Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Aracın sağ tarafında bulunan katlanır ayna ters yöne doğru dönüyor!

SuPReMe

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Tem 2012
Mesajlar
17
Yaş
36
Seat İbiza 1.2 Tsi Sc aracımın sağ tarafında bulunan otomatik katkanır aynası ters yöne doğru dönüyor, seat servise sordum 380 liraya değişir dediler, fakat katlanır aynam komut verdiğimde tepki veriyor yani dönüyor ama ters yöne, arada sırada doğru şekilde de döndüğü oluyor yani ayarı bozulmuş olamaz mı, ne yapmam gerekir? Forumda bu konuyla ilgili bir bilgiye rastlamadığım için bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum!
 
cıkmacıdan yenı ayna bulup takmayı denesen
 
Seat İbiza 1.2 Tsi Sc aracımın sağ tarafında bulunan otomatik katkanır aynası ters yöne doğru dönüyor, seat servise sordum 380 liraya değişir dediler, fakat katlanır aynam komut verdiğimde tepki veriyor yani dönüyor ama ters yöne, arada sırada doğru şekilde de döndüğü oluyor yani ayarı bozulmuş olamaz mı, ne yapmam gerekir? Forumda bu konuyla ilgili bir bilgiye rastlamadığım için bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum!

ayna mı ayna camı mı?
 
Muhtemelen fiziksel bir zorlama sonucu dişliler zarar görmüşlerdir. Aynanın dışında bir hasar yoksa ve araç garantiliyse servise uğrayın.

Aksi durumda madem 380 lira verip, komple değiştiricem, ondan önce ben olsam kendim söker, içindeki mekanizmanın sorununa göre bir çözüm bulmaya çalışırdım. %90 bulurdum diye düşünüyorum.

Benzer bir olayı ASV valfinde yaşadım. Aracı stop edince ASV valfi kapanmadığı için araç titreyerek stop ediyordu. Servis ASV + EGR'yi komple değiştireceklerini fiyatının 1200 TL olduğunu söyledi. Bir gece valfi söktüm, içini açtım, elektrik motorunun hareket ettirdiği dişlinin ilk dişi kırılmıştı. Dişliyi çıkartıp, tam tersi şekilde oturttup. Böylece kırık diş asla kullanılmayan bir alana denk geldi. Taktım, sorun ortadan kalktı. Toplam süre 2 saat, elde edilen kar 1200 TL.
 
Sorun aynada, aynanın ters yöne katlanmasında, garantisi 2 ay önce geçti aracın fakat katlanır aynalar garanti kapsamında değilmiş servisin söylediğine göre , yalnız katlanır ayna bozulduğunda hiç dönmüyor tepki vermiyormuş benimkisi ise dönüyor fakat ters yöne arada bir doğru şekilde döndüğüde oluyor, yani ayarı bozulmuş olamaz mı?
 
Aynanın içerisinde step motor ve bu motorun bağlı olduğu dişli var. Ayna dışarıdan zorlandıysa, tam açılma, kapanma anında biri tuttuysa, aşırı soğuk buz tutmuşken çalıştırıldıysa dişli motor milinden kaymış olabilir, hatta motorun kendisi yuvasından kaymış olabilir. Her durumda içini açıp, neler oluyor diye bakmak lazım. Servis içini açıp, tamir etmez. Komple değiştirir.
Siz açıp, bakamam diyorsanız, dışarıda varsa eline güvendiğiniz biri götürün, söktürün bir bakın probleme. Yalnız dikkat rastgele birine gitmeyin, aynayı sökecem diye kırar.
 
yani 2, 3 defa hata veren yani sağ taraftaki katlanır aynayı diğer nesneleriin çarpıp ters yöne döndüğü ve benimde manuel olarak düzelttiğim durumlar oldu ama bu seferkinde araç park halindeydi hava soğuktu 0 derece civarı ve aracın aynaları doğru şekilde duruyordu çalıştırmadan önce, fakat katlanır aynaları açtığımda sağdaki ters yöne doğru döndü daha sonraki 10 denememde yanlış hatırlamıyrsam 2 sinde doğru şekilde döndü, hatta sorun birazda, ayna normal durumdayken katlama aşamasına geçtiğimde soldaki olması gereken yerde dururken sağdaki fazladan devam ediyor sorunda buradan kaynaklanıyor yani sağdaki aynanın durması gereken yerde durmayıp devam etmesinden?

Caner bey verdiğiniz bilgiler çok mantıklı geliyor ama aynayı açıp o ayarı kim yapabilir ki, izmirde özellikle? Ayanın içini nasıl açıcam hadi açtım bir şekilde olması gereken hatayı nasıl yapabilirim hiç bir fikrim yok!
 
Ayna;vidası midası herşeyi ile toplamda 30-35 parçadan oluşuyor...İçindeki hiç bir parça tek olarak satılmaz...Sadece kapağı ve camı tek olarak satılır...İç aksamında bozulan bir dişliyi veya motoru değiştirmen mümkün değil...
 
İstanbul'da olsanız yardımcı olurdum aslında ama İzmir'de varsa yardımcı olacak biri cevap yazar umarım.

Bu tarz işlerde hiç deneyiminiz yoksa kendiniz yapmaya çalışmayın zaten. Ayna kapağını çıkardıktan sonra da mekanik ya da elektronik becerisi gerekecektir.

O nedenle etraftan yardım bulamazsanız direkt yetkili servise gidin.
 
Yetkili servis dediğiniz gibi içini açmakla uğraşmıyor 380 liraya tamamen değişim yapıyor aslında için açıp uğraşsalar belki olucak:( acaba özel sevislerimi denesem onlar aynanın içini açıp dediğiniz işlemleri yapabilirler belki?
 
Geri
Üst Alt