Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Aracım kalkışta titreme yapıyor ya gaza çok basıcam yada debriyajı sıyıracam...

Lakebodom

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Şub 2011
Mesajlar
21
Yaş
40
Selam arkadaşlar,

Seat İbiza 1.4 TDI Stella modeli bir aracım var. Kalkışlarda araç titreme yapıyor gibi geliyor bana. Tabi debriyaja ısınamamamış da olabilirim. Ancak dikkatimi çekmedi değil. Konu ne ile alakalı olabilir dersiniz. Bu arada daha önceden fazla bir dizel araç deneyimim bulunmamakta belkide normali bu olabilir emin olmadığım için sizlere danışayım dedim.

İyi Günler dilerim,
 
ibiza TDI'larda hafif titreme normaldir... kalkışlarda gazı hafif pompalayarak kalkarsanız titreme olmaz... yarım debryaj yapıp balatayı da yememiş olursunuz :)
 
Arkadaşın Vectra'da da aynı problem vardı. Servis motor kapağını iyi sıkamadığı için yapıyordu tekrar sıktılar düzeldi. Baktır istersen contaları da eskimiş olabilir.
 
Bence gayet normal dsglerde bile bayırda gazı az verdiginde az bı titreme yapior
 
bunu baskı balata sıyırmışsayada bitmişse yapar volan kötü durumdaysa yapar şanzuman yada motor kulağı iyi durumda değil yada kopuksa yapar dizelde biraz titreme doğaldır 3 silindir zaten titreşimli motordur siz gene de bunları bi kontrol ettirin ve muadili bi arkadaşın araçtata aynı kalkışı deneyin bakın derim.... dizelde kalkışta devir çok düşük kalkıyorsanız titreşim normaldir...
 
Tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim, yakın zamanda servise sokmayı planlıyorum dediklerinize tek tek baktıracağım :)
 
bende kalkış yapmak istediğimde araçta çok fazla titreme oluyor :S (sportourer 1.4 85hp style)
 
Arkadaşlar bende seat cordoba var baskı balatayı yeni değiştim ön iki akis yeni değiştim hala aracım ilk kalkışlarda titreme yapıyor ayrı arac ısındığı zaman en ufak yokuşlarda kalkarken zorlanıyor, bunun sebebi ne olabilir aceba.
 
Arkadaşlar bende seat cordoba var baskı balatayı yeni değiştim ön iki akis yeni değiştim hala aracım ilk kalkışlarda titreme yapıyor ayrı arac ısındığı zaman en ufak yokuşlarda kalkarken zorlanıyor, bunun sebebi ne olabilir aceba.
Baskı balata değişimlerinden sonra rodaj(alışma süresi) diye bir zaman vardır diye duymuştum.Yani yeni balatayla Bin İkibin yapmanız gerekebilir.
Not ben Luk marka alman performans baskı balata seti değiştim ittirici çelik çatalını dahi pakete koymuşlar eksiksiz komple değişim her zaman daha sağlıklıdır.Luk veya Valeo yu tavsiye ederim.
 
Cordobada kalkışta titreme bende de mevcuttu. Ne zamandır gaza çok basıp debriyajdan 1-2 sn bekleyerek çekiyorum.balatada sıyırmada oluyordur mutlaka. Yoksa titreme yapıyor.ayrıca, arabanın hakkını teslim edeyim en küçük gaza dokunmada hemen kafayı kaldırıyor bu 3 silindir beni şaşırttı. Bir küçük not; 1. Viteste gazdan ayağınızı çektiğinizde araç bir anda öne yığılıyorsa baskı balata iyi durumda demektir.
 
Geri
Üst Alt