Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Aramızda Avukat yada savcı varmı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mevlut911

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Ara 2010
Mesajlar
1,528
Arkadaşlar mahkeme işlerinden pek anlamıyorum kime sorduysam net cevap alamadım bırde size sorayım..

2ay önce vatandaşın biriyle sözlü tartışma yaşamıştık şikayetçi oldu karakolda ifade verdik
savcılıktan bana geçen ay bir zarf geldi
ek takipsizlik kararı yazıyor internette araştırdım hiçbişey anlamadım

savcılık dosyayı düşürmüş diyor herkes ama edevlet sayfasında mahkeme görünuyor anlamadım gitti :confused:
 
Mevlüt az çok hukuki işleri yaptığım için biraz anlarım bu işlerden.. Ek takipsizlik kararı demek birkaç suçtan dolayı soruşturma yapılmış, suçun birinden takipsizlik kararı verilmiş ancak suçun diğeri için savcı dosyayı mahkemeye göndermiş ve mahkeme açılmıştır olabilir.. O açtığın sayfada mahkeme görünüyorsa eğer mahkemesi, tarihi ve saati ile dosya numarası da gözükmesi lazım bunlar yazıyor mu? Çünkü Mahkeme açılmadan orada görünmemesi lazım.. Yani misal hakaret vs. olduysa hakaret davası açılmış olabilir..
 
neredeyse bence gidip detayı öğren mevlüt iddaname de neler yazıyor
 
walla bır avukata sorduk önemli değil savcılık düşürmüş dedi edevlette mahkeme görünuyor dedim o zamanla silinır dıyor
bana mahkeme kağıdıda gelmedi en ıyısı adliyeye gidip öğrenmek
 
o mahkemenin üzerine tıkladığında detaylar çıkan bir kısım olacak orayı tıkladığında şuda yazabilir (duruşma yapıldı,duruşma tarih saati gibi )
 
abi bu ayın 29 unda görünuyor saatide var ama bana hala mahkeme ile ilgili bir yazı gelmedi buzamana kadar gelmezmiydi kafam ona takıldı
gidip sorayım yarın en iyisi biz savcıyla görüşebılırmıyormuyuz ? böyle bır şansımız varmı
 
Savcılık soruşturma aşaması ayrı, mahkeme aşaması ayrı şey.. İlk olarak savcılık soruşturma yapar eğer mahkeme açılmasına gerek görmez ise kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verir yani takipsizlik kararı ancak mahkeme açılmasına karar verir ise dosyayı mahkemeye sevk eder ve mahkeme açılır....Mevlüt o zaman şimdi yapacağın şey hangi mahkemede açılmış ise, dosya numarasına göre dosyadan iddianameyi almak olsun.. İddianameyi al bir oku bakalım tam olarak ne yazıyor.
 
hiç anlamıyorumki bu işlerden ilk defa başıma böyle bişey geldi bu işin sonunda ceza meza alırmıyız ? korkum o hapse atmasınlar beni:confused:
 
iddanemeyide hangi mahkeme ise onun kaleminden alıyorsun savcıyla işin yok yani
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt