sürücüye önce uyarı sonra ceza

Emniyetin yeni uygulamasına göre, trafik polisi plakaya arkadan ceza yazmayacak. Durdurulup hatası anlatılacak sürücü, aynı hatayı tekrarlarsa ceza kesilecek.

İSTANBUL - Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte kural ihlallerinin önlenebilmesi ve denetimden beklenen sonuçların alınabilmesi için harekete geçti.

Arkadan yazılan cezanın kurallara riayette çok fazla artısının olmadığını tespit eden Trafik Hizmetleri Başkanlığı yeni bir çalışma başlattı.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 116'ncı maddesine aykırı davranan araçların plakasına göre ceza yazılmaması istendi. Bundan böyle sürücülerin plakasına göre değil durdurularak ceza yazılması uygulamasına geçildi.

Sabah'ın haberine göre, trafikten sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, bu amaçla 81 İl Emniyeti'ne bir genelge göndererek KTK'nın 116'ıncı maddesinin nasıl uygulanması gerektiğini anlattı.

Osman Karakuş, daha önce yayınladıkları genelgeye dikkat çekerek şöyle dedi: "Kural ihlali yapan sürücülere kanunu işlem yapılırken karşılaşacakları riskler konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılmasının yol kullanıcıları üzerindeki etkisi daha fazla olduğu göz önünde bulundurulacak. İmkanlar dahilinde ihlalde bulunan sürücünün yüzüne karşı işlem yapılmasına önem verilsin."

Karakuş, yeni talimatta "Konu Genel Müdürlüğümüzce de takip edilecektir ve aksine hareket eden personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır" dedi.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25216085/
 
ceza yemeden durdurulup hatasını anlatmak ve bi dahakine ceza kesmek fazla iyimser olmuş ama..hoş elbet.. :)
 
gelen tepkilerden toplumumuzun (ve polislerimizin) henüz hazır olmadığı tespit edildiğinden uygulamanın iptaline .. :D
 
"Kural ihlali yapan sürücülere KANUNİ İŞLEM YAPILIRKEN,karşılaşacakları riskler konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılmasının yol kullanıcıları üzerindeki etkisi daha fazla olduğu göz önünde bulundurulacak. İMKANLAR DAHİLİNDE ihlalde bulunan sürücünün yüzüne karşı işlem yapılmasına önem verilsin"

bence adamın söylediklerine bakarsak, özellikle büyük harfle yazdığım yerlere, eskisinden bir fark olacak gibi görünmüyor..ilk cümlede, "ceza keserken,bilgilendirme yap" diyor, 2.sinde ise "imkanın varsa yüzüne karşı yap,olmadı yine plakaya yazarsın"..ben böyle anladım..
 
İnsanlara iyi hizmet ve saygılı davranıldığında bu tarz uygulamaların sonucu olacağına inanıyorum!
Yalnız bu uygulama olursa cezalar çok artabilir.

xx
 
tam memleketim insanının uygulayacağı bir uygulama, kesin yazılanlar gibi yapar işini layıkıyla yapan personellerimiz!
 
Tabi ya , Yol üstünde iki oturur sohbet eder tavla falan da atarız hatta dımı ?
 
Geri
Üst Alt