Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Aracın Şanzıman Oranıyla Oynama?

AlperMertKocak

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eki 2011
Mesajlar
927
Yaş
30
aklıma bir soru takıldı bilmiyorum kolaymıdır zormudur ne kadar mal olur ancak benim sorum şu. ben arabayla sadece okula gidiyorum sabahları ve şuana kadar kullandığım hiç bir arabada 120 yi geçmedim hızı pek sevmem hele daha az yakabilecekken fazla yakmaktan hiç hoşlanmam o yüzdende yavaş giderim :D 1.2 tsi 200 göreceğini düşünüyorumki görür hani örnek olarak diyorum ben son hızı 160-170 e çeksem torku arttırıp motoru rahatlatıp daha az yaktırmayı başarabilirmiyim?hani son hız bana gerekmiyor zaten 1.2 tsi 160 a çıktıktan sonra kapışıyorsan yanındaki araç uzar giderde. biraz fantastik hani belki şimdide yapmam ama en azından bi fikrim olur. fikirlerinizi bekliyorum

edit: 0-100 ümde hızlanır hani :D
 
vites kutusunu baştan tasarlaman lazım :D daha büyük çarklar vs :D
 
Daha önce bende düşünmüştüm özellikle 1.2 TSI Leon'da (ibiza'da nasıldır bilmem) 1'den 2'ye geçtikten sonra büyük bir devir kaybı yaşanıyor. Aracın son hızı 6.viteste 292 civarına denk geliyor ve bunu 260'a bütün dişlilerle oynayarak çekmeyi, 1de devir bitirip 2 ye atınca 3600 devir civarına düşüyor tekrar toparlanması ölüm gibi ölüm gibi. 3-4-5'te sorun yok ama 2ye geçişte çok devir kaybediyor. Bu nedenle düşündüğüm zaman oldu, şanzıman yaratman gerekiyor tekrar. 1.2 motor için değer mi :) son dişli oranıyla oynayabilirsin belki ama bi etki yaratmadığını düşünüyorum :) Sen iyisi mi hiç karışma ben vazgeçtim o sevdadan. Ki 160'ta biten şanzımandan ne anladım ben :D 1-2 saniyede bir vites değiştirceksin kol mu dayanır. :D
 
Son dıslı oranı ıle oynarsan otomatıkman butun vıteslerdekı son hızını degıstırmıs olursun zaten.Yalnız 1.2 t ıcın kısasını bulamazsın orjınalının oranına bakıp custom bır seyler yapmak zorunda kalırsın.Kısa sanzıman ılk baslarda zevklı gelır ama her vıteste yuksek devırlerı gormeye basladıgın zaman bu araba neden cok yakıyor dersın :)
 
Bi site vardı orada en uyumlu şanzımanı oranlarını ayarlıyordum ben, unuttum ama şimdi :D çok güzel dişli oranları yaratmıştım :D 1.4 125'lik bile yanına yanaşamıyodu :p
 
Sanzımanı dagıtıp istediğin dişli takman mümkündür ama diyorum usta sorun......Bu işi yapacak bir usta bulma gerekecek.Sana kucuk bır ornek vw yıllar once urettıgı bır cok dıslıyı farklı araclarda hep kullanıyor.Genelde araclarda son dıslılerde bır fark oluyor.Senın ıbızada 5 ileri olması gerekıyor.1-2-3 kısaltıp 4-5 uzatabılırsın.Fazla kısaltırsan sehırıcı sureklı vıtes atman gerekır ve ummadıgın sekılde yakıt artısı gorebılırsın.Bu ne demek eskıden yavas gıdıp fazla yakmak demektir.

Bu işi senden once yapan var mı buna bır bakacaksın.Yapan yoksa ılk kurban sen olacaksın ve buyuk ıhtımal deneme yaparak dogruyu bulacaksın.Bu da sanayı zaman ve para demektir.
 
Vites oranları kısalan araba daima daha fazla yakar. Ayrıca araban gücünü devirden ziyade torkdan alıyor. 0-100'ün kısalmak yerine bile uzuyabilir..

Daha fazla güç istiyorsan altında direkt enjeksiyonlu turbo araba var git yazılım attır;)
 
Eger aracın 5 ileri ise leon 1.2 tsi daki 6 ileri sanzımanı dusunebılırsın.6. vitesi ekonomı vıtesı olarak kullanabılırsın.
 
Vites oranları kısalan araba daima daha fazla yakar. Ayrıca araban gücünü devirden ziyade torkdan alıyor. 0-100'ün kısalmak yerine bile uzuyabilir..

kısa oranlı bır sanzıman mı daha cabuk 100km ye cıkar yoksa uzun oranlı mı ? soz konusu araba max 150bg dıyelım,oyle 200-300bg lık arabaları ornek alıp sarmasıı flan hesaba katmayalım
 
Geri
Üst Alt