Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Aracım sanki vuruntulu çalışıyor...

SEC

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Nis 2011
Mesajlar
136
Yaş
38
Arkadaş öncelikle herkese merhaba.
2011 model Leon 1.4 TSI kullanıyorum.
Aracım son bir aydır sanki vuruntulu çalışıyor.
Araç rolantide beklerken sarsılmayı hissedebiliyorum. Çok fazla olmasa da bazen rahatsız ediyor. Oturduğum yerde koltuğun altından vuruluyormuş gibi hissediliyor.
Erya'ya bir kaç kez gittim ve yakıttan olabileceğini, arıza ışığı yakmadığı sürece önemli bir problem olmayacağı söylendi.
Depoyu dibine kadar kullanıp bir kaç farklı yerden benzin aldım, önceye göre azaldı. Bir kaç Leon kullanan arkadaşımın aracında da aynı durum olduğunu farkettim. Acaba bu tarz bir problem yaşayan veya yaşamış olan başkalarıda varmı merak ediyorum.
 
Tam olarak şu şekildemi?; bir süre normal bir süre sonra sanki stop edicekmişçesine bi vuruntu sonra bi süre normal.... bu şekilde devam mı ediyor?,
 
yakıt olarak en az 95 oktan veren bir yakıt kullanmak gerekiyor ama ülkemizde malesef öyle bir yakıt yok :) ya 97 deniyeceksiniz veyahut kaliteli bir yerden 95 ile devam edeceksiniz çok kafaya takmayacaksınız :)
 
Yok hayır. Araç normal rölantisinde temiz temiz çalışıyor, o konuda bi sıkıntı yok. Sadece ara ara koltuğun altından hafifçe vuruluyormuş gibi oluyor.
 
bu arada tüm vw motorlarında bir miktar titreşimli çalışma karakteri mevcuttur :)
 
bu arada tüm vw motorlarında bir miktar titreşimli çalışma karakteri mevcuttur :)

işte bende onu diyecektim... benim araçtada yapıyor bu nedenle bi kaç kişiye sordum... normal çalışırken bir ara bayılıyor ve geri topluyor.... normalmiş...
 
Benim bir eski arabam ford fiestaydı en son rolantide calısırken hissedilir derecede sarsıyordu volan arızalı dediler yaklasık 2000 3000 lira istediler.bende aracı sattım.insallah böyle bir arıza degildir
 
O kadar büyük bir problem olacağını zannetmiyorum. Gittikçe azalıyor hatta bu günlerde...
 
titreşimli çalışma görmek isteyen arkadaşların 1,9 tdi pd olmayanlara binmelerini öneriyorum :D
 
Bende hyundai i30 aracımı sırf bu yüzden satmıştım sibop vuruyordu yeni araba... Ama seatlarda bu biraz var bilgin olsun.
 
Geri
Üst Alt