Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Aracim nerede Türk işi gps (konu kilit)

SaLToN

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Ara 2012
Mesajlar
50
Yaş
42
Arkadaşlar merhaba aracımı geçenlerde debriyaj değişimi için tamirciye bıraktım. Ertesi gün iş yerinden bir arkadaş senin aracı gördüm başka biri kullanıyordu dedi. Benim tepem attı ve soluğu tamircinin yanında aldım. aracın km sine baktığımda 40 km yol yapmış.
Tamirciye çıkıştım arabayı tamir için verdik sizde geziyormusunuz diye tamircide depriyaj ı demek dolaştık dedi. Bu olaydan sonra aracıma gps sistemi taktırmayı düşünmeye başladım. Fakat gps sistemi neredeyse bir motosiklet parası kadar 1500-3000 tl arası.
Burada türk zekası devreye giriyor. Önceden kullandığım ve halen takır takır çalışan htc touck 3g telefonumu aracıma monte edip şarj cihazınıda sabirlesem bu iş olur diye düşünüyorum. Tek sorun içine yükleyeceğim proğram, aklıma google latitute geliyor fakat takip sistemi çok berbat konumu saatler sonra gönderiyor yada yerine çocuğum nerede proğramınıda kullanabilirim proğram olarak tam bir araştırma yapmadım. Bu konuda sizinde görüşlerinize önem veriyorum. Yapacağınız yorumlar için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.


İçerik.jpghtc touch 3g
 

Ekli dosyalar

  • İçerik.jpg
    İçerik.jpg
    7.6 KB · Görüntüleme: 164
bunun için çok net olmasada bilgim,ticari araçlarda kullanılan bir cihaz olması gerekli,aracına monte edip evinden cep telefonundan izlersin.araştır bence.senin düiüncende çok iyi,şarj cihazını çakmakın arkasından bağlatıp enerji alırsın.
 
Ticari amaçlı kullanılan araç takip cihazlarına uçuk fiyatlar istiyorlar. Sanki uyduyu kendileri fırlatmış gibi. Yani bireysel kullanıcı olarak bize biraz tuzlu geliyor.
 
Bu işi yapanlar ile görüşülüp de yaptırılabilir diye düşünüyorum. Cihazı sürekli değil belirli periyotlar halinde kullanmak istenildiği söylense(servis,yabancı yer,yurtdışı, vb.) gibi dolaşım yapıldı zaman kullanılan ve maliyeti o kullanıma göre ücretlendirilen seçenek varmıdır sorun derim. Böyle bir şey varsa da araç çalınsa bile hemen buluna bilir ve sadece belirli zamanlar da kullanıldığı için fiyatı uygun olabilir.

Birde aklıma el GPS leri var onlardan 2 adet alıp bir birine optimize edilirse çok kullanışlı ve daha az maliyetli olur.( Ülkemizde kuş avı yapanlar kullanıyor köpeklerini kaybetmemek için gayat başarılı)
 
Arkadaşlar olayı çözmüş bulunuyorum. Piyasada 1500 ila 3000 tl istenen araç takip sistemini sıfır maliyet ile gerçekleştirdim.
Aynı sistemi uygulamak isteyecek arkadaşlar için uygulamanın nasıl olduğunu anlatacağım.
Sıfır maliyet elinde kullanılmayan android telefonları mevcut olan arkadaşlar için geçerlidir.:)

İlk önce android işletim sistemi bulunan bir telefon alıyoruz. Konum verilerini gönderebilmesi için internete ihtiyacı olduğundan Aylık 50 yada 100 mb lık bir veri hattı alıyoruz (avea, turkcell yada vodafone) Tahmini ücret 7 ila 15 tl arası
Telefona linkteki telefonum nerede uygulamasını yüklüyoruz. Uygulama arka planda çalışıyor.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.makkuzu.gps.tracker
uygulamayı yükledikten sonra mevcut olan e-mail (kullandığınız herhangi bir adresi) adresinizi yazıp birde unutmayacağınız şifre belirliyorsunuz.

unnamed.jpgunnamed2.jpg

Şimdi sıra geldi telefonunuzu araca monte etmeye.
Çoğumuzun bagaj kısmında şarj girşi mevcut, dilerseniz bagaja şarj yerine takıyoruz.
Yada Araç içi herhangi bir yerden şarj edebileceğimiz 12 volt elektrik alarak cep telefonunu şarj a bağlıyoruz.
(Ben uyduyu kolay bulabilmesi için sunroof un altına yerleştirdim)

Sistemimiz hazır.
Artık tek yapmamız gereken Giriş sayfası adresine girerek önceden belirlediğimiz e mail ve şifre ile giriş yaparak site üzerinden aracımızın nerede olduğunu görüntelemek. Dilerseniz kullandığınız cep telefonunuzdan da aracınızın mevkisini görüntüleyebilirsiniz.
unnamed3.pngunnamed4.jpg

Buda benim aracımın konumu.

Adsız.jpg

Uygulamayı yapmak isteyen arkadaşlara başarılar.
 

Ekli dosyalar

  • unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    8.6 KB · Görüntüleme: 99
  • Ad Degistirildi.jpg
    Ad Degistirildi.jpg
    60.9 KB · Görüntüleme: 69
  • unnamed2.jpg
    unnamed2.jpg
    8.6 KB · Görüntüleme: 99
  • unnamed3.png
    unnamed3.png
    2.4 KB · Görüntüleme: 156
  • unnamed4.jpg
    unnamed4.jpg
    8.4 KB · Görüntüleme: 108
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    134.5 KB · Görüntüleme: 108
uzun süre aracı kullanmayacağınız durumlarda akünün bitmemesine dikkat edin bence
 
uzun süre aracı kullanmayacağınız durumlarda akünün bitmemesine dikkat edin bence

Normal 3,5 voltluk bir batarya ortalama telefon özelliğinin hiç kullanılmadığını düşünürsek ortalama 2 gün gidecektir.
Yani aküyü bitirmesi yaklaşık 2 yada 3 ay sürecektir.
 
Gökhan sen kolayını bulmuşsun. Eline sağlık. bu konuyu bende araştırdım. 400tl + kdv fiyat aldım arkadaşlar gps cihazı için. Fiyat nasıl sizce
 
Gökhan sen kolayını bulmuşsun. Eline sağlık. bu konuyu bende araştırdım. 400tl + kdv fiyat aldım arkadaşlar gps cihazı için. Fiyat nasıl sizce

Kdv dahil 472 tl yapıyor bu fiyat da çok iyi benim araştırmalarımda 3000 tl ye kadar çıktı çoğu firmalarda bireysek kullanıma vermek istemiyor bireysel kullanıcılara satışımız yoktur diyorlar genelde filo için fiyat veriyorlar.
 
Geri
Üst Alt