Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Aracım LPG' de yığılma yapıyor

Ali

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Ocak 2011
Mesajlar
1,659
Yaş
38
Arkadaşlar benim araçta emmegas adında sıralı LPG sistemi mevcut. Sorun şu ; araç hareket halindeyken gazdan ayağımı çektiğimde araba en az iki defa sarsıntı yapıyor ve öyle rolanti hızına geçiyor. Rolantide de ara ara titriyor. Bu problem benzine aldığımda yok. Sadece LPG de. Özellikle şehir içi 2.vitesde bunu çok yaptığı için can sıkıyor. Sallana sallana gidiyoruz. Stop etme gibi bir durum hiç olmadı.

Araç ilk çalışırken benzinde çalışıyor ve eskiden 1000 devirde sabit kalan ibre şimdileri 700 deviri gösteriyor. Acaba problem başka bir aksamda da LPG, benzine göre daha kalitesiz bir yakıt olduğu için mi bu problemi yapıyor.

Geçen hafta özel servise götürdüm bir tanıdığın vasıtasıyla.120.000 bakımı yapıldı. Ustadan çok memnun kaldım. Her şeyini el yordamıyla kontrol etti. Arabanın mekanik aksamı şimdilik kusursuz. Lakin bilgisayara bağladığında "service" ışığını zor söndürdü. Yani bilgisayardan anlamıyor. Güzel mekan yapmışlar ama usta WV ci değilmiş, girdikten sonra anladım.Tüm markalara bakıyorlar. Ama yinede bilgisayar arabada arza bulamadı.

Bu arza sebebiyle WV ci usta var ona giderim, o kolay ama şimdi yarın gidecem LPG ci WV ciye, WV cide LPG ciye git diyecek ben ara yerde kalacam, sorun çözülmeyecek. Buna benzer bir problem yaşayan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum. Aracın özellikle baktırmam gereken bir aksamı var mı acaba bu arza için.

Bu arada yönetci arkadaşlarıma tavsiyede bulunmak istiyorum. Foruma LPG ile ilgili bir Konu Başlığı açılsa hiç fena olmaz, LPG ile ilgili sorunlar bir başlıkta toplanır.
 
LPG'nin bakımınıda yaptırdınızmı? Ayrıca LPG'ye yazılım atmaları gerekebilir bu soruna hitaben.
 
Lpg bakımı geldiği zaman gösterge butonu sinyaller vermeye başlıyor sesli ve ışıklı ötmeye başlar..
Bakımla alakalı bir durum değil.. servis yazısı arabayla alakalı Lpg ile değil onu volkswagen ci halledecek..
yığılmayı neden yapar onu tam anlayamadım rolanti sabitmi duruyor sürekli oynuyormu ? eğer sürekli
oynuyrsa malifolt kaçırıyor demektir buda yine boğaz kelebeğiyle alakalı

Düşük hızda normal seyrindeyken ani fırlamalar yapıyosa Lpg filtresinde pislik tıkanmış olabilir
yığılmaları düzensiz ara ara yapıyorsa enjektörleri kontrol ettir
 
bakımdan önce de yapıyomuydu peki

bakımdan önce başlamışdı..aslında aldığımdan bu yana bazen yapıyordu. ama önemsemiyordum. şimdi tadını iyice kaçırdı..araç beşik gibi 2.vitesde.

serbay ve mevlütün dediği gibi sanırım bakıma götürülcek ama inşallah boğaz kelebeği ile ilgili değildir..o parça çıkardımı iyi sorun çıkarıyor heralde.
 
Bu arada Mevlüt, bu saydığın bölümlere LPG ci mi bakacak. Vallaha bende motor bilgisi 0. Kusura bakma. malifolt ve enjektör. bir de servis ışığını zaten söndürmüştü.
 
boğaz kelebeği olsa benzindede yapardı, benzinde yapmıyorsa aynı şeyi LPG filtresini değiştir yada dağıtım kutularının blezikleri kurumlanmış olabilir LPG uzun zamandır var ise onları değiştirirken 1.8 lik değilde 2.0 lık taktır daha rahat edersin ;)
 
LPG ciye baktır önce kardeşim benzinde sorun yok diyorsun aman Allah uzak etsin boğaz kelebeğinden
o varya o beni 2 hafta sürüm sürüm süründürdü :D filtreyi değiştir ve enjektörleri kontrol ettir
 
lpg depon en son ne zaman temizlendi?inanılmaz pislik çıkıyor içinden
 
sıralı sistem lpg lerde arızanın nerden geldiğini tahmin etmek zor beyin olabilir,tıkalı filtre yada kötü lpg olabilir, püskürtme de olabilir ama senin sorunu lpg ci çözecek bilgisayara bağlayıp baktırmak lazım. bende ilk taktırdıktan sonra bakıma girmiştim sonra araba gitmemeye gaz yememeye başladı usta binip bi tur attı hava filtresinin contasını takmayı unutmuşlar araba gitmiyodu lpg den sanmıştım :eek:
 
Geri
Üst Alt